banner308

Akdeniz'de Kaçak Yapıya İzin Yok

Mersin’in merkez ilçe Akdeniz Belediyesi, Naçarlı Mahallesinde kaçak yapıldığı tespit edilen iki katlı binanın yıkımını gerçekleştirdi.

Akdeniz'de Kaçak Yapıya İzin Yok

Mersin’in merkez ilçe Akdeniz Belediyesi, Naçarlı Mahallesinde kaçak yapıldığı tespit edilen iki katlı binanın yıkımını gerçekleştirdi.

13 Haziran 2017 Salı 17:03
Akdeniz'de Kaçak Yapıya İzin Yok
Akdeniz Belediyesi’nden yapılan yazılı açıklamaya göre, kaçak olarak inşa edilen yapılar ile can güvenliğini tehdit eden metruk haldeki binalara yönelik çalışmalara hız verildi. Yapı Kontrol Müdürlüğü bünyesinde oluşturulan ekip, kaçak ve risk oluşturan yapıların güvenli bir biçimde yıkımını gerçekleştiriyor. Yapılardaki kaçakların önüne geçilmesi ve kentin sağlıklı gelişimi konusunda bilgilendirme çalışmalarına da hız verildi. Bu çerçevede, Naçarlı Mahallesi sınırları içerisinde bulunan iki katlı bir yapının kaçak yapıldığı ihbarını alan belediye ekipleri, önce kaçak kat sahibine ihtar gönderdi.



Ancak kaçak kat sahibi uyarıları dikkate almayınca belediye ekipleri encümenin aldığı yıkım kararını uyguladı. Kaçak iki katın önce iç duvarlarını balyozlarla yıkan ekipler, daha sonra iş makinesi yardımı ile binanın dış duvarlarının yıkımı gerçekleştirdi. Kaçak yapıyla ilgili mücadelenin devam edeceğini söyleyen Akdeniz Belediye Başkanı Hamdi Bilge Aktaş, “Kent estetiğinin ve kent içi disiplinin önemli bir konu olduğunu düşünüyoruz. Bu yönde çalışmalar yaparak, kaçak yapıların önüne geçmek ve sağlıklı yapılar oluşturmak hedefindeyiz. Kaçak olarak inşa edilen ya da ruhsata aykırılıklar tespit edilen yapıları yasal hale getirmek konusunda kararlı çalışmalarımız sürecek. Vatandaşlarımızın kentin imarlı yapılaşmasına katkı sunmak amacıyla ve sağlıklı imar edilmeyen yapılaşmadan, can güvenliklerini de düşünerek kaçınmalarını istiyoruz” dedi.

Mersin Portal-Haber Merkezi

Son Güncelleme: 13.06.2017 17:05
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.