Mersin HDP İl Başkanı: “Halkları Savaştırmak İstiyorlar“

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Mersin İl Eş Başkanı Selman Günbat, Suruç’ta yaşanan patlamanın, seçim döneminde HDP’ye yapılan saldırıların uzantısı olduğunu belirterek devletinde yaşanılan bu saldırıda güvenlik zaafının olduğu vurgusunda bulundu. Günbat, sözlerini tutup birilerini başkan yaptırmadıkları gibi, halkların savaştırılmasına da engel olacaklarını belirtti.

Mersin HDP İl Başkanı: “Halkları Savaştırmak İstiyorlar“

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Mersin İl Eş Başkanı Selman Günbat, Suruç’ta yaşanan patlamanın, seçim döneminde HDP’ye yapılan saldırıların uzantısı olduğunu belirterek devletinde yaşanılan bu saldırıda güvenlik zaafının olduğu vurgusunda bulundu. Günbat, sözlerini tutup birilerini başkan yaptırmadıkları gibi, halkların savaştırılmasına da engel olacaklarını belirtti.

22 Temmuz 2015 Çarşamba 11:02
Mersin HDP İl Başkanı: “Halkları Savaştırmak İstiyorlar“
Ciddi anlamda sorunlu bir seçim süreci atlattıklarını belirten Günbat,  “Ne yazık ki daha önce yaptığımız açıklamalarda o şiddet ortamının Sayın Cumhurbaşkanı’nın, Başbakanın ve Bakanların kullandığı dilden bağımsız olmadığını ifade ediyorduk” dedi.  




Yaşanan bu gibi şiddet olaylarının bir şekilde ülkenin demokratikleşmesine ve ortak yaşam iradesine hizmet etmediğini ifade ederek o süreçte her türlü baskı, saldırı ve hatta arkadaşlarımızın katledilmesine rağmen halklar arasında bir sağduyu çağrısı yapma ihtiyacı duyduklarını ve hayata geçirdiklerini dile getirdi. Kobane’nin yeniden inşasıyla ilgili hedefleri önüne koyan, insanlık için onurlu bir iş yapan arkadaşlarının Suruç’ta bombalanmasını, aynı şekilde seçim sürecinde yapılan saldırılardan bağımsız olmadığı düşüncesinde olduklarını vurguladı.
 


“Devam Edeceğiz”
 
Görevi teslim edecekleri güne kadar hükümetin, yaşanılan her şeyin sorumluluğunu taşımak zorunda olduğunu kaydeden Günbat, “ Dün Mersin’de, Suruç’ta yaşanan saldırıyı kınamak için bir kitle toplandı ve bir yürüyüş gerçekleştirildi. O yürüyüşte iki arkadaşımız saçma ile yaralandı. Güvenlik, güvenlik diye bağırıyorsunuz ama onca güvenlik kamerası ve polisin olduğu bir yerde bu olay yaşanabiliyor” dedi.  Bundan sonra insanlar sokağa çıkamayacak mı şeklinde vurgulayan Günbat, “ Tam tersine, bu ülkeye gerçek anlamda demokrasi gelene kadar biz sokaklardan ayrılmayacağız. Mücadelemizi, projelerimizi ve söylediklerimizi yükselterek, devam edeceğiz” şeklinde belirtti.
 



“Saldırılar Birbirleriyle Bağlantılı”
 
“Seçim sürecinden günümüze bize karşı gerçekleştirilen tüm saldırılan birbiri ile bağlantılı olduğuna inanıyoruz” şeklinde konuşan Günbat, “Faillerin bir şekilde birbirleriyle bağlantılı olduğunu düşünüyoruz. Bu işlerin bireysel olamayacağını, profesyonelce gerçekleştirilen bir saldırı olduğunu düşünüyor ve buna inanıyoruz” diye kaydetti. Adana ve Mersin’de eşzamanlı aynı türde iki bombayı patlattıklarını ve Diyarbakır mitinginde aynı bomba ile insanları katlettiklerini belirtip bunların birbiri ile bağlantısız olma ihtimali olmadığını savundu.  Suruç’u da bunlardan bağımsız düşünülemeyeceğini söyleyen Günbat, “Mutlaka birbirleri ile bir bağlantılarının olduğunu bilmek zorundasınız.  Bundan sonra ki süreçte de bu tür saldırıların olabileceğini düşünmek zorundayız” dedi.
 


“Ülkenin Demokratikleşmesi İçin”
 
Türkiye’nin imajını zedelediğini öne süren Günbat, “ Önümüzdeki dönemde besle kargayı oysun gözünü misali bu ülke birçok şeye gebe olabilir. Biz diyoruz ki yol yakınken gelin bundan vazgeçin, ülkenin demokratikleşmesi için ne gerekiyorsa onu yapalım ve bu ülkenin bir şekilde Suriye olmaması için gelin elimizden geleni hep beraber yapalım” ifadelerini kullandı.
 


“Türkiye Halklarının Çıkarları”
 
 Uzun zamandır çetelerin Türkiye’de cirit attığını belirten Günbat, “ Bir Valiye gazeteci olarak bir soru sorduğunuzda, Vali cevap vermesi gereken yerde alın şunları diyorsa orada ciddi anlamda bir sorun vardır. O gün Urfa Valisi gazetecileri göz altına almak yerine cevabı söylemiş ve pratikte de gerçekleştirmiş olsaydı, bugün bu cenazeler olmayabilirdi” diye vurguladı.  Yetkili herkesin bu konuda sorumluluğu olduğunu belirten Günbat, “ Bunu önleme görevi devletindir” dedi.



 İstihbaratın haberi olmadan kuş uçmayacağını ve en güçlü istihbarat birimlerinden birinin Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) olduğunu belirten kendileridir ifadelerini kullanan Günbat, “Bu kadar güçlü bir istihbarata sahip olan bir devlette bu kadar olayın yaşanması akıllara birçok şey getiriyor. Bunu görmek gerekiyor, artık birilerinin çıkarından ve rant alanına uygun davranmaktan vazgeçmek gerekiyor. Bugüne kadar söylediğimiz gibi, Türkiye toplumunun ve Türkiye halklarının çıkarlarının nerede olduğunu bakarak hareket etmek gerekiyor” dedi.
 


“Mücadelesini Vereceğiz”
 
Demirtaş'ın “ Seni başkan yaptırmayacağız” sözünü yerine getirdiklerini kaydeden Günbat şunları söyledi: “Başkan yaptırmadık. Şimdi biz bir söz daha eklemek istiyoruz Mersin olarak, Halkların savaştırılmasına engel olacağız. Gücümüz yettiği kadar buna müsaade etmeyeceğiz. Bundan sonraki süreçte de sağduyulu çağrılarımızı yapmaya devam edeceğiz. Bu bize gelen saldırılara sessiz kalacağımız anlamına da gelmesin. Biz yoldaşlarımızın mücadeleyi götürdüğü noktadan daha ilerisine götürmenin mücadelesini vereceğiz. Bundan kimsenin şüphesi olmasın."



Haber:
Mahmut Sönmez
İmece
Son Güncelleme: 23.07.2015 11:12
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.