Çukurova Havalimanı İçin Yine Tarih Verildi!

Yapımı yılan hikayesine dönen Çukurova Uluslararası Bölgesel Havalimanı’nın, 2018’de bitirilmesinin planlandığı açıklandı.

Çukurova Havalimanı İçin Yine Tarih Verildi!

Yapımı yılan hikayesine dönen Çukurova Uluslararası Bölgesel Havalimanı’nın, 2018’de bitirilmesinin planlandığı açıklandı.

07 Ağustos 2017 Pazartesi 14:29
Çukurova Havalimanı İçin Yine Tarih Verildi!
Mersin ve Adana turizmi için büyük önem taşıyan Çukurova Uluslararası Havalimanı’nın temel atma töreni Mayıs 2013'te gerçekleştirildi. Ancak Koçoğlu İnşaat'ın mali sıkıntıya girmesiyle duran Çukurova Havalimanı için altyapı ihalesi geçen yıl yeniden yapıldı ve ve 3 yıl aradan sonra tesisin altyapı işi Hazaryol-Budakyol Ortak Girişim Grubu'na ihale edildi.



Ancak bölgedeki pek çok isim gibi Mersin Turizm Platformu Başkanı Numan Olcar da, “Adanalılar ve Mersinliler 2020 hatta 2021'den önce faaliyete geçmiş bir havalimanı beklemesin” diyerek çalışmaların yavaş ilerlemesini eleştirdi.


“2018’DE BİTECEK”

Ulaştırma Bakanı Ahmet Arslan katıldığı bir televizyon programında yeni havalimanı çalışmalarıyla ilgili olarak açıklamalarda bulundu.
Ulaştırma Bakanı Ahmet Arslan, “Şuan Adana Mersin Osmaniye ortak hizmet edecek Çukurova merkezde yer alan havalimanını yapıyoruz. 2018'de bitmesini planlıyoruz. Rize ve Artvin bölgesine, Ordu Giresun Havalimanı şeklinde yapmak istiyoruz. İkinci denize yapılan havalimanı Rize Artvin olacak, çalışmaları devam ediyor.



Sayın Cumhurbaşkanımız da orada, ziyaret edecek bugün. Bitiş tarihi olarak 2021 yılı tahmin edilmek üzere 2020 yılını hedefliyoruz. Yozgat Havalimanını inşaallah bitireceğiz. Karaman'ı yapacağız. Daha sonra Bayburt ve Gümüşhane'ye hizmet edecek bir havalimanı olacak, ihalesini düzenleyeceğiz. Tokat Havalimanı için yeni bir havalimanı yapacağız. Bu sene içerisinde onun da çalışmalarını yapacağız” dedi.


1 MİLYAR TL’LİK YATIRIM

Mersin, Adana ve Osmaniye’nin heyecanla beklediği, 1 milyar TL’lik yatırım ile 500 bin metrekarelik bir alanda hayata geçmesi planlanan Çukurova Bölgesel Havalimanı’nın inşaat çalışmaları sürüyor. 15 milyon yolcu kapasiteli Türkiye’nin en büyük ikinci havalimanı olacak Çukurova Havalimanı, aynı bölgedeki serbest bölgenin de sisteme dahil edilmesiyle birlikte Ortadoğu’da Dubai gibi havacılık merkezleriyle yarışır hale geleceği öngörülüyor.



Burada yapılacak olan pist; 3 bin 500 metreye 60 metre. Dünyanın en büyük pistlerinden biri. Dünyanın en büyük uçağı olan A380'in inmesine uygun bir pist. Yanında, dünyanın en büyük pistlerinden birine sahip olacak 3 bin 500 metreye 45 metrelik ikinci bir pist olacak. Aynı anda 15'ten fazla uçağın park edebileceği bir aprona sahip olacak. Tesiste 250 bin metrekarelik terminaller inşa edilecek.

Mersin Portal-Haber Merkezi

Son Güncelleme: 07.08.2017 14:46
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.