banner311

İstanbul'u Kana Bulayan Canlı Bomba Mersin Bombacısı Çıktı

Taksim İstiklal Caddesi'ndeki saldırıyı düzenleyen canlı bombanın Türkiye'de aranan IŞİD'li S.Y.'nin olduğu iddia edildi.

İstanbul'u Kana Bulayan Canlı Bomba Mersin Bombacısı Çıktı

Taksim İstiklal Caddesi'ndeki saldırıyı düzenleyen canlı bombanın Türkiye'de aranan IŞİD'li S.Y.'nin olduğu iddia edildi.

19 Mart 2016 Cumartesi 21:00
İstanbul'u Kana Bulayan Canlı Bomba Mersin Bombacısı Çıktı
Taksim İstiklal Caddesi'ni kana bulayan ve 5 kişinin ölümü 37 kişinin yaralanması ile sonuçlanan canlı bomba eylemini, Türkiye'de 81 ilde aranan 4 IŞİD üyesinden biri olan S.Y.'nin gerçekleştirdiği öne sürüldü. HDP'nin Adana ve Mersin'deki binalarına yapılan bombalı saldırıyı gerçekleştiren S.Y.'nin geçmişinde yasa dışı sol örgütlerle bağlantısı var. Canlı bomba S.Y.,  2007'de de DHKP-C örgütü üyesi olduğu gerekçesi ile hem Ankara'da hem de İstanbul'da gözaltına alınmış. 



ARANAN 4 IŞİD'CİDEN BİRİ 

Hürriyet'ten Toygun Atilla'nın haberine göre, patlamanın ardından yapılan ilk incelemeden sonra, kafası vücudundan ayrılan canlı bombanın kimliğinin de belirlendiği iddia ediliyor: Türkiye'de 81 ilde aranan 4 IŞİD'ciden biri olan S.Y.

Güvenlik güçleri, Taksim Meydanı'ndaki Çevik Kuvvet toplanma alanını hedef aldığı sanılan canlı bombanın, takip edildiğini düşünerek Yunan Başkonsolosluğu'nun önünde, Balo Sokak girişinde kendini patlattığını değerlendiriyor. 



YASADIŞI SOL ÖRGÜTTEN GÖZALTINA ALINMIŞ

S,Y., geçmişte yasadışı sol örgütlerle bağlantısı olan DHKP-C örgütünün eylemlerinde yer aldığı için 2007'de hem Ankara hem de İstanbul'da gözaltına alınmış bir isim.



8 YIL SONRA IŞİD'Cİ OLARAK SAHNEDE 

O tarihten sonra S.Y.'nin ilk olarak 'terör sahnesine' çıktığı tarih ise 18 Mayıs 2015... Adana Seyhan ve Mersin Akdeniz HDP ilçe binalarında meydana gelen bombalı saldırıların faili olarak Adana Yüreğir nüfusuna kayıtlı 33 yaşındaki S.Y.'ın ismi gündeme geldi.  Saldırı sonrası İçişleri Bakanlığı yaptığı açıklamada, "Adana/Seyhan ve Mersin/Akdeniz HDP parti binalarında 18.05.2015 tarihinde saat 10.00 sıralarında el yapımı bombaların patlaması neticesinde 4 vatandaşımız çeşitli yerlerinden yaralanmış ve maddi hasar meydana gelmiştir. Patlamalarla ilgili olarak güvenlik güçlerimiz tarafından soruşturmalar derhal ve titiz bir şekilde başlatılmış, yapılan çalışmalarda olayın çiçek saksıları içerisine gizlenmiş patlayıcı düzeneklerinin kullanılması neticesinde meydana geldiği anlaşılmıştır.



Güvenlik görevlilerimiz tarafından yapılan yoğun ve titiz çalışmalardan; bombaların bir gün öncesinden şüpheli bir erkek şahıs tarafından bahsi geçen parti binalarına bırakıldığı, şahsın ailesi ile birlikte 1990 yılında Van İlimizden gelerek Adana İlimize yerleştiği, her iki eylemin failinin de aynı şahıs olduğu belirlenmiştir. Şahsın açık kimliği güvenlik birimlerince tespit edilmiştir.



Eylemi gerçekleştiren şahsın daha önce 2007 yılında Ankara İlinde yasadışı sol bir örgütün faaliyetlerine katılarak 2911 sayılı Kanuna muhalefet ve kamu malına zarar vermek suçlarından tutuklandığı, yine aynı yılda İstanbul ilinde yasadışı sol bir örgüt faaliyetleri ile irtibatlı olmaktan gözaltına alındığı anlaşılmıştır. Şahsın yakalanmasına yönelik olarak gereken tüm çalışmalar özenle yürütülmektedir. Bu vesileyle olayda yaralanan vatandaşlarımıza acil şifalar dileriz" demişti.  Ancak daha sonra genişleyen tahkikatlar sonrası bu eylemleri gerçekleştiren S.Y.'nin IŞİD saflarına katıldığı ve eylemi bu örgüt adına düzenlediği ortaya çıkmıştı. 



SAHTE KİMLİK KULLANIYORDU

Türkiye'de aranan 4 IŞİD militanından biri olan S.Y.'nin Hamza Tonbak sahte kimliği kullandığı da tespit edilmişti. Hamza Tonbak sahte kimliğini kullanan S.Y'nin 23 Ekim’de doktora, 24 Ekim’de ise eczaneye giderek ilaç aldığı, soğuk algınlığı için ise eczaneden Amoklavin, Zero-P ve Gripamol adlı grip ilaçları aldığı belirlenmişti.





Hürriyet
Son Güncelleme: 19.03.2016 21:03
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.