banner308

Büyükşehir Belediyesi Kurban Bayramı Önlemlerini Almaya Başladı

Mersin Büyükşehir Belediyesi, Kurban Bayramı için önlemlerini şimdiden almaya başladı.

Büyükşehir Belediyesi Kurban Bayramı Önlemlerini Almaya Başladı

Mersin Büyükşehir Belediyesi, Kurban Bayramı için önlemlerini şimdiden almaya başladı.

22 Ağustos 2014 Cuma 17:30
Büyükşehir Belediyesi Kurban Bayramı Önlemlerini Almaya Başladı

Yeni yasa ile hizmet alanı il sınırı olarak belirlenen Mersin Büyükşehir Belediyesi, geniş bir coğrafi alandan sorumlu olduğu için, Kurban Bayramı ile ilgili hazırlıklarına ve denetimlere şimdiden başladı.

Mersin Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı Veteriner Hizmetleri Daire Başkanlığı’na bağlı ekiplerin, Kurban Bayramı’na yaklaşık 1,5 aylık bir zaman olmasına rağmen şimdiden denetimlere başladıklarını ifade eden Başkan Burhanettin Kocamaz, “Önümüzdeki 1,5 aylık süre içerisinde Mersin merkezde ve tüm ilçelerinde mevcut mezbahaneleri denetleyen ekiplerimizin verdiği raporlar doğrultusunda, gerekli yeterliliğe ve hijyen koşullarına sahip olmayan mezbahaneler yıkılarak, yerlerine yeni mezbahaneler inşa edilecek. Önümüzdeki yıllarda potansiyele göre her ilçe ya da iki ilçe arasında bir mezbahane kurmayı planlıyoruz” dedi.

Mersin’de yüksek oranda Kaçak et kesimi yapıldığını belirten Kocamaz, “Mersin Halkı’nın sağlıklı et tüketmesi ve yaklaşan Kurban Bayramı nedeniyle, belediyemize bağlı Veteriner Hizmetleri Daire Başkanlığı ekiplerimiz, çalışmalarını ve denetimlerini sıkı bir şekilde sürdürüyor. Denetimlerini ilçelere de yayan ekiplerimizin verdiği rapor doğrultusunda, sağlıksız koşullarda ve hijyenden uzak mezbahaneleri kapatıyoruz. Bu denetimler ve sağlıklı mezbahanelerin çoğalması ile Mersin’deki kaçak et kesiminin de önüne geçmiş olacağız" diye konuştu.

Mersin genelinde tek ruhsatlı mezbahanenin Tarsus’ta olduğunu vurgulayan Kocamaz, “İnşallah önümüzdeki süreçte merkezde ve ilçelerde sağlıklı ve hijyen kurallarına uyan mezbahaneler inşa edeceğiz. Mersin Halkı’nın sağlıklı et tüketmesi ve yaklaşan Kurban Bayramı dolayısıyla denetimlerimiz büyük bir titizlik içerisinde devam edecek" ifadelerini kullandı.

Son Güncelleme: 22.08.2014 17:38
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.