banner308

Bakan Elvan ve Arslan Mersin'de

Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, "Üst akıl hangi karanlık hesabı yaparsa yapsın, FETÖ hangi hesabı yaparsa yapsın, DEAŞ, PKK, DHKP-C hangi hesabı yaparsa yapsın, ihanet şebekeleri hangi hesabı yaparlarsa yapsınlar, Allah'ın izni ile bunların tamamının hesabını milletimiz ve devletimiz boşa çıkarmaya muktedirdir" dedi.

Bakan Elvan ve Arslan Mersin'de

Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, "Üst akıl hangi karanlık hesabı yaparsa yapsın, FETÖ hangi hesabı yaparsa yapsın, DEAŞ, PKK, DHKP-C hangi hesabı yaparsa yapsın, ihanet şebekeleri hangi hesabı yaparlarsa yapsınlar, Allah'ın izni ile bunların tamamının hesabını milletimiz ve devletimiz boşa çıkarmaya muktedirdir" dedi.

27 Ağustos 2016 Cumartesi 17:31
Bakan Elvan ve Arslan Mersin'de
Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, beraberinde Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan ile birlikte Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından Mersin'de yapımı gerçekleştirilecek olan 'Liman-Hal ve Bekirde Köprülü Kavşakları'nın temel atma törenine katıldı. Merkez Akdeniz ilçesi Gazi Mustafa Kemal Bulvarı girişinde gerçekleştirilen temel atma töreninde konuşan Bakan Elvan, dün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımı ile Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nün açılışının gerçekleştirildiğini hatırlatarak, "Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde Sayın Başbakanımızın koordinesinde bu millete her türlü hizmeti getirmek için elimizden gelen tüm gayreti göstereceğimizi ve bunun boynumuzun borcu olduğunu ifade etmek istiyorum.



Üst akıl hangi karanlık hesabı yaparsa yapsın, FETÖ hangi hesabı yaparsa yapsın DEAŞ, PKK, DHKP-C hangi hesabı yaparsa yapsın, ihanet şebekeleri hangi hesabı yaparlarsa yapsınlar, Allah'ın izni ile bunların tamamının hesabını milletimiz ve devletimiz boşa çıkarmaya muktedirdir. 15 Temmuz'da millet sevdasının, Türkiye sevdasının, bayrak sevdasının, 'şehitler ölmez, vatan bölünmez' anlayışımızın en büyük tecellisi cereyan etmiştir. Bu vatana göz dikenler, gözsüz kalmaya mahkumdur. Bu bayrağa el uzatanlar, elsiz kalmaya mahkumdur. Bizim değerlerimize dil uzatanlar, dilsiz kalmaya mahkumdur. Cumhurbaşkanımızın dediği gibi gerekirse yurt içinde de yurt dışında da inlerine girilir, hesap görülür" diye konuştu.



"Bölücülere, Yıkıcılara Fırsat Vermeyeceğiz"
Hükümet olarak yola devam ettiklerini, güçlü millet, güçlü devlet, güçlü ordu olarak 2023 hedeflerini, 2035 ve 2071 hedeflerini gerçekleştirmek için milletten aldıkları güçle çalışmaya devam ettiklerini kaydeden Elvan, "Hainlere fırsat vermeyeceğiz. İşbirlikçilerine fırsat vermeyeceğiz. Yurt dışında Asala’nın rolünü üstlenmeye çalışan FETÖ haşhaşilerine asla fırsat vermeyeceğiz. Bölücülere, yıkıcılara fırsat vermeyeceğiz. Eli kanlı bölücü terör örgütüne fırsat vermeyeceğiz. Birlik içerisinde, dirlik içerisinde 79 milyon Türkiye olarak, 2 milyon Mersin olarak milletimizin istiklalinden ve istikbalinden taviz vermeden kutlu yürüyüşümüze devam edeceğiz" dedi.



Mersin'e Yapılan Yatırımlar

Mersin'de hangi projelerin yapımı için söz verildiyse, hepsinin bir bir hayata geçirildiğini dile getiren Elvan, "Bugün temelini attığımız bu hizmetler ile Mersin'in tıkanan damarları açılıyor. Mersin-Adana yoluna 'Ya Allah Bismillah' diyoruz. Trafik keşmekeşine son veriyoruz. Limanı, Serbest Bölgeyi ve hali rahatlatıyoruz. Mersin'i rahatlatıyoruz. 8 şeritli bu yola 120 milyon liralık yatırım yaparak Mersin'i özlediği, beklediği hizmetlerden birine kavuşturuyoruz. Bunun yanında çok sayıda karayolu yatırımlarının ihalesi gerçekleştirildiği ve yapım çalışmalarına başlandı. Diğer taraftan 160 kilometre hızla gidebilecek bir hızlı tren alt yapısının oluşturulması konusunda çalışmalar yoğun bir şekilde devam ediyor. Konya'dan Karaman'a, Karaman'dan Mersin'e uzanan hızlı tren hattımızın da çalışmaları devam ediyor. Yine denizcilik ve havacılık alanında çok önemli projelerimiz devam ediyor" ifadelerini kullandı.



1 Kasım 2015'ten bu yana Mersin'e yapılan yatırımlar konusunda da bilgiler aktaran Elvan, şöyle devam etti:
"1 Kasım 2015 seçimlerinden sonra ihalesi yapılan ve yapımına başlanan toplam proje tutarı, 2 milyar 922 milyon lira. Bunun 1 milyar 600 milyon lirası Karayolları Genel Müdürlüğümüzün. 260 milyon lira civarında denizcilik için var, DSİ'nin 444 milyon liralık yapım ihalesi var, Kültür Turizm Bakanlığı'mızın 13 milyon lira, Sağlık Bakanlığımızın 300 milyon lira, İçişleri Bakanlığımızın 23 milyon lira, Adalet Bakanlığımızın 25 milyon lira, Toroslar EDAŞ'ın ise 110 milyon lira. Mersin'e hizmet etmeye devam ediyoruz, bundan sonraki süreçte de devam edeceğiz. 1 Kasım seçimlerinden sonra tam 127 yeni projenin çalışmasına başladık ve bunların önemli bir kısmında yapım çalışmalarına başlandı. 83 projemiz devam ediyordu, buna 127 proje daha devam ettik. Ve bugün bu projelerin hayata geçmesi yönünde çalışmalarımız sürüyor."



Bakan Arslan: "Yaşadığımız Coğrafyanın Hakkını Vermeye Çalışıyoruz"

"Milletimizin hizmetkarıyız, biz milletimizin hizmetindeyiz, bu hizmet kervanında bugün bir sorumluluk almışsak, onun gereğini yaparken, 'baş, göz üstüne' demek ve buna göre hareket etmek boynumuzun borcu" diyerek konuşmasına başlayan Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan ise, Mersin'in Türkiye açısından önemli bir il olduğunu söyledi. Anadolu coğrafyasının Avrupa ile Asya arasında köprü konumunda olduğuna işaret eden Arslan, "Ancak eğer biz Avrupa ile Asya arasında bu Anadolu coğrafyasının köprü konumundan yararlanamıyorsak, onun hakkını vermiyorsak, bize öğretilen bu değerlerin bir kıymeti olmasa gerek. Biz son 14 yıldır Sayın Cumhurbaşkanımızın riyasetinde, Sayın Başbakanımızın önderliğinde onların çalışma ekibi olarak bu hakkı vermeye çalışıyoruz. Ecdadımızı rahmet ve saygı ile anıyoruz ki, Anadolu coğrafyası gibi bir yerdeyiz. Avrupa ile Asya'nın, Balkanlar ile Kafkasların, Kafkaslar ile Ortadoğu'nun kavşağı gibi bize yurt olarak bırakılan bir coğrafyada yaşıyoruz. İşte bu coğrafyanın hakkını vermek için bizim Mersin'i, Akdeniz'i Karadeniz'e bağlamamız lazım. Bize düşen Mersin'i, demir yolları ile bölünmüş yolları ile hava yolları ile İstanbul üzerinden Avrupa'ya bağlamamız lazım. Çanakkale üzerinden de Avrupa'ya bağlamamız lazım. Yine yetmez. İşte bizim Mersin'i, Akdeniz'i yine bölünmüş yollarla Kars üzerinden, Van üzerinden Asya'ya da bağlamamız lazım. İşte bu coğrafyanın hakkını vermek için büyük projeler yapıyoruz. Bu projeler içerisinde Mersin'in yeri ayrı. Mersin, Kars için önemli, Mersin İstanbul için önemli, Mersin Karadeniz için önemli. Bütün orada oluşan trafiği, ticareti, ekonomiyi Mersin üzerinden deniz aşırı ülkelere gönderelim ki, coğrafyamızın hakkını verelim. Yapmak istediğimiz bu, yapmak zorunda olduğumuz da bu" dedi.



"15 Temmuz, Herkese Bir Ders Verdi"

15 Temmuz ve öncesinde yaşanan bazı olaylara da değinen Arslan, 'Bunlar Türkiye olarak dünyadaki büyük pastaya ortak olmaya başladılar' dedikleri için ülkemizin yolunu kesmeye çalıştıklarını belirterek, şöyle devam etti: "15 Temmuz'un anlamı bu, Gezi olaylarının anlamı bu, 17-25 Aralık'ın anlamı bu. Biliniz ki, Sayın Cumhurbaşkanımızın riyasetinde, Başbakanımızla, hükümetimizle, kabine üyelerimizle, milletvekillerimizle ve siz değerli paydaşlarımızla birlikte biz ülkemizi muasır medeniyetler seviyesine yükseltmek ve daha ötesine taşımak zorundayız ve bunu yapacağız. Bunu yaparken 15 Temmuz herkese bir ders verdi. 15 Temmuz'da millet dedi ki, 'Ben irademin sahibi olarak meydanlara çıkıyorum'. Siyasi partiler dedi ki, 'Siyasi görüş ayrımı yapmadan, omuz omuza irademize sahip çıkacağız." Ve sahip çıktılar. Millet olma şuurunun, Türkiye Cumhuriyeti'nde milleti ne demek olduğunu, ecdadın nasıl bir miras bıraktığını ve bu mirasın geleceği nasıl taşınacağını gençler dünyaya ispatladı, insanımız ispatladı. O yüzden onlara müteşekkiriz. Onların bizim omuzlarımıza yüklediği bir sorumluluk var, onun gereğini yapmaya çalışacağız ve yapıyoruz."


Çukurova Havalimanı konusunda da açıklamalarda bulunan Arslan, "Çukurova Havalimanı Mersin için önemli. Yap-işlet-devret modeli ile ihale edildi. Ne yazık ki, yüklenicinin yanlış hesapları nedeniyle proje gecikti. Bu nedenle Mersinlinin de beklentisi gecikti. Ancak Sayın Başbakanımızın talimatı, Bakanımız ve milletvekillerimizin takibi ile geldiğimiz nokta şu; 2 gün önce Devlet Hava Meydanları Yönetim Kurulu, ihalenin sonucunu onayladı. 218 milyon liraya Çukurova Havalimanı'nın alt yapı ihalesinin kararını onayladı. Mersin ve bölgeye hayırlı olsun. Elbette bunun takipçisi olacağız ki, bir an önce insanlarımızın hizmetine sunalım" diye konuştu.
Arsan, bunun yanında Taşucu Limanı'nın her türlü denizcilik işlemlerinin yapılabileceği aşamaya getirildiğini ve limanın aktif hale getireceği müjdesini verdi. Arslan, Akdeniz Sahil Yolu ile ilgili de ihalesi yapılmayan bir kısım kalmadığını, bu yolun da kısa zamanda bölge insanın hizmetine sunulacağını kaydetti. Konuşmaların ardından 'Liman- Hal ve Bekirde Köprülü Kavşakları'nın temeli, Kalkınma Bakını Lütfi Elvan, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Mersin Valisi Özdemir Çakacak, Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Karayolları Genel Müdürü İsmail Kartal ve milletvekillerinin katılımı ile atıldı.

Mersin Portal-Haber Merkezi

Son Güncelleme: 29.08.2016 12:17
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.