banner308

Mersin'de Başkanlar, Babalar Günü’nü Kutladı.

Mersin’in merkez ilçe Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Şerafettin Aşut ve Mersin Barosu Başkanı Ali Er, yayınladıkları mesajlarla Babalar Günü’nü kutladılar.

Mersin'de Başkanlar, Babalar Günü’nü Kutladı.

Mersin’in merkez ilçe Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Şerafettin Aşut ve Mersin Barosu Başkanı Ali Er, yayınladıkları mesajlarla Babalar Günü’nü kutladılar.

17 Haziran 2017 Cumartesi 19:10
Mersin'de Başkanlar, Babalar Günü’nü Kutladı.
Tuna: “Babalarımız, karşılıksız sevgi ve fedakarlığın birer simgesidir”


Toroslar Belediye Başkanı Tuna, mesajında, “Yaşamımızın her anında annelerimiz ile birlikte en değerli varlığımız olan babalarımıza sevgimizi bir gün değil her gün göstermeliyiz” diyerek Babalar Günü’nü kutladı. Sorumluluklarının bilinciyle hareket eden bir babanın, sağlıklı bir ailenin, dolayısıyla sağlıklı bir toplumun oluşmasında anne ile birlikte en büyük güvence olduğuna dikkat çeken Tuna, “Gelecek nesillerin yetiştirilmesinde, aile gibi kutsal değerlerin korunmasında, bilinçli ve milli değerlerine sahip sağlıklı bir toplum yapısının oluşturulmasında babalarımızın büyük bir görev ve sorumluluğu vardır. Bizlerden desteğini hiçbir zaman esirgemeyen babalarımız, karşılıksız sevgi ve fedakarlığın birer simgesidir. Elbette ki, çocuklarımız da babalarının değerini bilmeli, onlara karşı sevgi ve saygıda kusur etmemelidir. Bu vesileyle hayatını kaybeden babalara Allah’tan rahmet diliyor, başta şehit ve gazi babaları olmak üzere tüm babaların ve baba adaylarının günlerini kutluyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum” dedi.



Aşut: “Babalar, çocukların ilk kahramanlarıdır” MTSO Başkanı Aşut da mesajında, güçlü ülkelerin temelini güçlü aile yapılarının oluşturduğunu vurguladı. Bir aileye güç katan, güven verenin ise her zaman aile bireylerine kol kanat geren babalar olduğunun altını çizen Aşut, “ Babalarımız bir taraftan aile yapısının korunması için hiçbir özveriden kaçınmazken, diğer taraftan aile içinde sevgi, saygı ve hoşgörü bağlarının güçlenmesi adına önemli sorumluluklar üstlenir.



Çocukların ilk kahramanları, rol modelleridir babalar. Anne; sevgi ve şefkatin, baba ise güven ve gücün sembolüdür. Çocukların yarınlara umut dolu bakabilmeleri adına önemli görevler üstlenirler. Bu noktada bir çocuğa bırakılabilecek en iyi mirasın babalarıyla birlikte geçirdikleri mutlu anıların yanında iyi bir eğitim olduğu söylenebilir. Babalarımıza düşen en büyük sorumluluk geleceğimizin iyi şekillenmesinde önemli rol oynayacak olan çocuklarımızın yolunu açmaları, çağın gereklerine uygun, vizyonlarını genişletecek bir eğitim imkanı sunmalarıdır. Çocuklarına karşı müşfik ve merhamet sahibi olan, ailesinin maddi-manevi ihtiyaçlarını karşılamak için özveriyle çalışan tüm babaların ve baba adaylarının Babalar Günü’nü kutluyor, kendilerine aileleriyle birlikte sağlıklı, mutlu, huzurlu bir hayat, vefat eden babalara ise Allah’tan rahmet diliyorum” ifadelerini kullandı.



Er: “Babalar, fedakarlık timsalidir” Mersin Barosu Başkanı Er ise toplumun en önemli yapı taşı olan ailenin; sevgi, saygı, hoşgörü ve dayanışma gibi üstün değerler üzerine kurulmuş sosyal ve güçlü bir yapı olduğunu belirtti. Bu yapının temel direklerinden birinin de babalar olduğunu kaydeden Er, mesajında şu ifadelere yer verdi: “Hayatın her döneminde, bizlere verdikleri sınırsız sevgi, destek ve güven nedeniyle babalarımıza şükran borçluyuz. Hayatımızın her anında varlıklarıyla bizleri onurlandıran babalarımız, aile içerisinde üstlenmiş oldukları görev ve sorumlulukları büyük bir özveriyle yerine getirmektedir. Yüreklerindeki sevgi ve şefkati karşılıksız veren, ailenin mutluluğu için hiçbir fedakarlıktan kaçınmayan babalarımız, çocuklarını geleceğe güvenle hazırlamak için ellerinden gelen tüm gayreti sarf etmektedirler.



Bir fedakarlık timsali olan babalar, büyük bir özveriyle evlatlarına ömür boyu maddi-manevi her türlü desteği veren ve kendi mutluluğundan önce çocuklarının mutluluğunu düşünen erdem sahibi insanlardır. Aile huzurunun ve mutluluğunun devamı için ömrünü bizlere vakfeden babalarımıza hak ettikleri değeri vermeli, saygıda kusur etmemeliyiz. Bizlerle sevinen, bizlerle üzülen ve bizleri mutlu gördükçe daha da bahtiyar olan babalarımızın bu mutluluğunu daimi kılmak için ailemize, vatanımıza ve milletimize hayırlı hizmetler vermenin gayreti içerisinde olmalıyız. Başta şehit ve gazi babaları olmak üzere tüm babaların Babalar Günü’nü kutluyor, aileleriyle birlikte sağlık ve mutluluklar diliyorum.”

Mersin Portal-Haber Merkezi

Son Güncelleme: 17.06.2017 19:15
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.