banner311

Mersin Serbest Bölgede Eylem

Nakliyeciler ve firma sahipleri, işlemlerin yavaş yapıldığı iddiasıyla bölgenin girişlerini tırlarla kapatarak eylem yaptı

Mersin Serbest Bölgede Eylem

Nakliyeciler ve firma sahipleri, işlemlerin yavaş yapıldığı iddiasıyla bölgenin girişlerini tırlarla kapatarak eylem yaptı

11 Ağustos 2015 Salı 21:12
Mersin Serbest Bölgede Eylem
Mersin Serbest Bölgesi'nde nakliyeciler ve firma sahipleri, işlemlerin yavaş ilerlemesi nedeniyle yüklerinin bozulma tehlikesi geçirdiğini öne sürerek bölgenin girişlerini tırlarla bir süre kapattı. Serbest bölge önünde toplanan tır sürücüleri ve firma yöneticileri, gümrük işlemlerinin hızlı ilerlemediğini ileri sürerek, yetkililere tepki gösterdi.Sorun nedeniyle araçlardaki yüklerin bozulma tehlikesiyle karşı karşıya olduğunu savunan gruptakiler, Mersin Serbest Bölgesi'nin 3 farklı kapısını tırlarıyla kapattı. 



Gişeler önünde toplanan grup bir süre burada eylem yapıp, yetkililerle görüşmek istediğini belirtti.Grup adına gazetecilere açıklama yapan Mustafa Canol, Mersin'de geçen yıl yaşanan kaçak et olayı sonrası bölgede tedbirlerin artırıldığını ifade ederek, yeni tedbirlerin alınmasına karşı olmadıklarını ancak denetimci sayısının azlığı nedeniyle işlemlerin ilerlemediğini öne sürdü.



Yaklaşık 3 saat boyunca eylemlerini sürdüren grup, olay yerine gelen Orta Akdeniz Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürü Murat Kahraman ile görüştü.Görüşmede sorunlarının çözümü için girişimde bulunulacağının belirtilmesi üzerine grup tırları bulunduğu yerden kaldırarak bölgeyi ulaşıma açtı.Öte yandan, gişelerin kapanması nedeniyle serbest bölge önünde uzun araç kuyruğu oluştu.





AA

Son Güncelleme: 11.08.2015 21:20
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.