banner308

İsmail Değirmenci 30 Ağustos Zafer Bayramını Kutladı.

İş Adamı İsmail DEĞİRMENCİ 30 Ağustos Zafer Bayramının 94.Yıl Dönümü Nedeni İle Bir Mesaj Yayımladı.

İsmail Değirmenci 30 Ağustos Zafer Bayramını Kutladı.

İş Adamı İsmail DEĞİRMENCİ 30 Ağustos Zafer Bayramının 94.Yıl Dönümü Nedeni İle Bir Mesaj Yayımladı.

30 Ağustos 2016 Salı 17:01
İsmail Değirmenci 30 Ağustos Zafer Bayramını Kutladı.
Değirmenci mesajında "30 Ağustos 1922,'Hangi çılgın bana zincir vuracakmış şaşarım' diyen halkımızın gür sesinin bütün dünyada yankılandığı gündür. O gün, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün başkumandanlığında dünyanın mazlum milletlerine umut veren bir zafer kazanılmıştır." ifadelerini kullandı.



Mustafa Kemal Atatürk'ün bu zaferin önemini, “30 Ağustos Savaşı, Türk tarihinin en önemli dönüm noktasını oluşturur. Milli tarihimiz çok büyük ve çok parlak zaferlerle doludur. Fakat Türk milletinin burada kazandığı zafer kadar kesin sonuçlu, yalnız bizim tarihimize değil, dünya tarihine yeni bir yön vermekte kesin etkili bir meydan savaşı hatırlamıyorum” sözleriyle tanımladığını belirten Değirmenci, Atatürk'ün 30 Ağustos Zaferi'nin ikinci yıl dönümünde yaptığı konuşmaya da atıfta bulundu. Bu konuşmada Atatürk'ün genç cumhuriyetin sorumluluğunu "Efendiler, artık vatan imar istiyor, zenginlik ve refah istiyor. İlim ve hüner, yüksek medeniyet, hür düşünce ve hür zihniyet istiyor' şeklinde özetlediğini belirterek şunları kaydetti:


“30 Ağustos 1922, istiklal mücadelemizi zaferle tamamladığımız tarihtir. İşgalci güçler karşısında verdiğimiz destansı mücadele nihayetinde Türkiye Cumhuriyeti vücut bulmuştur. Başkomutanlık Meydan Muharebesi, milletimizin en zor şartlar karşısında bile mücadeleden vazgeçmeyeceğini, vatanını, bayrağını ve hürriyetini canı pahasına koruyacağını bütün dünyaya göstermiştir. Ülkemizi parçalamak isteyenler milletimizin izzetli direnişi karşısında çaresiz kalmışlardır” ifadesini kullandı.

Mersin Portal-Haber Merkezi

Son Güncelleme: 30.08.2016 17:12
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.