Memur-Sen Genel Başkanvekili ve Sağlık-Sen Genel Başkanı Metin Memiş Mersin'de

"Ebelerimiz, anne ve çocuk sağlığı açısından üstlendikleri sorumluluk nedeniyle kutsal bir görevi icra etmektedirler"

Memur-Sen Genel Başkanvekili ve Sağlık-Sen Genel Başkanı Metin Memiş Mersin'de

"Ebelerimiz, anne ve çocuk sağlığı açısından üstlendikleri sorumluluk nedeniyle kutsal bir görevi icra etmektedirler"

16 Mayıs 2015 Cumartesi 17:24
Memur-Sen Genel Başkanvekili ve Sağlık-Sen Genel Başkanı Metin Memiş Mersin'de

Memur-Sen Genel Başkanvekili ve Sağlık-Sen Genel Başkanı Metin Memiş, ebelerin anne ve çocuk sağlığı açısından üstlendikleri sorumluluk nedeniyle kutsal bir görevi icra ettiğini aktardı.



Memiş, Sağlık-Sen Erdemli Şubesince Alata Bahçe Kültürleri Araştırma İstasyonu Müdürlüğü Topraksu Tesisleri'nde anneler, ebeler ve hemşirelere özel düzenlenen etkinlikte yaptığı konuşmada, başta yıpranma payı olmak üzere ek ödemenin emekliye yansıması ve lisans tamamlama imkanı sağlanması konularında mücadelelerinin sürdüğünü belirtti.Sağlık-Sen’in, sendikacılığı kendileri için değil ülkenin kalkınması ve demokratik yapının oturması için yaptıklarını aktaran Memiş, ilk kurulduklarında hiç dikkate alınmadıklarını ancak şimdi kendilerini dikkate alan bir hükümetin bulunduğunu söyledi.



Peygamber Efendimizin "Cennet annelerin ayakları altındadır" hadisini anımsatan Memiş, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Dünyanın en güzel duygularından biri olan annelik duygusuna kadınları kavuşturarak aileleri sevindiren ebelerimiz, anne ve çocuk sağlığı açısından üstlendikleri sorumluluk nedeniyle kutsal bir görevi icra etmektedirler. Toplumun her yerinde doğum öncesi, doğum ve doğum sonrası hizmetleriyle ebelerimiz, sağlıklı toplumların oluşmasına önemli katkılar sunmaktadır. Herkesin dünyaya geldiğinde ilk karşılaştığı kişidir ebelerimiz. En önemli varlıklarımız olan çocuklarımızın hayata adım atarken ilk ellerinden tutan yine onlardır. Hemşire ise kelime anlamıyla bacı demektir. Yaşadığımız süre içinde, sağlık açısından en zor anlarımızda yanımızda onlar olmuştur. Şifa veren eldir hemşirelerimiz. Hayata gözlerimizi kapatırken en son gördüğümüz yine onlardır. Böylesine kutsal bir görevi icra eden tüm hemşirelerimizin, ebelerimizin ve annelerimizin günleri kutlu olsun."

Etkinliğe katılan AK Parti Mersin Milletvekili adayları Muhammed Gültak ile Yılmaz Tezcan da birer konuşma yaptı.

AA

Son Güncelleme: 16.05.2015 19:16
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.