Çevik Kuvvetli, Toma'lı İhale

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin yeni otogardaki yazıhaneler için pazarlık usulü düzenlediği ihale, yine çevik kuvvet ve TOMA’ların gölgesinde yapıldı.

Çevik Kuvvetli, Toma'lı İhale

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin yeni otogardaki yazıhaneler için pazarlık usulü düzenlediği ihale, yine çevik kuvvet ve TOMA’ların gölgesinde yapıldı.

08 Eylül 2014 Pazartesi 14:21
Çevik Kuvvetli, Toma'lı İhale

Mersin Büyükşehir Belediyesi'nin yeni otogardaki yazıhanelerin kira bedellerini yüksek bulan ve eylem yapan mevcut otogar esnafının bir bölümü bugünkü ihaleye de girmezken, bazı firmalar ihaleye katıldı. Yazıhaneler 61 bin 100 TL ile 96 bin 350 TL arasında kiralandı.

Mersin Büyükşehir Belediyesi'nin 30 Ağustos Zafer Bayramı'nda aşmayı planladığı, ancak otogar işletmecilerinin yazıhane fiyatlarını yüksek bulmaları nedeniyle eyleme geçerek, 25-26 Ağustos 2014 tarihlerinde yapılan ihaleyi protesto etmeleri sonucu hizmete giremeyen yeni otogarda bugün yeni bir aşama daha kat edildi. Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz'ın toplantı düzenleyerek kira fiyatlarında geri adım atmayacaklarını, 15 günlük pazarlık sürecinde ihaleye girmek isteyenlere kapılarının açık olduğunu söylemesinin ardından ilki 3 Eylül'de gerçekleştirilen ihalenin ikincisi bugün yapıldı. Eylemi başlatan işletmeciler ve yazıhane sahiplerinin birçoğu yine ihaleye girmezken, aralarında büyük firmaların da bulunduğu bazı seyahat firmaları ihaleye katılarak, yazıhanelerin bir bölümünü kiraladı.

Kongre ve Sergi Sarayı'nda gerçekleştirilen ihale, bugün de çevik kuvvet ekipleri, emniyet görevlileri ve TOMA'ların gölgesinde yapıldı. Polisin geniş güvenlik önlemi aldığı ihaleye girmek isteyenler, baskı ve engellemelere karşı ayrı bir noktada bekletilerek, tek tek anonsla içeriye alınırken, Kongre Sarayı'nın bahçesine girişler de polis barikatlarıyla kapatıldı. Kongre Merkezi'nin içine sivil kimse alınmazken, sadece elinde teklif kağıdı olanlar içeri girebildi.

Mersin Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Haluk Tunçsu yönetimindeki belediye encümeninin gerçekleştirdiği ihale, pazarlık usulüyle yapıldı. Yazıhane numaraları anons edilerek, sadece başvuruda bulunanların salona alındığı ihalede, encümen ile talipliler arasında her bir yazıhane için pazarlık yapıldı. İhalede, 4, 13, 14, 15,16 ve 18 nolu yazıhaneler 61 bin 100 TL ile 96 bin 350 TL arasında kiralandı. 2, 6 ve 7 nolu köy dolmuşları yazıhaneleri de 49 bin TL'den kiralandı.

Yazıhanelerle ilgili ihale halen sürüyor.

Son Güncelleme: 08.09.2014 14:31
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Macit oz 2014-09-09 13:31:47

Türkiyede Tomayla ihale nerde yapılmış 3 aydır allah aşkına devlet yetkililerine sesleniyorum belediye başkanı değil kral sanki

Avatar
Sedat mizrak 2014-09-09 14:46:42

Duvara toslayacak lar diyor paralelci lere mesaj gonderiyor rantı siz ve oğlu nuz akla geliyor seçim kampanyasının masraflari nerden başkan paralel den mi