banner308

Burası Durak mı Otopark mı ?

Kurallara uymayan sürücülerin toplu taşıma aracı duraklarını otopark gibi kullanılması trafik güveliğini tehdit ediyor!

Burası Durak mı Otopark mı ?

Kurallara uymayan sürücülerin toplu taşıma aracı duraklarını otopark gibi kullanılması trafik güveliğini tehdit ediyor!

26 Mart 2015 Perşembe 10:35
Burası Durak mı Otopark mı ?
Her an kazaların meydana geleceği endişesini yaşayan vatandaşlar, olayın birinci derece sorumluluğunu gerekli denetimleri yapmayan trafik ekiplerine yüklüyorlar. Bahçelievler Mahallesi Gazi Mustafa Kemal Bulvarı üzerindeki toplu taşıma araçlarına ait duraklar adeta otopark gibi kullanılıyor. Bazı araç sürücülerinin kısa süreli da olsa bilinçsizce park etmeleri toplu taşıma araçlarının yolun ortasında indir bindir yapmalarına neden olurken, olaydan rahatsızlık duyan çevre sakinleri yetkileri göreve çağırdılar.


Tulumba üstgeçidinden Ziraat Bankası kavşağına kadar olan bölümde düzenli trafik denetiminin yapılmadığını söyleyen vatandaşlar,”Uzun süreden beri Gazi Mustafa Kemal Bulvarı’nın bu Yenişehir bölgesinde trafik konusunda tam bir başıboşluk yaşanıyor. Toplu taşıma aracı durakları adeta otopark gibi kullanılıyor. Eskiden arada bir de olsa geçerken anons yapan trafiğe rastlardık, parkomat uygulaması sürecinde denetimler nerdeyse ortadan kalkmıştı. Parkomatın sona ermesine karşın denetimler gereği gibi yapılmıyor.



Uygunsuz park eden bazı araç sürücüleri engelli rampalarını kapatıyor. Engellilerin hareket alanının daraltılmasına izin verilmemelidir. Bazılar da otobüs ve minibüs duraklarını adeta park yeri gibi kullanıyor. Duraklar işgal edilince toplu taşıma araçları doğal olarak yolun ortasında indir bindir yapmak zorunda kalıyorlar. Bu durum zaman zaman yayaların can güvenliği adına tehlike yaratıyor. Trafik denetimlerinin düzenlenmesi için yetkilileri gerekli önlemleri almaya çağırıyoruz.”şeklinde konuştular.




Haber:

Nafiye Koç
Mersin İmece
Son Güncelleme: 27.03.2015 11:26
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
murat güler 2015-03-26 19:28:17

sanki o araç oraya park etmese meskop lar o ceb e girecek ha iyiki vatandaş bi kere arabasını oraya koymuş siz minibüslerin kac kere ceplere girdigini göruyorsunuz ...biraz adaletli haber yapın

Avatar
mersinli 2015-03-26 23:11:31

önce o toplu taşımalara trafik kurallarını öğretin biz uyarız zaten.adamlar tehtid ediyor herkesi