banner308

Limon Deposundan Dünya Şampiyonu Çıktı

1. WTF Yıldızlar Dünya Tekvando Şampiyonası’nda bayanlar 55 kiloda dünya şampiyonu olan milli sporcu Aleyna Yılmaz, limon deposunda çalışarak ve limon işçiliği yaparak dünya şampiyonu olduğunu söyledi.

Limon Deposundan Dünya Şampiyonu Çıktı

1. WTF Yıldızlar Dünya Tekvando Şampiyonası’nda bayanlar 55 kiloda dünya şampiyonu olan milli sporcu Aleyna Yılmaz, limon deposunda çalışarak ve limon işçiliği yaparak dünya şampiyonu olduğunu söyledi.

24 Ağustos 2014 Pazar 17:28
Limon Deposundan Dünya Şampiyonu Çıktı

Birçok şampiyonluğu bulunan Mersinli Aleyna Yılmaz, bu başarısıyla ayrıca Türkiye’de tekvando gençlerde ilk madalyayı kazanan sporcu unvanını aldı.

14 yaşında dünya şampiyonu olan milli sporcu Aleyna Yılmaz, antrenmanlarını limon deposunun salona dönüştürüldüğü bir apartmanın Bodrum katında yaparken, aynı zamanda boş zamanlarında limon bahçesinde çalışıp limon toplayarak harçlığını çıkardığını belirtti.

Ev işlerinde annesine yardımcı olan bulaşık yıkayıp ev temizleyen misafirlere çeşitli ikramlarda bulunan Aleyna Yılmaz kendisi gibi başarılı sporculara sahip çıkılması gerektiğini kaydetti. Aleyna Yılmaz, bu sene içerisinde okullar arası 55 kiloda şampiyon olduğunu belirterek sözlerini şöyle sürdürdü: "Anadolu Liginde yarı finalde şampiyon oldum. Yıldızlar Türkiye Tekvando Şampiyonasında 55 kiloda birinci olduktan sonra milli takım seçmelerinde birinci olarak ülkemizi Azerbaycan Bakü’de yapılan Birinci Yıldızlar Dünya Tekvando Şampiyonası’nda 55 kiloda bayanlarda birinci olarak Dünya Şampiyonu oldum. Göklere bayrağımızı çektirerek İstiklal Marşımızı okutarak ülkemize altın madalyayı kazandırdım. Çalışma yaptığımız salonumuz limon deposuydu, limon deposunda ve limon bahçesinde çalışarak bu başarıyı elde ettim.”

Aleyna Yılmaz, müsabakaların beklediği gibi geçtiğini ifade ederek sözlerine şöyle devam etti: “Boş dönmeyeceğimi zaten biliyordum. En zoru ilk maçımızdı. İlk maçı İspanyolla oynadık. Altın vuruşla 5-4 kazandım. Sonra sırasıyla Kazakistanlı rakibimi 23-13, Güney Koreli rakibimi 19-7 ve yarı finalde ABD’li rakibimi 15-4 yendim. Finalde Rus rakiple karşılaştım. O maçı da 12-4 kazanarak dünya şampiyonu oldum. Mutluyum. Yıldızlarda ilk şampiyonluğumu elde ettim.”
Aleyna’nın 8 yaşında tekvandoya başladığını belirten Antrenör Mehmet Ali Dursun da, şunları söyledi: “Sporcumuz 8 yaşında salonumuza geldi. Ben fizik olarak kendisine antrenman yaptırdığımda kendisinde ışığı gördüm ve yeteneğini keşfettim. Ailenin desteği ile 7 yıl çalıştık. Çalışmalarımızda başarı elde ettik. İmkanlarımız kısıtlıydı. Limon deposunu dizayn ederek bu salonu hazırladık. Aleyna gibi çok yetenekli sporcularımız var. İmkanlarımız genişletilirse çalışmaları bu yönde yapacağız. Ayrıca, malzeme desteğimiz olsa daha çok dünya şampiyonu çıkaracağız.”

Yetkililerden sporculara destek olmasını isteyen Aleyna’nın annesi tekvando hakemi Arzu Yılmaz da, şöyle konuştu: “Kızımın başarısından dolayı en azından üst yetkililer arayıp tebrik edebilir. Bir anne ve baba olarak biz bunu istiyoruz. Biz zor şartlarda buralara kadar geldik. Antrenman yapacak sağlıklı bir salonumuz bile yok. Bir depo içerisinde havasız bir yerde antrenman yapıyoruz. Limon deposunda dünya şampiyonu çıkardık. Bu tür sporcularımız çok var. Ancak, imkanlarımız kısıtlı daha iyi yerlere gelebilmek için herkesin yardımına ihtiyacımız var. Kızım dünya şampiyonu oldu ne maddi ne de manevi destek almadık.”

Aleyna’nın ablası İlayda Yılmaz (16) da tekvandoda Balkan ikincisi unvanını elinde bulunduruyor. Kardeşine her konuda yardımcı olduğunu belirten İlayda Yılmaz, sözlerini şöyle tamamladı: “Spora ve sporcuya önem verilsin. Benim Türkiye ikinciliği ve üçüncülüğü aynı zamanda Gürcistan’da yapılan şampiyona da Balkan ikinciliğim var. Ancak ne arayan var ne soran.”

Son Güncelleme: 24.08.2014 17:38
Anahtar Kelimeler:
Aleyna Yılmaz
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.