Mersin Büyükşehir Belediyesi Zabıtasından Kağıt Toplayıcılarına Operasyon

Mersin Büyükşehir Belediyesi zabıta ekipleri, halkın can ve mal güvenliğini tehlikeye atan kağıt toplayıcılarına yönelik operasyona başladı.

Mersin Büyükşehir Belediyesi Zabıtasından Kağıt Toplayıcılarına Operasyon

Mersin Büyükşehir Belediyesi zabıta ekipleri, halkın can ve mal güvenliğini tehlikeye atan kağıt toplayıcılarına yönelik operasyona başladı.

26 Temmuz 2016 Salı 14:07
Mersin Büyükşehir Belediyesi Zabıtasından Kağıt Toplayıcılarına Operasyon
Büyükşehir Belediyesi Zabıta Dairesi Başkanlığı bünyesinde oluşturulan özel ekipler, son günlerde sayıları giderek artan ve trafikte tehlike oluşturan kağıt toplayıcılarına karşı gece ve gündüz operasyonları düzenledi. Halkın yoğun şikayet ve taleplerine karşı düzenlenen operasyonlarda emniyet personeli de görev alırken, oluşturulan ekipler, özellikle kentin işlek caddelerinde trafiği olumsuz yönde etkileyerek, halkın can ve mal güvenliği konusunda tehlike arz eden kağıt toplayıcılarına göz açtırmadı. Bir hafta boyunca gece ve bir hafta boyunca gündüz olmak üzere 4’er araçlık 20’şer zabıta personeli ile düzenlenen operasyonların ilk 2 haftasında toplamda 135 motosiklet ve bisiklete el konurken, toplanan kağıtlar da geri dönüşüm aktarma istasyonlarına gönderildi.


Zabıta ekiplerinin düzenlediği operasyonların sadece kağıt toplayıcılara yönelik olmadığını ve yasalara uymayan, halkın güvenliğini hiçe sayan her türlü konuda devam edeceğini belirten Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, “Hemşehrilerimizin talep ve şikayetleri ile kent güvenliği konusunda tehlike oluşturan kağıt toplayıcılarına yönelik bir toplama operasyonu düzenlendi. Bizim için öncelik her zaman vatandaşlarımızın önce can, sonra mal güvenliğidir. Trafikte tehlike arz eden kağıt toplayıcılarına da hem insanımızın güvenliğini tehlikeye düşürdüğü, hem de kent içi trafikte olumsuz etkiler yarattığı için izin vermemiz mümkün değildir” dedi.


Özellikle ana arterlerde trafik seyrini tehlikeye sokan kağıt toplayıcılar konusunda zabıta personelinin aralıksız operasyonlar düzenlendiğini belirten Kocamaz, “Zabıta ekiplerimiz, düzenlenen operasyonlarda kağıt toplayıcılarının araçlarına da el koyarak hurdalığa teslim etmiştir. Toplanan kağıtlar da geri dönüşüme kazandırılmıştır. Büyükşehir Belediyesi olarak Mersin’de bize verilen yetki ve görevler doğrultusunda vatandaşlarımızın güvenliği ve refahı için çalışmalarımızı aralıksız olarak sürdürmeye devam edeceğiz.



Sadece kağıt toplayıcılar değil, devletine vergisini ödemeyen, sağlıksız koşullarda gıda ürünleri satışı yapan seyyar satıcılara karşı da operasyonlarımız sürecektir. Kimsenin Mersin’i tehlikeye sokarak iş yapmasına müsaade etmeyeceğiz. Ayrıca bu operasyonlarda bizlere destek veren ve kağıt toplayıcılarına yaptıklarının yasa dışı olduğunun anlatılmasında bizlere yardımcı olan emniyet teşkilatımıza da teşekkür ederiz. Mersinli hemşehrilerimin gönlü rahat olsun, bizler görevimizin başındayız ve milletimizin yararına olan her konuda üzerimize düşeni yapacağız” diye konuştu.

Mersin Portal-Haber Merkezi

Son Güncelleme: 26.07.2016 14:10
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.