Akdeniz Sahil Yolu ile Mersin Turizmi Çığır Açacak

Mersin Valisi Güzeloğlu,Anamur, Bozyazı ve Aydıncık’ta değerlendirilmelerde bulundu.

Akdeniz Sahil Yolu ile Mersin Turizmi Çığır Açacak

Mersin Valisi Güzeloğlu,Anamur, Bozyazı ve Aydıncık’ta değerlendirilmelerde bulundu.

29 Mart 2012 Perşembe 20:45
Akdeniz Sahil Yolu ile Mersin Turizmi Çığır Açacak

Mersin Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, bugün Anamur, Bozyazı ve Aydıncık’ta bir dizi incelemelerde ve değerlendirmelerde bulundu. Mersin İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Gül, İl Tarım Müdürü Kadir Çiftepala, Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Talat Dinçer, İl Özel İdare Genel Sekreteri Vedat Güngör ile birlikte İlçeleri gezen Vali Hasan Basri Güzeloğlu, öncelikle gezdiği İlçelerin Kaymakamları ve Belediye Başkanlarından ilçeler hakkında hizmetler, sosyal ve kentsel projelerle kültürel etkinlikler hakkında bilgi aldı.





Bozyazı Mavi Bayraklı Anemurion Otelde Bozyazı’da Kaymakam M. Kamil Sağlam ve Belediye Başkanı Mehmet Ballı, Anamur’da da Kaymakam Cemil Aksak ve Belediye Başkanı Mehmet Türe ile sivil toplum kuruluşları muhtarlar, siyasi parti başkanları il genel ve belediye meclis üyeleri başta olmak üzere  geniş kapsamlı bir toplantı yapan Vali Hasan Basri Güzeloğlu, Önce Kaymakam Cemil Aksak’ı, Sonra Cumhuriyet Başsavcısı Devrim Yenikomşuoğullarını makamlarında ziyaret etti.




Daha sonra Anamur Belediye Meclis Salonuna geçti. Burada Belediye Başkanı Mehmet Türebelediyenin yaptığı hizmetleri anlattı. Sonra da Kaymakam Cemil Aksak Anamur hakkında coğrafi, sosyal ve kültürel, eğitim, sosyal yardımlaşma kurumu ve sağlık hizmetleri hakkında genel bilgiler verdi. Köylere Hizmet Götürme Birliğinin çalışmalarını anlattı. Mersin 2012 genel turizm toplantısını Mayıs ayı içerisinde Anamur’da yapacağını sözlerine ekleyen Vali Hasan Basri Güzeloğlu, Taşucu Gazipaşa arasında yapımı devam eden Akdeniz Sahil yolunun 2 yıl içerisinde bitirileceğini ve tamamlandığı taktirde öncelikle bölge turizmi açısından büyük bir çığır açılacağını söyledi. 2002 yılında Türkiye’nin çektiği turist sayısının 12 milyonken 2011 yılında bu rakamın 33 milyon olduğunu söyledi.




Vali Basri Güzeloğlu, sistemli bir çalışma ile bu rakamın önümüzdeki 10 yılda 50-60 milyona çıkarılmasının mümkün olduğunu sözlerine ekledi. Akdeniz havzasında devam eden Kurvazör turizminin yılda 25 milyar dolarlık bir pay olduğunun altını çizen Güzeloğlu, Şu anda Mersin’in ve turizmin lokomotifi olabilecek bir konumda olan Anamur’un ulaşım sorunu nedeni ile turizmden hemem hemen hiç pay alamadığını kaydetti. Akdeniz Sahil yolunun tamamlanması ile bölgede imar çalışmalarının tamamlanması ile turizmde büyük bir hamle yaparak Mersin’in ilk etapta yılda bir milyon turist çekeceğini sözlerine ekleyen Güzeloğlu, Kurvazör gemilerinin Mersin ve Anamur sahillerine çekilerek bölge esnafına büyük bir katkı sağlamayı planladıklarını belirtti.




Geçtiğimiz günlerde sert geçen kış nedeni ile büyük bir doğal yıkım yaşayan ve geniş bir biçimde basının gündeminde yer alan Anemurium Antik Kenti’nin bakımının gündemde olduğunu ve Mamure Kalesi ile birlikte  Unesco’ya kaydettirmek için çalışma başlattıklarını söyleyen Vali Hasan Basri Güzeloğlu, İlçelerde valilik tarafından desteklenen sağlık, eğitim ve sosyal yatırımlar ve projeler hakkında da il müdürlerinden bilgi alarak katılımcılarla paylaştı. Güzeloğlu toplantının sonunda, köy muhtarları il genel meclis üyeleri ve ilgili birimlerin dilek ve temennilerini dinledi ve sık sık not aldı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.