banner308

Kılıçdaroğlu’na Desteğin Nedeni Belli Oldu

Mustafa Sarıgül’ün yeni MYK’da da yerel yönetimlerden sorumlu Genel Başkan yardımcılığına getirilmesi bekleniyor.

Kılıçdaroğlu’na Desteğin Nedeni Belli Oldu

Mustafa Sarıgül’ün yeni MYK’da da yerel yönetimlerden sorumlu Genel Başkan yardımcılığına getirilmesi bekleniyor.

19 Ağustos 2014 Salı 11:54
Kılıçdaroğlu’na Desteğin Nedeni Belli Oldu
CHP’de Cumhurbaşkanlığı seçim sonucunu ”Hezimet” olarak gören parti içi muhalefetin başlattığı tartışma üzerine alınan kurultay kararı için takvim işlemeye başladı. Kurultayda Kılıçdaroğlu’na destek kararı alan, Mustafa Sarıgül’ün de Parti Meclisine girmesi bekleniyor.



PARTİ YÖNETİMİNE ALINACAK

CHP Merkez Yönetim Kurulu (MYK) , 18. olağanüstü kurultay tarihini 5-6 Eylül olarak belirlerken, kurultayda dar kapsamlı bir tüzük değişikliği de yapılacak. CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce, grup başkan vekilliğinden istifa edip genel başkan adayı oldu. Kılıçdaroğlu’nun ise kendisini genel merkezde ziyaret edip desteğini bildiren eski Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül’ü parti yönetimine alacağı öğrenildi.



GENEL BAŞKAN YARDIMCISI

Sarıgül’ün PM üyeliğine seçilip daha sonra MYK’ya gireceği ve yerel yönetimlerden sorunlu Genel Başkan yardımcısı olacağı belirtiliyor. Ancak Genel Sekreter Gürsel Tekin ile yıldızı barışmayan Sarıgül’ün bu makama getirilmesi halinde, Tekin’den nasıl bir tepki geleceği de merak konusu oldu.



”NE YAPILACAKSA KILIÇDAROĞLU İLE YAPILMALI”

Sarıgül, Kılıçdaroğlu ile görüştükten sonra yakın çevresine, PM’ye girmek için herhangi bir talebi olmadığını, ancak görev verilmesi halinde bunu değerlendireceğini söyledi. Kılıçdaroğlu’na tam destek verdiğini belirten Sarıgül, “Ne yapılacaksa, Genel Başkan Kılıçdaroğlu ile yapılmalı” dedi. Sarıgül, 2015 seçimlerinde de milletvekili adayı olmayı planlıyor.
Son Güncelleme: 19.08.2014 11:57
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.