8 Katlı Binayı Suriyelilere Kira Ücreti Almadan Tahsis Etti.

İşadamı Yükselgüngör, Suriyeli mültecilere destek çağrısı yaptı

8 Katlı Binayı Suriyelilere Kira Ücreti Almadan Tahsis Etti.

İşadamı Yükselgüngör, Suriyeli mültecilere destek çağrısı yaptı

17 Eylül 2014 Çarşamba 20:08
8 Katlı Binayı Suriyelilere Kira Ücreti Almadan Tahsis Etti.

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası Başkan Yardımcısı Nuh Yükselgüngör, Suriye’den kaçarak Mersin’e gelen ve kalacak yer bulamayan mülteciler için 8 katlı bir apartman tahsis etti. Mültecilerden kira, aidat, elektrik ve su parasını da almadıklarını söyleyen Yükselgüngör, “Korku içinde topraklarından kopan bu insanlara yapılacak her türlü yardım, insanlık görevidir” dedi.




Çok sayıda Suriyeli mültecinin sığındığı Mersin’de, mültecilerin en büyük sorunu yüksek kira bedelleri olarak öne çıkıyor. Kayıtdışı şekilde, düşük ücretlerle çalıştırılan mülteciler ya insani olarak uygun şartları taşımayan evlere yerleşiyor ya da birkaç aile birleşerek ev kiralama yoluna gidiyor.



Mersin’de yaşayan birçok kişinin tanık olduğu bu tür olaylara tanıklık eden Mersin Ticaret ve Sanayi Odası Başkan Yardımcısı ve Sinan İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Nuh Yükselgüngör, Erdemli’deki 8 katlı bir apartmanı mültecilere tahsis ederek soruna bir nebzede olsa çare bulmaya çalışmış. Yaklaşık 1 yıldır kendilerine tahsis edilen 16 dairede konaklayan mültecilerin elektrik, su ve aidat giderleri de Yükselgüngör tarafından karşılanıyor.

 

İnsanlık sınavından geçiyoruz

Suriye’deki iç savaş nedeniyle yaklaşık 1 milyon mültecinin Türkiye’ye sığındığına dikkat çeken Yükselgüngör, “Hiç kuşkusuz bu durum ülkemize büyük yük getirdi. Bu yükün altından bir ülkenin kalkması kolay değil. Giderek daha ciddi ve daha büyük sorunlar yaşayacağımız belli oluyor. Sıkıntılar yaşayacağımız, hatta yaşadığımız muhakkak. Bu büyük insanlık sorununun altından el birliğiyle, güç birliğiyle kalkmamız gerekiyor. Çünkü ülke olarak bir kez daha büyük bir insanlık sınavından geçiyoruz” dedi. 

 

‘Irkçılığa izin verilmemeli’

Türk halkının, Suriyeli mültecileri akrabası, misafiri olarak gördüğünü, onlara kapısını açtığını kaydeden Yükselgüngör, “Ancak son zamanlarda yaşanan bazı toplumsal sorunları fırsat bilerek, bazı çevrelerin ırkçı diyebileceğimiz kışkırtmalara kalktığını üzüntüyle izliyoruz. Bu olaylara karşı duyarlı olmalı ve kışkırtmalara gelmemeliyiz. Irkçılık hiç bir zaman Türk haklının tutumu olmamıştır. Türk halkı, özellikle Almanya’da yaşanan yabancı düşmanlığının ve ırkçı saldırıların mağduru olarak ırkçılığın ne olduğunu gayet iyi bilir.



O nedenle bu tür kışkırtmalara uymayacaktır. Ülkemize sığınan masum Suriyeli kardeşlerimize zor günlerinde el uzatmak, onlara yardım etmek insanlık görevidir” ifadelerini kullandı. Yükselgüngör, Suriyeli sığınmacıların ekonomik hayatta yer alabilmeleri için yeni yasal düzenlemeler yapılmasını, sığınmacıların kayıt altına alınmasını,  Suriyeliler için yeni barınma merkezleri açılmasını önerdi. 
Son Güncelleme: 17.09.2014 20:14
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Mehmet usta 2017-02-02 11:08:18

Sonra da çıkarmak için elektriğini ve suyunu kesti