banner308

6. İş ve Kariyer Fuarı'na Yoğun İlgi

Mersin'de İŞKUR tarafından Kongre ve Sergi Sarayı'nda gerçekleştirilen 6. Mersin İş ve Kariyer Fuarı'nın son gününde Asilzade Yemekçilik'e ilgi yoğundu.

6. İş ve Kariyer Fuarı'na Yoğun İlgi

Mersin'de İŞKUR tarafından Kongre ve Sergi Sarayı'nda gerçekleştirilen 6. Mersin İş ve Kariyer Fuarı'nın son gününde Asilzade Yemekçilik'e ilgi yoğundu.

20 Ekim 2016 Perşembe 17:40
6. İş ve Kariyer Fuarı'na Yoğun İlgi
Mersin'de binlerce insanın ziyaret ettiği fuara Mersin'in önde gelen firmaları standlarını kurarak iş arayan vatandaşların CV'lerini kabul etti. Birçok insan Asilzade Yemekçilik standında CV doldurmak için sıraya girdi. 19-20 Ekim tarihlerinde gerçekleştirilen 6. Mersin İş ve Kariyer Fuar'ı bugün itibari ile son buldu. 



Mersin Valiliği himayesinde, Mersin Çalışma ve İş Kurumu (İŞKUR) İl Müdürlüğü tarafından bu yıl 6’ncısı düzenlenen Mersin İş ve Kariyer Fuarı başladı. İş arayanlarla işverenleri buluşturan ve iki gün sürecek olan fuarda yaklaşık 130 firma stant açtı.  İş arayanların iş başvurusunda bulunabilecekleri, öğrencilere de staj olanağı sunan 6. Mersin İş ve Kariyer Fuarı, ‘Aradığınız İş Bu Fuarda’ sloganıyla Kongre ve Sergi Sarayı’nda açıldı. Mersin İŞKUR İl Müdürü Mustafa Kutlu’nun ev sahipliğinde gerçekleştirilen fuarın açılışına, Mersin Valisi Özdemir Çakacak, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Bakan Yardımcısı Orhan Yegin ile İŞKUR Genel Müdür Vekili Mehmet Ali Özkan da katıldı.


“Bugün itibariyle dünyada yaklaşık 200 milyon işsiz var”

Açılışta konuşan İŞKUR Genel Müdür Vekili Özkan, fuarda istihdama can katacak gençlerle birlikte olmaktan duyduğu mutluluğu dile getirdi. Salonu dolduran meslek lisesi öğrencilerine seslenen Özkan, bu okul sıralarında olan gençlerin, gelecekte iş gücü piyasasında olacaklarını söyledi. Bugün itibariyle dünyada yaklaşık 200 milyon işsiz olduğunu belirten Özkan, “Gelecekte bu kitlenin içinde olmayı istemiyorsak bugünden bazı şeyleri yapmak zorundayız. Daha okul sıralarında atacağınız adımlar gelecek açısından büyük önem arz etmektedir. Öncelikle iş gücü piyasasına girebilmek için işverenlerimizin aradığı niteliklere sahip olmak gerekiyor. Şu an itibariyle bilgilerinizi ve deneyimlerini artıracaksınız, iş gücüne ilişkin gerekli vasıfları burada kazanacaksınız ve gelecekte inşallah iş gücünün en iyi yerinde olacaksınız” dedi. Gençlerin seçmek istedikleri mesleği çok iyi belirlemeleri gerektiğini vurgulayan Özkan, gençlerin hedeflerini okul sıralarında belirlemelerini istedi. Bu çerçevede İŞKUR’daki danışmanların gençlere hizmet verdiklerini ifade eden Özkan, öğrencilere, meslek seçiminde büyüklerinden destek almalarını önerdi. İş gücü piyasasının dürüst insan istediğini kaydeden Özkan, “Net olacaksınız ve vasıflı olacaksınız. Etik rekabeti ön plana çıkarmalısınız. İŞKUR’un hizmet birimlerinde sizlere destek olmak için bekliyoruz” diye konuştu.



“Mersin’de bir numaralı problem işsizlik”

Konuşmasına, “Bu ülkede yeni yatırımlar yapıldığı sürece istihdam problemi çözülecek, yeni yatırımlara yol açılamadığı sürece de istihdam problemi kartopu gibi büyümeye devam edecek” diyerek başlayan Büyükşehir Belediye Başkanı Kocamaz ise Mersin’de bir numaralı problemin işsizlik olduğunu söyledi. Bunu çözebilmek için gerek yerel yönetim gerekse genel yönetimin üzerine düşeni yapması, yatırımların önünü açması ve istihdam sorununa çözüm üretmesi gerektiğinin altını çizen Kocamaz, “En son yapılan Mersin Büyükşehir Belediyemizin onayladığı yeni revize imar planı ile birlikte bugüne kadar çekilen sıkıntılar, yatırımcıya arsa tahsisi yapılamaması gibi sorunlar en kısa sürede hallolacaktır.



Mesleği seçerken iyi düşünmeniz gerekiyor. Bir taraftan mesleği seçerken, diğer taraftan okumayı planladığınız üniversiteyi seçmek durumundasınız. Sadece bu da yetmez, kendinizi en iyi şekilde yetiştirmek mecburiyetindesiniz. Ekmek, aslanın ağzında değil, midesinde derlerdi ama şu anda o mideyi de geçti. Dolayısıyla bu kadar istihdam sorununun olduğu bir ülkede mutlaka kendinizi iyi yetiştirmek ve tercih edilmek durumundasınız. İnanıyorum ki, alınacak tedbirlerle hem Mersin’in hem Türkiye’nin bir numaralı sorunu olan işsizlik daha da aşağılara çekilecek ve bu problem kökünden hallolacaktır” ifadelerini kullandı. “Devleti yönetenler, insanın devletle olan münasebetinde insanı önemseyerek, onun standartlarını yükseltmeyi önemseyerek politika geliştirmek zorundalar” Bakan Yardımcısı Yegin de devir ne devri olursa olsun asıl olanın insan olduğuna vurgu yaptığı konuşmasında, çağları açıp kapatan buluşların, olayların, savaşların temelinde insan faktörü olduğunu söyledi. Bu yüzden insanın farkının, değerinin artırılması gerektiğinin altını çizen Yegin,



“Devleti yönetenler, insanın devletle olan münasebetinde insanı önemseyerek, onun standartlarını yükseltmeyi önemseyerek politika geliştirmek zorundalar. "

Bütün herkes, bir fabrika, bir tesis kurulduğu zaman insana hizmet edecek bir ürünü ortaya çıkartmak zorundalar. Bugün teknolojiyle boğuştuğumuz, sürekli sanayi ve ticarette insana olan ihtiyacı azaltan teknolojik gelişmelere rağmen, devir ne devri olursa olsun asıl olan insandır düsturundan hareketle kendimizi ne kadar geliştirirsek, kendimize olan yatırımımızı eğitim aldığımız dönemde ne kadar iyi yaparsak hiçbir şeyden korkmaya da gerek kalmaz. Yüzyıllardır, Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nden önceki devletlerle beraber milletimiz, ceddimiz kurdukları devletlerle hep insana hizmet etmişler. Tüm dünyada birçok ülkede Türkiye ve Türklerden çok büyük bir beklenti var.


Bu beklentileri karşılamak için ülkemizin güçlü ve büyük olması noktasında benim üzerime hangi sorumluluk düşüyorsa o sorumluluğu o gün en iyi şekilde yerine getirmek zorundayım. Sizler eğer öğrenciyseniz en başarılı şekilde öğrenciliği yapıp, ‘Ülkemizin yarınlarına nasıl katkı verebiliriz ve güçlü bir sesle bütün dünyadaki mazlumların umudu olabiliriz, Türkiye’nin bu kimliğine katkı verebiliriz?” derdi taşımalıyız” şeklinde konuştu. “Mersin’de bu yılın ilk 8 ayında 28 bin açık işin 12 bin 600’ü, iş arayan vatandaşlarca karşılandı” Vali Çakacak ise Mersin İş ve Kariyer Fuarı’nın, genç ve dinamik iş gücü arayışında olan firmalar ile kariyerlerinin başlangıcında olan gençlerin buluşmasına imkan sağladığını dile getirdi. Bu buluşmanın aynı zamanda çalışma hayatının aktörlerinin deneyim ve görüşlerinin de paylaşılmasına zemin hazırladığını belirten Çakacak, “Fuarın, istihdamın artırılmasına ve yetişmiş insan gücümüzün en etkin şekilde değerlendirilmesine büyük katkı sağlayacağına inanıyorum” dedi.



Bilişim, iletişim ve ulaşım sektörlerinde yaşanan hızlı gelişimin, küresel ölçekte her yere ve alana ulaşmayı sağlayan bir imkan sunduğuna işaret eden Çakacak, dünyanın en uzağı en yakına getiren bir dönüşüm yaşadığına dikkat çekti. Bu dönüşüm sürecinin, insanların hayatında önemli değişimler yaşanmasına da neden olduğunu kaydeden Çakacak, şöyle devam etti: “Farklı zamanlarda değişik ülkelerde baş gösteren sosyal ve ekonomik gelişmeler, o ülke ile sınırlı kalmamış, tüm küresel sistemi etkiler hale gelmiştir. Bu gelişmelerin üretim, ticaret ve istihdam üzerinde de etkileri olmaktadır. Bu nedenle ülkeler, dünya genelinde yaşanabilecek bir olumsuzluktan en az hasarla etkilenebilmek için önlemler almakta, reformlar yapmaktadır. Ülkemiz, gerek son 6-7 yıldır baş gösteren küresel ekonomik durgunluğa gerekse bölgemizde yaşanan istikrarsızlıklara rağmen hayata geçirdiği yatırım ve projelerle büyümeye devam etmekte ve kalkınmasını sürdürülebilir kılmayı başarmaktadır.



Hükümetimiz, üretimden ticarete, finans sektöründen ihracata kadar tüm sektörlerde alınan tedbirleri ve hayata geçirilen reformları, vatandaşlarımızın en önemli konularının başında gelen istihdam sektöründe de gerçekleştirmeye devam etmekte, iş gücünü daha nitelikli hale getirecek ve en etkin şekilde üretim sürecine dahil edecek politikaları uygulamaya devam etmektedir. Hükümetimiz, istihdam kapasitesini artıracak yatırımların çoğalması için yatırımcılarımıza teşvikler sunma, işletmelerimize destekler sağlama, yeni iş sahaları oluşturma gibi tedbirleri hız kesmeden hayata geçirmektedir.” Mersin’de bu yılın ilk 8 ayında işverenler tarafından İŞKUR’a başvuru yapılan 28 bin açık işin 12 bin 600’ünün, iş arayan vatandaşlarca karşılandığını vurgulayan Çakacak, “Açık işverenlerimizin halen 15 binden fazla iş gücü ihtiyacı bulunmaktadır. İş arayan vatandaşlarımızı, bu fırsatları değerlendirmeleri için İŞKUR’a davet ediyorum” diye konuştu. Konuşmaların ardından ‘İstihdamın Enleri Ödül Töreni’ne geçildi. Mersin’de istihdama en çok katkı sağlayan üç firmanın temsilcisine Vali Çakacak ve Bakan Yardımcısı Yegin tarafından ödülleri verildi. Daha sonra protokol üyeleri tarafından kurdele kesilerek fuarın açılışı gerçekleştirildi. Vali Çakacak ve Bakan Yardımcısı Yegin, açılışın ardından da fuardaki stantları gezerek, bilgi aldılar.

Mersin Portal-Haber Merkezi

Son Güncelleme: 20.10.2016 17:47
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.