banner311

Akib'de Genel Kurul Süreci Başladı

Akdeniz Yaş Meyve Sebze İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Ali Kavak ile Akdeniz Kimyevi Maddeler ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Ali Uğur Ateş, yapılan genel kurulda güven tazeledi.

Akib'de Genel Kurul Süreci Başladı

Akdeniz Yaş Meyve Sebze İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Ali Kavak ile Akdeniz Kimyevi Maddeler ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Ali Uğur Ateş, yapılan genel kurulda güven tazeledi.

19 Nisan 2014 Cumartesi 12:38
Akib'de Genel Kurul Süreci Başladı

Akdeniz Yaş Meyve Sebze İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Ali Kavak ile Akdeniz Kimyevi Maddeler ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Ali Uğur Ateş, yapılan genel kurulda güven tazeledi.Akdeniz İhracatçı Birlikleri’nde (AKİB) genel kurul süreci dün başladı. AKİB bünyesindeki 8 ihracatçı birliğinin seçimli oğlan genel kurulları bu ayın sonuna kadar tamamlanacak. Dün başlayan ve 29 Nisan’da sona erecek olan genel kurul sürecinde Akdeniz Kimyevi Maddeler ve Mamulleri İhracatçıları Birliği ile Akdeniz Yaş Meyve Sebze İhracatçıları Birliği’nin genel kurulları dün gerçekleştirildi. Merkez Yenişehir ilçesindeki AKİB binasında yapılan genel kurullarda yeni yönetimlerde belirlendi.




Akdeniz Kimyevi Maddeler ve Mamulleri İhracatçıları Birliği’nin öğleden önce yapılan genel kurulunda seçime, mevcut başkan Ali Uğur Ateş başkanlığında tek listeyle gidildi. Seçimde Ateş, oy birliği ile 4 yıl iÇin yeniden başkan oldu.Seçimin ardından açıklama yapan Ateş, gelecek dönemde de kimya sektörü adına hizmet etmekten mutluluk duyacağını belirterek, sektörün ihracat rakamlarını daha da yukarıya taşımak için yönetim kurulu ile birlikte özverili çalışmalarda bulunmaya devam edeceklerini kaydetti.




YAŞ MEYVE SEBZE İHRACATÇILARI YENİDEN ‘ALİ KAVAK’ DEDİ
Akdeniz Yaş Meyve Sebze İhracatçıları Birliği’nin genel kurulu ise öğleden sonra gerçekleştirildi. Yaş meyve sebze ihracatçılarının genel kurulunda da seçime, mevcut başkan Ali Kavak başkanlığında tek listeyle gidildi. Kavak, seçime katılan ihracatçıların oylarının tamamını alarak güven tazeledi.Seçimin ardından yaptığı konuşmada, genel kurula katılan tüm üyelere teşekkür eden Kavak, yaş meyve sebze ihracatçılarının sesi olmaya devam edeceğini, yönetim kurulu olarak her türlü sorunu yetkili mercilere götürerek el birliği ile çözüme ulaştırmaya çalışacaklarını dile getirdi.


Öte yandan, Yönetim Kurulu üyelerinin belirlenmesinin ardından ilk toplantısını gerçekleştiren Akdeniz Yaş Meyve Sebze İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu yeni dönemdeki hedeflerini de belirledi. Uzak Doğu pazarına, özellikle talebin çok olduğu Çin, Singapur gibi ülkelere açılmayı hedeflerinin başına koyan yönetimin diğer hedefleri de şöyle sıralandı: “Avrupa-birligi/ " target="_blank" class="tag">Avrupa Birliği ve özellikle İngiltere pazarına giriş yapmak.



Mevcut pazarların korunması, özellikle büyük paya sahip olduğumuz Rusya pazarındaki gücümüzün devamı için bürokratik düzeydeki çalışmaların önceki dönemde olduğu gibi bu dönemde de hız kesmeden devamlılığı. Üretimi güçlendirici çalışmalar yapmak, araştırma kurumlarıyla iş birliği yürüterek sektörün paydaşlarının hizmetine sunmak, çeşit geliştirici çalışmalara destek vererek ürün yelpazesini genişletmek, sektörde yer alan tüm paydaşlarla işbirliği halinde olmak ve bu doğrultuda ülke menfaatleri adına ihracatı geliştirici faaliyetlerde bulunmak.”
Son Güncelleme: 19.04.2014 12:42
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.