Erdemli İlçesi Yatırımcının Gözde Yerlerinden Biri Olma Yolunda

Başkan Tollu, Erdemli sahillerindeki işgali sona erdirdiklerini, yatırımcının gözünün Erdemli’de olduğunu, Çamlıkta ise bakanlığın hala Gelişim Projesi’ni onaylamadığı için yatırım yapamadıklarını ve bu konuda bazı bürokratların işgüzarlığı olduğunu ileri sürdü.

Erdemli İlçesi Yatırımcının Gözde Yerlerinden Biri Olma Yolunda

Başkan Tollu, Erdemli sahillerindeki işgali sona erdirdiklerini, yatırımcının gözünün Erdemli’de olduğunu, Çamlıkta ise bakanlığın hala Gelişim Projesi’ni onaylamadığı için yatırım yapamadıklarını ve bu konuda bazı bürokratların işgüzarlığı olduğunu ileri sürdü.

20 Nisan 2016 Çarşamba 11:46
Erdemli İlçesi Yatırımcının Gözde Yerlerinden Biri Olma Yolunda
Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu, Radyo Ülkü de yayınlanan Yerel Gündem programında soruları yanıtladı. Erdemli’nin gelişimi için çalıştıklarını anlatan Tollu, Erdemli Çamlığı Gelişim Projesinde yaşanan gecikme, D 400 Karayolundaki yoğunluk, turistlik yerleşim alanlarında artan nüfus, kültür merkezi ile tarımın ilçedeki önemine değindi.  Yaz aylarında yaşanan trafik sorununa dikkat çeken Başkan Tollu, artan nüfusla beraber trafik yükünün de artığını, Bakan ile yaptıkları görüşmelerde otobanın Erdemli’den geçmesi için talepte bulunduklarını, bu talebinde değerlendirildiğini söyledi.


“ÇAMLIK’TA BAŞKA HESAPLAR VARDI, YARGI BUNA İZİN VERMEDİ.”
Erdemli Çamlığından hala sorun yaşadıklarına vurgu yapan Başkan Tollu, onaylanmayan projede bazı bürokratların işgüzarlığı olduğunu, bunu da aşacaklarına inandıklarını belirterek,  “Çamlığın gelişim planı henüz bakanlıktan onaylanıp dönmedi. Tamamı bizde, fakat her gün şunu yapın bunu yapın talepleri geliyor. Yargı bizi haklı buldu. Başka hesaplar vardı, yargı buna izin vermedi. Belki de bu tip bürokrasi ile buradan çıkmamızı bekliyorlar ama böyle bir şey yok. Merkezi hükümetin engelleyeceği de bir şey yok. Ufak tefek engeller ve pürüzüler çıkıyor. Bunlar bizi engelleyememektir. Bazı bürokratların işgüzarlığı diye düşünüyoruz. Oysaki biz gelişim projesi ile üst grupları da buraya çekmek istiyoruz. Bu onay çıkarsa ciddi yatırımlar yapacağız. Bunu onay çıkmayınca şuan için temizlik ve bakım işlerini yürütüyoruz. 2009’dan önce burada arıtma dahi yoktu… Denize deşarj yapıldığı için deniz kullanılacak gibi değildi. Şuan tertemiz oldu. Şimdi planı bekliyoruz ki istediğimiz yatırımı buraya yapabilelim.” Şeklinde konuştu.



“YENİ BİR YAPILAŞMAYA İZİN VERMEYECEĞİZ.”
Sahildeki rantı da ortadan kaldırdıklarını anlatan Başkan Tollu, “Sahilde yaptığımız çalışmaları laf olsun diye yapmadık. Bunların takibi yapılacak ve yeni bir yapılaşmaya izin vermeyeceğiz. Birçok yerden denize girmek mümkün değildi. Buralara çok ciddi bir yatırım yaptık. Büyükşehir yasası ile sahiller her ne kadar Büyükşehir de olsa da sorumlu belediyecilik anlayışı ve 4-5 ayda yaptığımız çalışma ile ne kadar yasadışı yer varsa yıktık. Sahil kentine yakışmayan yapıları kaldırdık. Şimdi bu yaptığımız yerlerin bize devrini istiyoruz.”Dedi.



“HAREKETLİ NÜFUS 10 KAT, YERLEŞİK NÜFUS İSE 3 KAT ARTTI”
Erdemli’nin her geçen gün geliştiğini ve büyüdüğünü anlatan Başkan Tollu, şunları söyledi: “2014 öncesine göre, hareketli nüfus 10 kat arttı. Yerleşik nüfus ise 3 kat arttı. Bunlarda belediyeye yük getirdi. Buna karşın gelirlerde bir artış olmadı. Tüm bunlara rağmen çok büyük sıkıntı yaşamadık. Elimizdeki imkanları çok verimli kullanarak geleceğe emin adımlarla ilerliyoruz. Kendimiz gibi Türkiye’deki diğer ilçelere baktığımızda biz çok daha iyi bir noktadayız. Özellikle yaz aylarında Erdemli’ye gelen insanlar, yüksek standart bekliyor. Dolayısıyla yüksek standart hizmet sunarsak buraya çekebiliriz. Erdemli’nin önü açık. Yatırımcı, işadamı Erdemli’ye ilgi duyuyor.


Bizde insanlarımızın önceliklerini dikkate alarak hizmet üretiyoruz. Kendi temel problemlerimizi çözdük. Daha önce belde olup daha sonra bize bağlanan yerlerin de temel problemleri çözme gayretindeyiz. Bunları bir program dahilinde çözeceğiz. Hangi bölgeden ne kadar oy geldi bakmıyoruz. İnsan ayrımı yapmıyoruz. Ayaş, Kızkalesi şuan için sıkıntılı yerler. Ayaş’a ve Kızkalesi’ne yazın 30-40 bin insan geliyor. O yüzden yaz gelmeden buralardaki tüm sorunları bitirmek istiyoruz. Ayaş’tan başlayarak eksik yerleri tamamlayacağız. Büyükşehir ile beraber Erdemli bu yıl önemli derecede hizmet alacaktır. En çok dikkat ettiğimiz konu tarım alanları civarındaki yollar oluyor. Toz olduğu zaman daha çok masraf yapmak durumunda kalıyor üretici… Vatandaşın tarlasına kolay ulaşması için tarım yollarına ayrı bir önem veriyoruz.”



“TARIM ALANLARINI DARALIYOR. TARIMLA UĞRAŞAN İNSAN GİT GİDE FAKİRLEŞİYOR.”

“Erdemli de tarım önemli” diyen Başkan Tollu, bu konuda da şunları aktardı: “Artık kas gücüyle bunu yapmak mümkün değil. Erdemli de yetişen her yerde yetişmiyor. Örneğin limon her yerde yetişmez. Tarım alanlarını daralıyor. Tarımla uğraşan insan git gide fakirleşiyor. Yeni metotlar geliştirmek zorundayız. Artık teknoloji ilerliyor, üretimi sanayiye döndürmemiz lazım. Tarım ürünlerinin paketlenmesinden tutunda sevkine kadar sanayi ürünlerini çoğaltmalıyız. Bu yatırımcıyı da çekecektir. Hem ekonomik kalkınma hem de işsizliğin çözümünde önemli yol alabiliriz. Belki işsizlik belediyenin görevi değil ama yok sayamıyorsunuz.”




“KÜLTÜR MERKEZİ HER GÜN DOLU”

Erdemli’ye kazandırdıkları Kültür Merkezi ile cazibe merkezi oluşturduklarını söyleyen Başkan Tollu, “Kültür merkezi Erdemli için önemli bir eksikti. Bazı gruplar ilçemizde bir organizasyon yapmak istediklerinde Onları okul salonlarına yönlendirirdik. Onlarda kendi standartlarına uymadığı için dönüp giderlerdi. Bu durum bizi çok üzüyordu. Artık bunu çözdük. Kültür merkezi bünyesinde hamam, sinema, kongre merkezi, restoran gibi birçok donatı var. Tiyatro oyunları artık burada oynanıyor. Kültür ve sanatta iyi bir durumdayız. 550 kişilik bu salon bir gün bile boş kalmıyor. Her cuma oyun sergileniyor, bir tek boş koltuk yok. Seminerler-konferanslarımızı burada yapıyoruz ki bunları daha önce düğün salonlarında yapardık. Önemli bir eksiği de bu vesile ile gidermiş olduk” diye konuştu.


Haber:
Serkan Tultak
Son Güncelleme: 20.04.2016 12:01
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Mehmet Coşkun 2016-05-01 19:04:11

sayın tolluy a sormak isterim yandaş gördüğü kişiler olan sahildeki kaçak yerleri neden yıkılmıyor..çeşmeli sahilindeki sancak balık lokantası kaçak ve mahkeme yıkımına karar vermesine rağmen hala ne anlatıyor tollu ???