banner308

Kocamaz: “Bu Fuar Anamur'un İl Olma Yolundaki En Büyük Girişimidir“

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Anamur Tarım ve Gıda Fuarı’nın tüm Mersin için önemli bir adım olduğunu belirterek, “Bu fuar, Anamur’un il olma yolundaki en önemli girişimidir” dedi.

Kocamaz: “Bu Fuar Anamur'un İl Olma Yolundaki En Büyük Girişimidir“

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Anamur Tarım ve Gıda Fuarı’nın tüm Mersin için önemli bir adım olduğunu belirterek, “Bu fuar, Anamur’un il olma yolundaki en önemli girişimidir” dedi.

17 Kasım 2014 Pazartesi 11:26
Kocamaz: “Bu Fuar Anamur'un İl Olma Yolundaki En Büyük Girişimidir“
Başkan Kocamaz, 13-16 Kasım 2014 tarihleri arasında bu ilki düzenlenen Anamur Tarım ve Gıda Fuarı'nın son gününde Anamur'a giderek fuarı gezdi. MHP Mersin Milletvekili Ali Öz'ün de katıldığı stant ziyaretlerinin ardından yapılan basın toplantısında konuşan Kocamaz, Anamur Tarım ve Gıda Fuarı'nın yalnız Anamur için değil, Bozyazı ve Aydıncık için, kısacası tüm Mersin için önemli bir adım olduğunu vurguladı. Bu tür fuarlara her zaman destek vereceklerini ifade eden Kocamaz, bu fuarların üreticiye de çok büyük katkıları olduğunu dile getirdi.



Anamur ve Bozyazı'ya hizmet verecek olan büyük bir Hal Kompleksi'nin ve Anamur Otogarı'nın 2015 yılı sonuna kadar hizmete gireceğini de bildiren Kocamaz, Anamur başta olmak üzere Bozyazı, Aydıncık ve Gülnar ilçelerinin merkeze uzak olması nedeniyle daha önce hizmet alımında büyük eksiklikler yaşadığının altını çizdi ve bundan böyle birlikte hareket ederek hizmetleri önemine göre bir bir bölgeye getireceklerini söyledi.



Anamur Gıda ve Tarım Fuarı'nın Anamur için büyük bir girişim olduğuna dikkat çekerek, Anamur Belediye Başkanı Mehmet Türe ve sivil toplum kuruluşları temsilcileri ile katılımcı firmalara teşekkür eden Kocamaz, "Anamur'un özelikle il olma yolundaki gayretlerini, benim Tarsus Belediye Başkanlığım süresince hep birlikte verdiğimiz sürece benzetiyorum. Bu fuar da Anamur'un il olma yolundaki en önemli girişimidir" ifadelerini kullandı.



Büyükşehir belediye yasasının yanlışlığını her fırsatta dile getirdiğini de aktaran Kocamaz, şunları söyledi: "Her zaman söylediğimiz gibi hizmetler genelden değil, yerelden başlar. Şimdi Büyükşehir Belediye Yasası ile ilçe belediyelerinin kaynaklarını kısıtladılar ve Büyükşehir Belediyesine aktardılar. Ancak ne Büyükşehir'e aktarılan kaynak yeterli oldu ne de kaynakları ellerinden alınan ilçe belediyeleri hizmet üretir hale geldi. Biz bu yanlışlığı büyükşehir yasasının yürürlüğe girdiği 30 Mart 2014 seçimlerinden önce söyledik. Yanlışı yeni fark etmiş olacaklar ki, 7,5 ay sonra büyükşehir yasası şimdi tekrar gündemde."



Başkan Kocamaz konuşmasında, Anamur'a yapılması planlanan iskele ve liman projeleri için de bürokratik çalışmaların sona ermesini beklediklerini sözlerine ekledi. Konuşmasının ardından Anamur Ticaret Ve Sanayi Odası Başkanı Feridun Torunoğlu, Başkan Kocamaz'a bir asa hediye etti. Anamur Belediye Başkanı Mehmet de Anamur Tarım ve Gıda Fuarı'na verdiği destek dolayısıyla Kocamaz'a Anamur'un simgesi olan 'Muzlu Kadın Heykelciği'ni verdi. 

Son Güncelleme: 18.11.2014 00:52
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.