Macit Özcan Tesisleri Kiraya Çıkıyor

Belediye, şu an Mersin İdman Yurdu’nun kullandığı Macit Özcan Spor Kompleksi’ni zarar ettiği gerekçesiyle özelleştirmeye hazırlanıyor

Macit Özcan Tesisleri Kiraya Çıkıyor

Belediye, şu an Mersin İdman Yurdu’nun kullandığı Macit Özcan Spor Kompleksi’ni zarar ettiği gerekçesiyle özelleştirmeye hazırlanıyor

12 Eylül 2014 Cuma 10:23
Macit Özcan Tesisleri Kiraya Çıkıyor

Mersin Büyükşehir Belediyesi, önceki başkan Macit Özcan döneminde, 2000’li yılların başında yaklaşık 8 milyon liralık yatırımla yapılan Macit Özcan Spor Kompleksi’ni ihaleye yoluyla kiralamayı hedefliyor. Başkan Kocamaz, tesisin yıllık giderinin 6,5 milyon lira civarında olduğunu, gelirinin ise 600 bin lira civarında olduğunu söyledi. Belediyenin, tesislerin otel kısmının, belediye bürokratlarına ve danışmanlara yarı fiyatına verilmesi önerisini gündeme getirmesi de dikkat çekti.


Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi’nin önceki gün yapılan Eylül ayı oturumunda, büyük kısmı imar plan tadilatlarıyla ilgili olan 97 gündem maddesi görüşüldü. 

Toplantıda, mülkiyeti ve işletmesi belediyeye ait olan ve son yıllarda Mersin İdman Yurdu’nun kullandığı Macit Özcan Spor Kompleksi’nin kiraya verilmesi için, Belediye Encümeni’ne yetki verilmesini öngören başkanlık önergesi de gündeme geldi.


Önerge üzerine söz alan Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, “Macit Özcan tesisleri, belediyenin sırtında tam bir kambur. Eğer Mersin İdman Yurdu’ndan alabilirseniz yıllık geliri 600 bin lira. Yıllık gideri ise 6 milyon lira. Yani gelirinin 10 katı zarar ediyor. Burada 130 kişi istihdam edilmiş. Oysa 40 kişiyle de iş görülebilirmiş. Belediyenin, Macit Özcan Spor Tesisleri’nden kaynaklı zarardan kurtulması için buranın kiraya verilmesi lazım” dedi.


Mersin İdman Yurdu’na niye vermiyoruz?

Önerge üzerine söz alan meclis üyesi Mustafa Güler, spor tesislerinin kiralama ihalesine çıkarılması yerine, doğrudan Mersin İdman Yurdu’na devrinin sağlanabileceği bir formül bulunması önerisini dile getirdi. Güler, “Mersin İdman Yurdu senelerdir bir orada, bir burada kalıyor. Doğru dürüst bir tesisi yok. Tesislerin takıma verilmesi daha uygun olacaktır” diye konuştu.

Büyükşehir Belediye Başkanı Kocamaz ise Mustafa Güler’in bu önerisine “Zaten şu an kullanıyorlar, sıkıntı yok. Biz kiralama için encümene yetki verelim” diye yanıt verdi. Yapılan oylama sonucunda Macit Özcan Spor Tesisleri’nin özel bir şahıs ya da firmaya kiralanması yetkisini encümene veren teklif Amatör Spora Destek, Ekonomik Kalkınma ve Turizm Komisyonları’na sevk edildi. Komisyonun önergeyi onaylaması durumunda Macit Özcan Spor Tesisleri’nin özelleştirilmesinin önü açılacak ve tesisleri kullanan Mersin İdman Yurdu, mali şartlarda belediye yönetimi ile değil özel şirketle muhatap olmak zorunda kalacak.


Bürokrat ve danışmanlara indirim istediler

Macit Özcan Spor Tesisleri’ni kiralama yoluyla özelleştirmeye hazırlanan Büyükşehir Belediyesi’nin, tesislerin otel kısmının belediye bürokratlarına ve danışmanlarına indirimli olması teklifini meclis gündemine getirmesi de dikkat çekti.

İşletme ve İştirakler Dairesi Başkanlığı’nın meclise sunduğu teklifte, “Macit Özcan Spor Kompleksi işletmesinde bulunan otelin konaklama ücret tarifesinin, Büyükşehir Belediyesi danışman ve bürokratlarına esas olmak üzere 1/2 oranında (yarı oranında) uygulanması” istendi.

Teklifin gündeme gelmesi üzerine bazı belediye meclis üyelerinden “Tesisler kiraya verilecekse bu öneri niye geliyor” tepkileri geldi. Başkan Kocamaz da tepkilere “İndirim uygulaması tesis kiralanana kadar geçerli olacak. Zaten bu şartlarda orayı kiralayan olur mu o da belirsiz” şeklinde yanıt verdi.

Belediye yönetiminin, tesislerin otel kısmında bürokrat ve danışmanlar için indirim talep etmesi, Büyükşehir Belediyesi’nden maaş alıp da evini Mersin’e taşımayan bürokrat ve danışmanlar mı var sorusunu gündeme getirdi.

Eğer söz konusu teklif uygulanırsa tam pansiyon oda fiyatının günlük 100 lira olduğu Macit Özcan tesislerinde belediye danışman ve bürokratları 50 lira bedelle kalacak. Tesislerin daimi müşterisi Mersin İdman Yurdu ise yarım pansiyon oda başına 47 lira ödüyor.

En büyük geliri düğünlerden

Spor Kompleksi, Mersin’i 15 yıl boyunca yöneten Macit Özcan’ın prestij projelerinden biriydi. 2000’li yıllarında başında faaliyete geçen tesislerde 75 standart ve 3 suit oda, 100 kişilik lobi bar, bir adet olimpik futbol antrenman sahası, 2 adet antrenman sahası, bir adet olimpik yüzme havuzu, 2 adet basketbol sahası, 5 adet tenis kortu, 30 kişilik fitnees center,

4 adet sauna, 350 kişilik restaurant, 2 bin kişilik havuzbaşı, 3 adet konferans salonu, 175 araçlık otopark bulunuyor. Tesisler, çeşitli spor müsabakaları için Mersin’e gelen sporcuların yanı sıra Mersin İdman Yurdu oyuncularına kamp dönemi ev sahipliği yapıyor. Ancak tesislerin asıl gelir kaynağı düğünler. 2 bin kişilik havuzbaşındaki düğünler için düğün sahiplerinden 5 bin lira bedel alınıyor. Ancak Kocamaz’ın belediye tesislerinde Kürtçe müzik ve konuk sanatçıyı yasaklaması tesislerdeki düğün organizasyonlarını azalttı.


Haber :
Abidin Yağmur -İmece Gazetesi

Son Güncelleme: 12.09.2014 10:25
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.