banner308

“Müftülük Nikahının Gerekçesi Yok!

Cumhuriyet Kadınları Derneği Mersin Şube Başkanı Muazzez Benzetsel, Müftülük Yasa tasarısı ile ilgili olarak “Ülkemizde isteyen herkes inancına göre dini nikâh yapabilmektedir. Bu şartlarda tasarının hiçbir haklı gerekçesi yoktur” açıklamasında bulundu.

“Müftülük Nikahının Gerekçesi Yok!

Cumhuriyet Kadınları Derneği Mersin Şube Başkanı Muazzez Benzetsel, Müftülük Yasa tasarısı ile ilgili olarak “Ülkemizde isteyen herkes inancına göre dini nikâh yapabilmektedir. Bu şartlarda tasarının hiçbir haklı gerekçesi yoktur” açıklamasında bulundu.

09 Ekim 2017 Pazartesi 10:41
“Müftülük Nikahının Gerekçesi Yok!
TBMM İçişleri Komisyonu’nda görüşmeleri süren ve kamuoyunda müftülük yasası olarak da bilinen Nüfus Hizmetleri Yasası değişikliğine ilişki yasa tasarısına Cumhuriyet Kadınları Derneği Mersin Şubesi düzenlediği basın toplantısı ile tepki gösterdi. Mersin Gazeteciler Cemiyeti’nde düzenlenen toplantıya ADD Mersin Şube Başkanı Sacide Uluğ, MERÇED Başkanı Sabahat Aslan, Tarsus ÇEKSAM Başkanı Av. Semra Kabasakal ve çok sayıda STK temsilcisi katıldı.



Toplantıda konuşan Cumhuriyet Kadınları Derneği Mersin Şube Başkanı Muazzez Benzetsel, medeni nikâhın kadının güvencesi olduğunu, bu yetkiyle kadınların güvencesiz duruma getirileceğini ve kadın haklarında gerileme yaşanacağı uyarısında bulundu. Tasarı ile çocuk yaştaki gençlere imam nikâhı kıyılmasının yasal hale getirileceğinin altını çizen Benzetsel, yasa tasarısının çocuk istismarcılarına ve tecavüzcülerine bir af anlamı taşıdığını kaydetti.


“CUMHURİYET KADINLARI OLARAK BUNA İZİN VERMEYECEĞİZ”

Nüfus Hizmetleri Kanununda Değişiklik Tasarısı kapsamında Müftülere Nikâh Kıyma Yetkisi’nin son olarak TBMM alt komisyonunda AKP’nin 4 kabul ve 3 ret oyu ile kabul edilerek İçişleri Komisyonuna gönderildiğini hatırlatan Benzetsel, “Öyle görünüyor ki tasarı hızla Meclis Genel Kurulu’na gönderilecek. Ülkemizin birlik ve beraberlik içinde olması gereken bu zor zamanlarda bu ayrıştırıcı tasarı vahim bir hatadır. Umuyoruz ki mecliste aklıselim galip gelip ve tasarı reddedilir. İtiraz ve uyarılarımızı yineliyoruz; Tasarı yürürlükteki Medeni Kanuna ve Anayasaya aykırıdır.



Laik Cumhuriyet Rejimini ortadan kaldırmaya yönelik planlı girişimlerden birisidir. Medeni Kanun ile belediyelere verilen resmi nikâh kıyma işlemlerinde bugüne değin hiçbir yetersizlik söz konusu olmamıştır. Ülkemizde isteyen herkes inancına göre dini nikâh yapabilmektedir. Bu şartlarda tasarının hiçbir haklı gerekçesi yoktur. Gizli amacın Cumhuriyet Rejimini yıkmak olduğu açıkça görülmektedir. Cumhuriyet Kadınları olarak buna izin vermeyeceğiz. Atatürk’ün kurduğu ve hepimizin yaşatmakla yükümlü olduğu laik Cumhuriyet rejiminin yıkılmasına, kadına yönelik ayrımcılığa, kadın ve çocuk hakları ihlallerine, medeni kanunlarımız ve Anayasamızın yok sayılmasına seyirci kalmayacağımızı tüm yasal ve demokratik direnme haklarımızı kullanacağımızı ilan ediyoruz” diye konuştu.




Haber:
Gizem Ekici
Haberci Gazetesi

Mersin Portal-Haber Merkezi

Son Güncelleme: 09.10.2017 10:43
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.