banner308

MEÜ’de Okuldan Uzaklaştırılan Öğrencilerden Tepki

Mersin Üniversitesi öğrencileri ırkçı Nihal Atsız anmasını protesto ettikleri gerekçesiyle okuldan uzaklaştıran öğrenciler Mersin İnsan Hakları Derneği’nde basın açıklaması düzenledi.

MEÜ’de Okuldan Uzaklaştırılan Öğrencilerden Tepki

Mersin Üniversitesi öğrencileri ırkçı Nihal Atsız anmasını protesto ettikleri gerekçesiyle okuldan uzaklaştıran öğrenciler Mersin İnsan Hakları Derneği’nde basın açıklaması düzenledi.

05 Aralık 2016 Pazartesi 11:45
MEÜ’de Okuldan Uzaklaştırılan Öğrencilerden Tepki

Geçtiğimiz yıl Mersin Üniversitesi’nde İdealist Düşünce Topluluğu ırkçı Nihal Atsız’ı anma etkinliği düzenlemesi üzerine solcu öğrenciler tepki göstermiş, kolluk güçleriyle aralarında arbede çıkmıştı. Çıkan olaylar sonucu birçok öğrenci gözaltına alındı. Gözaltına alınan öğrencilerden bazılar tutuklanırken bazıları da denetimli olarak serbest kaldı. Serbest kalan öğrencilere rektörlükten tarafından uzaklaştırma cezası verildi. Rektörlükten tarafından verilen uzaklaştırma cezalarına tepki göstermek için düzenlenen basın açıklamasını Mersin Üniversitesi öğrencileri adına Deniz Akbıyık okudu.




Akbıyık “Bizler Mersin Üniversitesi öğrencileriyiz. Ama sadece üniversite öğrencileri değiliz. Bizim öğrencilik anlayışımızda üniversiteli olmak salt öğrenen olmak değildir. Öğrenci talep eden, üreten, eleştiren, sorgulayandır. Özgür, bilimsel düşünebilme karakterini; dünyanın, yaşadığı coğrafyanın ve ülkenin siyasi atmosferinden ayırmayandır. Yaşam alanları olan üniversitelere dair her mecrada söz söyleyen, üniversitelerde bilimi, sanatı, özgürlüğü, aklı ve yaşamı savunan aynı zamanda bu düşüncelerini kampüs dışında da yaşamın her alanında var etmeye çalışan, emeği, bilimi, insanlığı, özgürlüğü, savaşsız ve sömürüsüz bir dünyayı savunandır. Bu minvalde bizler diyoruz ki kuşkusuz üniversiteliler toplumun en dinamik kesimleridir” dedi.



Olayın çıktığı güne değinen Akbıyık “11 Aralık 2015’derektörlük, polis ve çeteler işbirliği ile provakatif bir amaçla ırkçı Nihal Atsız’ı anma programı planladı. İnsanlık düşmanı ırkçı Nihal Atsız’ın anmasının üniversitemizde yapılmasına izin vermeyeceğiz diyerek irade ortaya koyan devrimci, yurtsever, demokrat öğrencilere yine planlanmış bir şekilde polis saldırısı başladı. Bu olayda 38 arkadaşımız gözaltına alınırken, 14 arkadaşımızda tutuklandı. Nihal Atsız olayı planlı bir sürecin başlangıcıydı ve bu süreç öğrenci hareketini dağıtmak için başlatılan bir süreçti” dedi. Basın açıklamasının ardından öğrenciler saat 21.00’da #BanaBakRektör hashtagiyle Twitter’da rektörü protesto edeceklerini duyurdu.
Son Güncelleme: 05.12.2016 12:49
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.