banner308

Meü Turizm Fakültesi'nde Mezuniyet Coşkusu

Mersin Üniversitesi (MEÜ) Turizm Fakültesi'nde, mezuniyet coşkusu yaşandı.

Meü Turizm Fakültesi'nde Mezuniyet Coşkusu

Mersin Üniversitesi (MEÜ) Turizm Fakültesi'nde, mezuniyet coşkusu yaşandı.

23 Nisan 2014 Çarşamba 11:16
Meü Turizm Fakültesi'nde Mezuniyet Coşkusu
Prof. Dr. Uğur Oral Kültür Merkezi'nde gerçekleşen mezuniyete, MEÜ Rektörü Prof. Dr. Suha Aydın, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Gürol Emekdaş, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı ve Turizm Fakültesi eski dekanlarından Prof. Dr. Bahar Taner, Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Celil Çakıcı, öğretim elemanları ve öğrenciler ile aileler katıldı.




Törende, Devlet Konservatuvarı Oda Müziği Grubu'nun kısa müzik dinletisinin ardından, ailelere Mersin Üniversitesi'ni tanıtan bir film izletildi. Burada konuşan Rektör Prof. Dr. Aydın, turizmciler topluluğuyla bir aradayken kendisini farklı bir konumda hissettiğini ifade ederek, "Kendimi bir ailenin bireyi gibi kabul ediyorum. Sizlerle birlikte olmak bana olağanüstü bir mutluluk veriyor. Siz turizmciler olarak çok büyük ve çok güzel bir ailesiniz. Buradan mezun olunca bu aileden ayrılacağınızı düşünmeyin, bu aileden ayrılmak mümkün değil" dedi.



Konuşma yapan öğrencilerin, 'Atatürk ilke ve devrimlerinin sadık takipçileri olacağız' sözlerine atıfta bulunan Aydın, "Bu vurgunuz bizlere büyük bir mutluluk veriyor. Bizim üniversitemiz Atatürk ilke ve devrimlerine yürekten bağlı bir üniversite. Bundan da asla taviz vermeyeceğiz" diye konuştu. Kasım ayında emekli olacağını ve o tarihten sonra bu konumda bulunmayacağını dile getiren Aydın, öğretim elemanlarına hitaben "Bundan böyle aranızda olamayacağım ama beni davet ederseniz her zaman yanınızda olmaktan büyük bir mutluluk duyarım. Siz harika bir topluluksunuz. Sizi tanımak çok güzel. Ailelere de seslenmek istiyorum. Mükemmel çocuklar yetiştirmişsiniz, sizleri kutluyorum. Hepsinin çok başarılı olacağına inanıyorum" ifadelerini kullandı.


Dekan Prof. Dr. Celil Çakıcı ise mezun olan öğrencilere 'hoşça kal' demeyeceğini, kendisi de MEÜ Turizm mezunu olan bir turizmci olarak 'aramıza hoş geldiniz' diyeceğini belirtti. Ailelere yönelik olarak da Çakıcı, "Çocuklarınızın çok değerli bir kurumdan mezun oluşuna tanıklık ediyorsunuz. Bu kurumun kökleri 1979 yılına kadar gitmektedir. Ben bu kurumdan 1984 yılında mezun oldum. Çocuklara aramız hoş geldiniz dememin sebebi de budur. 34 seneye varan bir kurumda köklü kültürlerin oluşması kaçınılmazdır. Bunun yansımasını çocuklarınızda görebilmişsinizdir. Onlara sizlerden sonra sıcak bir yuva oluşturmaya, elimizden geldiğince aile ortamı sağlamaya çalıştık. Tüm fakülte akademik ve idari personelimizin bu ortamın gerçekleşmesinde büyük emeği bulunmaktadır" dedi.



Konuşmasının sonunda öğrencilerin gerçekleştirdiği çeşitli sosyal projelerden bahsederken göz yaşlarını tutamayan Çakıcı, duygulu anlar yaşadı ve öğrencilerin yaptığı sosyal yardımları anlatan slayt gösterisini izletti.2009 girişli öğrencileri temsilen kürsüye gelen Samet Korkmaz da öğrenciliği boyunca kendilerine aile ortamı yaşatıldığını, Mersin Üniversitesi Turizm Fakültesi'ni diğerlerinden ayıran olgunun da bu olduğunu ifade etti. Hocaları tarafından kendilerine Mersin turizmli olmanın ruhu, sorumluluk ve bilincinin verildiğini belirten Korkmaz, "Bu sıcak ve güzel aileden ayrılmanın hüznü ve burukluğu, mezun olmanın sevincinden daha ağır basmaktadır" diye konuştu.



Konuşmaların ardından onur belgesi ve yüksek onur belgesi alan Turizm Fakültesi öğrencilerine Rektör Aydın, Prof. Dr. Emekdaş ve Prof. Dr. Çakıcı tarafından belgeleri takdim edildi. Daha sonra fakülte öğretim elemanları, mezun olan öğrencilere diplomalarını verdi. Törenin sonunda 'Bu Ne Dünya Kardeşim' adlı şarkıyı hep birlikte söyleyerek salondakilere sürpriz yapan mezunlar, alkışlar eşliğinde söyledikleri şarkının bitiminde keplerini hep birlikte havaya attılar.
Son Güncelleme: 23.04.2014 11:18
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.