Kocamaz: "Bu Günlerde Her Zamankinden Daha Fazla Birbirimize Kenetlenmeliyiz"

Mersin Büyükşehir Belediyesi, ilçelerde düzenlediği iftar programlarında Ramazan ayının manevi ruhunu, birlik, beraberlik, yardımlaşma ve dayanışma duyguları içerisinde sürdürmeye devam ediyor.

Kocamaz: "Bu Günlerde Her Zamankinden Daha Fazla Birbirimize Kenetlenmeliyiz"

Mersin Büyükşehir Belediyesi, ilçelerde düzenlediği iftar programlarında Ramazan ayının manevi ruhunu, birlik, beraberlik, yardımlaşma ve dayanışma duyguları içerisinde sürdürmeye devam ediyor.

14 Haziran 2017 Çarşamba 13:40
Kocamaz:
Ramazan etkinliklerinin 18’inci gününde, Silifkeli vatandaşlar ile bir araya gelerek orucunu açan Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, iftar öncesi masaları tek tek gezerek, vatandaşlarla sohbet etti. Burada konuşan Başkan Kocamaz, Ramazan ayının hayrını ve feyzini Silifkeliler ile aynı ortamda yaşamaktan dolayı duyduğu mutluluğu dile getirerek, "30 Mart 2014 öncesinde, henüz Mersin Büyükşehir’de görev almadan önce başlattığımız ve artık Büyükşehir marifetiyle geleneksel hale gelen bu iftar sofralarımız bundan sonra da bütün ilçelerimizde insanlarımızı bir araya getirmek, gönüllerini birleştirmek ve Ramazan’ın bereketinden faydalanmak düşüncesiyle devam edecek” dedi.



Ramazan ayının tokun acın halinden anladığı, insanların paylaşım ve dayanışma duygularını geliştirdiği önemli günlerden bir tanesi olduğunun vurgusunu yapan Kocamaz, “Bizler Türk milletinin bir ferdi olarak ve inancımızın gereği olarak bu topraklar üzerinde yaşayan herkese eşit mesafedeyiz, herkesi eşit şekilde kucaklıyor ve bu topraklar üzerinde yaşayan herkesi ülkenin birlik ve beraberliğine herhangi bir kastı olmadığı sürece, şanlı al bayrağın altında bizlerle birlikte yaşamaktan mutluluk duyduğu sürece başımızın tacı yapıyoruz” şeklinde konuştu.



İslam aleminin kötü günlerden geçtiği bu zamanlarda insanların her zamankinden daha fazla birbirlerine sahip çıkmalarının gerekliliğini dile getiren Kocamaz, “Gerçekten İslam aleminin çok perişanlık geçirdiği bir dönemde ülkemizin adeta tüm dünyada yalnızlığa itildiği bir dönemde her zamankinden çok daha fazla birbirimize sahip çıkmak, birbirimize hemhal olmak, birbirimize olduğunca destek vermek, kaynaşmak, bütünleşmek mecburiyetindeyiz. Onun için bu Ramazan ayı çok önemli ve iftar sofralarının anlamı çok büyük. Ben ülkemizde birlik ve beraberliğin pekişmesine, yardımlaşma duygularının daha da gelişmesine vesile olması düşüncesiyle sizlere buraya kadar geldiğiniz için teşekkür ediyorum.



Bugün burada barış ve huzur içerisinde bir araya geldiğimiz gibi inşallah 10 gün sonra ulaşacağımız Ramazan Bayramı’na da yine hep birlikte kavuşmayı Cenab-ı Allah’tan niyaz ediyorum, hepinize saygı ve sevgiler sunuyorum” ifadelerini kullandı. Silifke ilçesinde yapılan iftarın ardından Şair Ahmet Coşkun ve sanatçı Selami Durmuş "Biz Türkiye'yiz" konseri gerçekleştirirken, Davut Can Akyüz ve Aşık Sefai Silifkelilere unutulmaz bir gece yaşattı. Programda Yunus Emre ve Mevlana’yı canlandırarak tasavvufi şiirleri seslendiren Sezai Yeşilyurt’un ardından sema gösterisi de vatandaşlardan yoğun ilgi gördü. Silifke Belediyesi Tören Alanı’nda gerçekleştirilen iftar programına Başkan Kocamaz'ın yanı sıra, Silifke Belediye Başkanı Mustafa Turgut, meclis üyeleri, sivil toplum kuruluşları ve dernek temsilcileri, muhtarlar ve çok sayıda vatandaş katıldı. 

Mersin Portal-Haber Merkezi

Son Güncelleme: 14.06.2017 13:43
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.