MDOB Bu Ay Önemli Eserleri Sanatseverlerle Buluşturacak

Mersin Devlet Opera ve Balesi (MDOB), Aralık 2014 programıyla birbirinden önemli eserleri sanatseverlerle buluşturmaya devam ediyor.

MDOB Bu Ay Önemli Eserleri Sanatseverlerle Buluşturacak

Mersin Devlet Opera ve Balesi (MDOB), Aralık 2014 programıyla birbirinden önemli eserleri sanatseverlerle buluşturmaya devam ediyor.

24 Kasım 2014 Pazartesi 16:27
MDOB Bu Ay Önemli Eserleri Sanatseverlerle Buluşturacak

Mersin Devlet Opera ve Balesi (MDOB), ’2014/2015 Sanat Sezonu’ Aralık 2014 programıyla sanatseverleri karşılamaya devam ediyor. Opera ve balenin öne çıkan yapıtlarının bir arada olduğu bu ayın ilk temsili olarak, konusunu bir Anadolu evliyasından alan Okan Demiriş’in Karyağdı Hatun operasını, 2 Aralık Salı günü sanatseverlerle yeniden buluşturuyor. Hemen ardından, gösteriminden bu yana kapalı gişe oynayan Çaykovski’nin Fındıkkıran balesi, 4 Aralık’ta yeniden sahnelenecek. Oda müziği konseri ve eğitim etkinliği konserinden sonra, 13 Aralık Cumartesi günü ’Anlat, Şehrazat’ isimli müzikalin Mersin prömiyeri gerçekleştirilecek. Lüküs Hayat, Notre Dame’ın Kamburu, La Boheme ve dünya prömiyerini Ekim ayında gerçekleştirilen Piri Reis balesi, sırasıyla yeniden sahnelenecek diğer eserler. Kültür Merkezi Şeref Salonu’nda seslendirilen ve sezon boyunca her ayın son Cuma günleri seslendirilen ’Ayın Konseri’, 26 Aralık Cuma günü ücretsiz olarak sanatseverlerle yeniden buluşacak. MDOB, ’Yeni Yıl Konseri’ni 30 Aralık Salı günü seslendirerek, sanatseverlerin karşısına özel bir programla çıkacak. Her ay seslendirilen Atatürk Evi Konseri, Aralık programında yerini almaya devam edecek.

MDOB, 13 Aralık Cumartesi günü saat 20.00’de, orkestra şefliğini Serdar Yalçın ve Aytuğ Ülgen’in dönüşümlü olarak yapacağı ’Anlat, Şehrazat’ adlı müzikalin Mersin prömiyerini gerçekleştirerek, Mersin’e yeni bir eser daha kazandıracak. Atilla Birkiye’nin librettosunu yazdığı, Binbir Gece Masalları’ndan sahneye uyarlanan, müziği Serdar Yalçın’a ait eseri, Kenan Korbek sahneye taşırken, dekor ve kostüm tasarımı Gülden Sayıl’a, ışık tasarımı Tarı Deniz’e ait. Başlıca rolleri ise MDOB sanatçıları Nihan Evren, Gülden Vurandemir, Deniz Karausta, Onur Polat, Ayşe Pınar Balay, Zeynep Tatlıpınar Kağnıcı, Serin Saybaşılı, Hasan Berk, Ufuk Kasar, Ali Murat Erengül, Emrah Sözer, Baran Taner, Korhan Dinçer, Emrah Erdem Gedik, Hulusi Polat, Ali Ulvi Karaca, Okan Fidan, Gülçin Altaş, Sevil Erçak ve Serkan Karagöz dönüşümlü olarak paylaşıyor. Eserin reji asistanlığını Süleyman Tekin, koreografisini ise Başak Özenç ve Serbülent Biçer üstleniyor.

Konuyla ilgili açıklama yapan MDOB Erdoğan Şanal, "Aralık ayında sanatseverleri Serdar Yalçın’ın ’Anlat, Şehrazat’ müzikalinin Mersin prömiyeriyle buluşturacağız. Eseri, MDOB’un deneyimli rejisörlerinden Kenan Korbek sahneye koyuyor. Böylece repertuvarımızı Türk eserleriyle zenginleştirmeye devam etmiş bulunmaktayız. Birbirinden önemli eserlerin yanı sıra, eğitim etkinlikleri ve ayın konseri, Aralık programında yeniden yerini alacak. 2014 yılının son senfonik konserini 30 Aralık’ta seslendirerek, yeni yıl öncesi sanatseverlere müzik dolu bir şölen sunacağız. Bu vesileyle sanatseverlerin yeni yılını kutlar, sanat dolu günlerle birlikte esenlikler dileriz” dedi.

Son Güncelleme: 24.11.2014 16:29
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.