banner308

52. Ululararası Antalya Film Festivali

- Festivalde, vefatının 15'inci yılı dolayısıyla "Kemal Sunal" sergisi açıldı - Serginin açılışında Kemal Sunal'ın eşi Gül Sunal, duygusal anlar yaşadı

52. Ululararası Antalya Film Festivali

- Festivalde, vefatının 15'inci yılı dolayısıyla "Kemal Sunal" sergisi açıldı - Serginin açılışında Kemal Sunal'ın eşi Gül Sunal, duygusal anlar yaşadı

30 Kasım 2015 Pazartesi 19:05
52. Ululararası Antalya Film Festivali

ANTALYA (AA) - 52. Uluslararası Antalya Film Festivali'nde "Kemal Sunal" sergisi açıldı.

Antalya Kültür Merkezinde, Türk sinemasının önemli isimlerinden Kemal Sunal'ın vefatının 15'inci yılı dolayısıyla gerçekleştirilen serginin açılışına sanatçının eşi Gül Sunal, oğlu Ali ve kızı Ezo Sunal ile Antalya Büyükşehir Belediyesi Başkanı Menderes Türel ve eşi Ebru Türel katıldı. 

Serginin açılış kurdelesini kesen Gül Sunal, duygusal anlar yaşadı. Sergiyi gezen Sunal, eşyaları ve giysilerin özelliklerini Başkan Türel'e anlattı.

Gül Sunal, gazetecilere yaptığı açıklamada, serginin açılışında duygulandığını söyledi. Duygulandığı için Sunal'ın filmlerini hiç izlemediğini kaydeden Gül Sunal, eşinin bütün eşyalarını bir dolapta koruduğunu belirtti.

Sunal, "Taşınırken önce bu eşyaları yerleştiriyor sonra kendimiz yerleşiyoruz. Eşyaların hepsi eşimi anlatıyor. Evimizin en değerli eşyaları. Hepsi önemli ve çok özel" dedi.

Serginin Antalya'da açılmasının kendisi için ayrı bir anlamı olduğuna işaret eden Sunal, "Eşim Altın Portakal almıştı. Bir komedi oyuncusuna verilen ilk altın portakaldı. Çok önemli bir ödüldü ve kendisi de ödülü aldığında çok mutlu olmuştu. Antalya festivali eşim için çok özeldi" ifadesini kullandı.

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel ise Kemal Sunal gibi efsanevi bir ismin sergisine ev sahipliği yapmanın onurunu yaşadıklarını söyledi. Türel, Kemal Sunal'ın ölümsüz eserler bıraktığını ve her neslin Sunal'ın filmlerini beğenerek izlediğini bildirdi. 

Sergide, "Kapıcılar Kralı"ndaki rolüyle 1977'de en iyi erkek oyuncu dalında "Altın Portakal" kazanan ve canlandırdığı karakterlerle beyaz perdenin unutulmaz isimleri arasında yer alan sanatçının filmlerinde ve özel hayatında kullandığı giysiler ve eşyalar yer alıyor. 

Sergide ayrıca, Sunal'ın "Hababam Sınıfı"nda spor derslerinde giydiği kırmızı beyaz tişört ile "Süt Kardeşler"deki bahriyeli üniforması da bulunuyor.

Anahtar Kelimeler:
Kemal SunalGül Sunal
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.