banner311

Botanik EXPO için Güney Kore'nin projesi tamam

- Güney Kore, Antalya'da yapılacak botanik EXPO'ya "Kıyı Bahçesi" isimli projesi ile katılacak

Botanik EXPO için Güney Kore'nin projesi tamam

- Güney Kore, Antalya'da yapılacak botanik EXPO'ya "Kıyı Bahçesi" isimli projesi ile katılacak

28 Aralık 2015 Pazartesi 11:30
Botanik EXPO için Güney Kore'nin projesi tamam

ANTALYA (AA) - Güney Kore, 2016 yılında Antalya'da düzenlenecek botanik EXPO'ya, "Kıyı Bahçesi" isimli proje ile katılacak.

EXPO 2016 Antalya Ajansı'ndan yapılan yazılı açıklamaya göre, Türkiye'nin ilk EXPO'suna katılma kararı alan ve geçen ağustos ayında katılım sözleşmesine imza atan Güney Kore'nin EXPO 2016 Antalya'ya sunduğu proje kabul edildi.

Sergi alanında bin 400 metrekarelik alanda bahçesini kuracak Güney Kore, "Kıyı Bahçesi" isimli projesinde, Türkiye-Güney Kore'nin dostane ilişkilerini de hazırladığı bir köşede ziyaretçilerine anlatacak.

Güney Kore'nin kültürü, sosyal yaşamı da ülke bahçelerinde EXPO 2016 ziyaretçilerine tanıtılacak.

Projenin detayları için Antalya'ya bir heyetle gelen Güney Kore'nin Suncheon Belediye Meclisi Başkanı Kim Byeong Gwon, EXPO 2016 Antalya Ajansı Genel Sekreter Yardımcısı Mücahit Şengül ile görüştü.

Güney Koreli heyete EXPO 2016 Antalya projesinin sunumu yapılırken, konuk heyet de yapacağı bahçe hakkında bilgi verdi.

Suncheon Belediye Meclisi Başkanı Kim Byeong Gwon, Asya ve Avrupa'yı birbirine bağlayan Türkiye'nin köklü bir tarih ve geleneğe sahip bir ülke olduğunu söyledi.

 Türkiye'nin Kore Savaşı'na katılımından sonra, iki ülke arasındaki siyasi, kültürel, ekonomi alandaki ilişkilerin geliştiğini kaydeden Gwon, "Akdeniz'in en büyük tatil kenti Antalya'nın EXPO 2016'ya ev sahipliği yapıyor olması nedeniyle sizleri Suncheon halkı olarak tebrik ediyoruz" ifadelerini kullandı.

Güney Kore'nin, bahçe kurma çalışmalarına ocak ayı içinde başlayacağı bildirildi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.