banner308

Mersin'de Polise Kurşun Sıkan 6 Şahıs Yakalandı

Mersin'de geçen hafta şüpheli araçta kimlik kontrolü yaptıkları sırada uğradıkları silahlı saldırı sonrasında yaralanan 2'si polis 3 kişinin failleri olduğu iddia edilen 6 kişi yakalandı

Mersin'de Polise Kurşun Sıkan 6 Şahıs Yakalandı

Mersin'de geçen hafta şüpheli araçta kimlik kontrolü yaptıkları sırada uğradıkları silahlı saldırı sonrasında yaralanan 2'si polis 3 kişinin failleri olduğu iddia edilen 6 kişi yakalandı

24 Ekim 2016 Pazartesi 14:14
Mersin'de Polise Kurşun Sıkan 6 Şahıs Yakalandı
Mersin'de geçen hafta şüpheli araçta kimlik kontrolü yaptıkları sırada uğradıkları silahlı saldırı sonrasında yaralanan 2'si polis 3 kişinin failleri olduğu iddia edilen 6 kişi yakalandı. Şüpheliler ifadelerinde polise silah sıkmak istemediklerini, asıl hedeflerinin kavga ettikleri 2 kişi olduğunu söyledi.  Edinilen bilgiye göre, 17 Ekim akşamı polis haber merkezinin anonsu üzerine, Adnan Menderes Bulvarı üzerinde durdurulan şüpheli bir araçta arama yapan Güvenlik Şube Müdürlüğü'ne bağlı ekiplerin üzerine, yolun karşısından gelen bir grup tarafından ateş açıldı.



Saldırıda polis memurları M.K. ve K.K. ile onların kimlik kontrolü yaptığı S.C. yaralandı. Silahlı saldırganlar ise gecenin karanlığından faydalanarak kayıplara karışmıştı. Bacaklarından yaralanan polislerden M.K., Mersin Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne, K.K. ile diğer yaralı S.C. ise Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alınmıştı. Olayın ardından Cinayet Büro Amirliği ekipleri, olayın zanlılarını yakalamak için geniş çaplı çalışma başlattı. Yapılan araştırmalarda olayı gerçekleştirenlerin 3-4 kişi olduğu ve olay yerinden yaya olarak kaçtığını belirleyen ekipler, bölgedeki güvenlik kameralarını incelemeye aldı.



Ekipler şüphelilerin kaçış istikametlerinde bulunan 25 ayrı noktada güvenlik kamera kayıtlarını inceleyerek, şüphelilerin kimliklerini belirledi. Bunun üzerine harekete geçen ekipler, 10 ayrı adrese yaptıkları eş zamanlı operasyonla azmettirici olduğu iddia edilen L.V. ve A.D. ile silahla yaralama olayını gerçekleştiren A.C. ile Ö.A. ve olaya iştirak eden M.A. ile F.D. isimli şahısları gözaltına aldı. Yapılan tespitlerde asıl hedefin polisler olmadığı, hedefin M.C. ve S.C. isimli şahıslar olduğu belirlendi. Adnan Menderes Bulvarı üzerinde bir barın önünde meydana gelen trafik kazasının tarafları olan M.C. ve S.C. isimli şahısların kazadan sonra tekrar iş yeri önüne gelerek yakalanan şüphelilere küfür ve hakaret etmesinden dolayı olayın meydana geldiği tespit edildi. Bugün Emniyet Müdürlüğü'nde sorguları tamamlanan 6 şüpheli, Mersin Adliyesi'ne sevk edildi.

Mersin Portal-Haber Merkezi

Son Güncelleme: 24.10.2016 14:16
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.