banner308

Mersin'de Şefkat Eli Derneği 12 bin 898 Aileye Ulaştı

Mersin'de 2010 yılında kurulan Şefkat Eli Derneği bünyesindeki Polis Şefkat Evi aracılığı ile ihtiyaç sahibi 12 bin 898 aileye yardımda bulunulduğu bildirildi.

Mersin'de Şefkat Eli Derneği 12 bin 898 Aileye Ulaştı

Mersin'de 2010 yılında kurulan Şefkat Eli Derneği bünyesindeki Polis Şefkat Evi aracılığı ile ihtiyaç sahibi 12 bin 898 aileye yardımda bulunulduğu bildirildi.

14 Haziran 2017 Çarşamba 14:58
Mersin'de Şefkat Eli Derneği 12 bin 898 Aileye Ulaştı
Mersin'de 2010 yılında kurulan Şefkat Eli Derneği bünyesindeki Polis Şefkat Evi aracılığı ile ihtiyaç sahibi 12 bin 898 aileye yardımda bulunulduğu bildirildi. Kimsesizlerin kimsesi olmak amacıyla 2010 yılında kurulan Şefkat Eli Derneği, derneğe katkı sağlayan hayırsever işadamları, kurum, kuruluş ve sivil toplum örgütü temsilcilerine yönelik iftar programı düzenledi. Polisevindeki programda konuşan Dernek Başkanı Ali Kılıç, 'Komşusu açken tok yatan bizden değildir' şiarı ile hareket ederek 2010 yılında bu mukaddes çatıyı oluşturduklarını hatırlattı.



Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü'ne bağlı sorumluluk alanlarında yer alan mahallelerde, polislerin yapmış oldukları tahkikat sonucunda yardıma ihtiyacı olan ailelerin belirlenerek Emniyet Müdürlüğü'nün tahsis ettiği araçlarla bu kişilerin Polis Şefkat Evi'nden faydalandırıldığını kaydeden Kılıç, "Bu proje bir bakıma ihtiyaç sahibi insanlara polislerimizin şefkat elini uzattığını göstermiş ve her daim halkın yanında olduğunu ortaya koymuştur. Polis Şefkat Evi'nde bulunan bu malzemelerin içinde giyim ve her türlü gıda malzemesi ile kırtasiye, zücaciye ve temizlik malzemesi bulunmakta olup, bu malzemeler işadamları ile hayırsever vatandaşlar tarafından temin edilmektedir" dedi. Bugüne kadar 12 bin 898 aileye ve 58 bin 197 kişiye ulaşıldığını ifade eden Kılıç, "Bu çalışmalar polisimizin büyük özverisi ve hayırseverlerimizin fedakarlığı ile devam etmektedir.



Yardımlaşma ve dayanışmanın, cömertliğin, şefkatin ve merhametin ete kemiğe büründüğü bu rahmet ayında, sizleri burada misafir etmekten onur ve şeref duyuyoruz. Biz bir aileyiz, kenetlendikçe daha çok büyüyeceğiz ve daha fazla aileye el uzatacağız" diye konuştu. Mersin Emniyet Müdürü Mehmet Şahne ise teşkilat olarak vatandaşlarla bütünleşerek güvenlik hizmeti sunmanın yanında sosyal sorumluluk projelerine de ellerinden geldiğince destek olmaya çalıştıklarını kaydederek, "Tabi biz burada hayırsever işadamlarımızın büyük çabalarla elde ettikleri üretimi ihtiyaç sahipleri ile paylaşmalarından kaynaklanan bir köprü oluşturmaya çalışıyoruz.



Bu köprü vesilesiyle 12 bin aileye yardımlarınızı ulaştırmaya çalışıyoruz. Bundan dolayı dernek başkanına teşekkür ediyorum. Allah hepimizin hayırlarını kabul etsin. Temennim, bu yardımların miktarı çoğalırken, yardım yaptığımız insanların sayısının azalacağı, yardım edecek el bulamayacak bir Türkiye'nin özlemi ile Allah bizleri müreffeh, zengin, güçlü bir büyük ülkenin sahibi olmayı nasip etsin" ifadelerini kullandı. Programın sonunda derneğe katkı sağlayan hayırseverlere Dernek Başkanı Ali Kılıç ve Emniyet Müdürü Mehmet Şahne tarafından plaket takdim edildi.

Mersin Portal-Haber Merkezi

Son Güncelleme: 14.06.2017 14:59
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.