banner308

Kime Sordunuz ?

Mersin Tanıtım Günleri kapsamında, Mersin’in enleri seçildi ama seçilen isimler yerelden değil, İstanbul’daki Mersinlilerden oluştu!

Kime Sordunuz ?

Mersin Tanıtım Günleri kapsamında, Mersin’in enleri seçildi ama seçilen isimler yerelden değil, İstanbul’daki Mersinlilerden oluştu!

28 Kasım 2014 Cuma 13:27
Kime Sordunuz ?

6 Ay önce İstanbul merkezli olarak kurulan Mersin İşadamları Yöneticileri Sanatçıları Ve Akademisyenleri Derneği tarafından organize edilen ‘Mersin Tanıtım Günleri’ başladı. İstanbul Feshane’de gerçekleşen tanıtım etkinliğine Mersin Valisi Özdemir Çakacak başta olmak üzere, tüm belediye başkanlarının yanı sıra kent protokolü de katılıyor.

 



KİM SEÇTİ?

Etkinlikte öne çıkan başlıklardan biri olan ‘Mersin’in enlerinin’ Mersinlilerin değil de, dernek yönetiminin seçimlerinden oluşması ise dikkat çekti. Her ne kadar “Mersin en’lerini seçti” sloganıyla bir oylama yapılarak Mersin’in en iyilerinin seçildiği duyurulsa da işin aslı böyle değil. Zira etkinlikte Mersin’in yerel isimleri değil, Mersinli olup da Ankara, İstanbul gibi büyük şehirlerde yaşayan ve çalışan isimler ödüllendiriliyor. Ayrıca bu isimler belirlenirken Mersinlilerin önerilerinden ziyade, dernek yönetiminin belirlediği isimler üzerinden oylama yapıldığı ortaya çıktı.

 


BÖYLE UYGUN GÖRDÜK!

Konuyla ilgili görüştüğümüz Dernek Müdürü Şifa Özkan’a Mersin’in en’leri seçilirken Mersin’in ilgili kurumlarından görüş alıp alınmadığını sorduk. “İsimleri biz belirledik” diyen Özkan, bu isimlerin neye göre belirlendiği ile ilgili soruya ise şöyle yanıt verdi: “Bildiğimiz isimleri yazdık. Mersin’in en iyi gazetecisini seçerken Gazeteciler Cemiyeti’ne yada en iyi tiyatrocusunu seçerken Şehir Tiyatrosu’na sormadık. Bu bizim eksikliğimiz olmuş olabilir. Ama bunda dernek yönetiminin etkisi yok. Bizzat benim sorumluluğumda. Keşke istişare yapsaydık ama bu seferlik böyle oldu. Ayrıca Mersin’in enlerini seçerken yerel isimlerden değil de Mersinli olup da büyük şehirlerde görev yapan isimleri belirledik. Tanıtıma katkısı olabileceğini düşündük” dedi.

 

DERNEĞE GÖRE, MERSİN’İN ENLERİ!

Mersin’in enleri şu isimlerden oluştu.

Tiyatro dalında: Tolga Çevik

Akademisyen dalında: Prof. Dr. Mustafa Uslu

Oyuncu dalında: Mustafa Üstündağ

Sunucu dalında: Emek Ege

Şair dalında: Ergün Evren

Sporcu dalında: Efe Özarslan

Sanatçı dalında: Musa Eroğlu

Gazeteci dalında: Mehmet Dağ

Yazar dalında: Doğan Cüceloğlu

Ressam dalında: Ahmet Yeşil


Özel Haber:
Meltem Ahatoğlu
İmece Gazetesi
Son Güncelleme: 28.11.2014 13:41
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.