banner308

Mersin'de Facia'ya Davet Çıkarılıyor

Yenişehir ilçesinde yaklaşık 1,5 yıl önce iç ve dış duvarları çatlamaya başlayan, Yenişehir Belediyesi’nin ise ‘Bizim araç –gerecimiz yok’ diyerek, risk analizi yaptırılması için özel sektöre yönlendirdiği Özgür Apartmanı sakinleri diken üstünde yaşıyor!

Mersin'de Facia'ya Davet Çıkarılıyor

Yenişehir ilçesinde yaklaşık 1,5 yıl önce iç ve dış duvarları çatlamaya başlayan, Yenişehir Belediyesi’nin ise ‘Bizim araç –gerecimiz yok’ diyerek, risk analizi yaptırılması için özel sektöre yönlendirdiği Özgür Apartmanı sakinleri diken üstünde yaşıyor!

22 Şubat 2017 Çarşamba 15:00
Mersin'de Facia'ya Davet Çıkarılıyor

Olası bir facia öncesi yetkililerin seslerini duymasını isteyen apartman sakinlerinden, yaptığı eylemlerle süper vatandaş olarak da bilinen Emin Kocaaslan, “Başımıza bir şey gelirse sorumlu vali ve belediye başkanlarıdır” dedi.Yenişehir Belediyesi tarafından riskli olarak belirlenen ve Çevre Şehircilik İl Müdürlüğü’ne sevk edilen Özgür Apartmanı uzman denetiminden geçmeyi bekliyor! Palmiye Mahallesi, 1219 Sokak ve 5 numarada yer alan bina için 7 bin500 TL bulamayan apartman sakinleri, 1,5 yıldır risk altında yaşamlarını sürdürüyor.


Apartmanda başlayan çatlaklardan en büyük hasarı alan 1 numaralı dairenin sahibi ve kentte süper vatandaş olarak bilinen Emin Kocaaslan; Mersin Valiliği, Mersin Büyükşehir Belediyesi ve Yenişehir Belediyesi’ne çağrıda bulunarak, apartmanda bulunan 10 dairede yaklaşık olarak 30 kişinin yaşadığını ve yaşanacak bir kazada tüm apartman sakinlerinin hayatının tehlikede olacağını belirtti. 



“ARAÇ GERENİZ YOKSA YAPI KULLANMA İZNİNİ NASIL VERİYORSUNUZ?”
Evindeki çatlakların yaklaşık bir buçuk sene önce meydana gelen bir depremde oluştuğunu ifade eden emekli polis memuru Kocaaslan, binanın 5 katlı olduğunu ve toplam 10 dairede yaklaşık olarak 30 kişinin yaşadığını belirtti. Etrafındaki binalarda çatlak olmamasına karşın kendi binasında oluşan çatlaklar nedeniyle şüphelenerek Yenişehir Belediyesi Yapı Denetim Şube Müdürlüğüne başvurduğunu söyleyen Kocaaslan, “Bu çevrede ne kadar bina varsa hiçbirinde böyle çatlak yok.


Yenişehir Belediyesi Yapı Denetim Müdürlüğüne gittim dilekçe verdim. Bir hafta sonra gelen ekipler evi incelediler ama herhangi bir çekim veya kayıt yapmadan çekip gittiler. Daha sonra ise Belediye Yapı Denetim Şube Müdürlüğü bir yazı göndererek, kendilerinde yeterli araç gereç ve laboratuar olmadığı için özel bir şirkete risk analizi yaptırmamızı istediler. Belediyenin araç gereci, laboratuarı yoksa yapı kullanma iznini nasıl veriyor? Hukuken ve mantıken burada bir aksilik var!” dedi. 



“BİR FACİA YAŞANIRSA SORUMLU VALİ VE BELEDİYE BAŞKANI”
Yaşadıkları evin risk analizini yaptırmak için özel bir firmaya gittiğini söyleyen Kocaaslan, “Firma bu işin 7500 TL’ye mal olacağını belirtti. Bu binada yaşayan hiç kimse 7 bin 500 TL veremez! Ben polis emeklisiyim ve emekli maaşımla geçiniyorum. Aldığım maaş bana zor yetiyor. Yenişehir Belediyesi’nin şahsıma gönderdiği belgede yazanlar belediyeler için büyük bir boşluk, yanlışlık ve eksikliktir. Yaşanacak bir olayda sorumlu hem vali, hem belediye başkanlarıdır” dedi.



“EĞER SAĞ KALIRSAM CİNAYET SUÇUNDAN DAVA AÇACAĞIM”
Mersin Valiliği ve Mersin Büyükşehir Belediyesi’ne seslenen süper vatandaş lakaplı Kocaaslan, “Bu çatlaklar ben yıkılacağım diye haykırıyor. Bu bina eğer yıkılır ve can kaybı yaşanırsa, eğer sağ kalırsam; cinayet suçundan Yenişehir Belediyesi’ne dava açacağım. Bu binadaki bu çatlaklar bize bir şey söylüyor” diye konuştu. 



Haber:
Mehmet Nabi Batuk
Haberci Gazetesi
Son Güncelleme: 22.02.2017 16:04
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.