Sağlık Bakanı Müezzinoğlu Mersin'de

- "(Kuş gribi) Sağlık Bakanlığını ilgilendiren bir boyut şu anda yok" - "(Aile hekimlerinin grev kararı) "Bu millete hizmet etmekten kaçanlar, bu milletin geleceğiyle ilgili derdi olmayanlar, istikrarı bozmak, toplumun huzurunu bozmak için böyle kararlar almaya çalışıyorlar. Göreceğiz. Katılım yüzde 3’ü, 5’i geçmeyecektir. Onlar da ideolojik duruşlu"

Sağlık Bakanı Müezzinoğlu Mersin'de

- "(Kuş gribi) Sağlık Bakanlığını ilgilendiren bir boyut şu anda yok" - "(Aile hekimlerinin grev kararı) "Bu millete hizmet etmekten kaçanlar, bu milletin geleceğiyle ilgili derdi olmayanlar, istikrarı bozmak, toplumun huzurunu bozmak için böyle kararlar almaya çalışıyorlar. Göreceğiz. Katılım yüzde 3’ü, 5’i geçmeyecektir. Onlar da ideolojik duruşlu"

18 Mayıs 2015 Pazartesi 12:53
Sağlık Bakanı Müezzinoğlu Mersin'de

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, kuş gribi vakalarıyla ilgili bakanlığını ilgilendiren bir boyut olmadığını bildirdi. Mersin Entegre Sağlık Kampüsü inşaatında incelemelerde bulunan Bakan Müezzinoğlu, yetkililerden bilgi aldı. Daha sonra gazetecilerin sorularını yanıtlayan Müezzinoğlu, inşaat alanında profesyonelce, iş güvenliği tedbirlerinin de alınarak güvenli bir çalışma heyecanı gördüğünü ifade etti.



Yüklenici firma yetkililerinin inşaatın belirtilen süreden 1 yıl önce tamamlanacağını ve gelecek yıl şubat ayında hasta alınabileceğini söylediklerini aktaran Müezzinoğlu, şehir hastanelerinin Türkiye’nin sağlık alanında dünya çapındaki vizyoner projeleri olduğunun altını çizerek, şöyle devam etti:


"Birileri bu projelere çok karşı çıktı. Bu projelerin gecikmesiyle ilgili çok gayret sarf ettiler. Yasal düzenlemelerimizi Anayasa Mahkemesine götürdüler. Yürütmeyi durdurma kararı aldılar. Özellikle CHP ne yazık ki ülke ve millet adına olmayan vizyonsuzluğu nedeniyle veya olan vizyonsuzluğu nedeniyle bu projelerimizi büyük oranda da geciktirmeyi başardı. Ama ne yaparlarsa yapsınlar bu ülke muasır medeniyet seviyesinin üzerindeki o hedefe mutlaka her alanda olduğu gibi sağlık alanında da ulaşacaktır. Bunların en güzel ispatlarından bir tanesi de şehir hastaneleridir."


Müezzinoğlu, yıl sonuna kadar da yaklaşık 24-25 bin yatak kapasiteli şehir hastanelerinin ihale süreçlerinin tamamlanacağını bildirerek 2018’de kamu-özel iş birliğiyle yaklaşık 46-47 bin yatak kapasiteli şehir hastanelerinin ülkeye kazandırılarak sağlık turizminde Türkiye’nin bölgenin merkezi olacağını dile getirdi.


Türkiye'nin sağlık alanındaki yatırımlarda dünyada önemli yerde olduğunu vurgulayan Bakan Müezzinoğlu, "Bunu bu ülke siyasi istikrarı sayesinde kazandı. Birileri soruyor '13 yıldır ne yaptınız' diye. 13 yıldır neler yaptığımızı ona 13 gün anlatsak bizim zamanımız yetmez. Ama milletimiz görüyor, vatandaşımız görüyor. İnşallah bu istikrar güçlü bir şekilde devam edecek. Onların hayallerinin ötesindeki bu projelere de milletimiz kavuşacak. Bizim görevimiz millete hizmet etmek" diye konuştu.



Kuş Gribi

Kuş gribi tartışmalarının devam ettiğinin hatırlatılması üzerine Müezzinoğlu, "Ben o konuda her gün konuştum. Bugün artık konuşmayacağım. Onu Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanımıza sorun. Sağlık Bakanlığını ilgilendiren bir boyut şu anda yok" dedi.



Aile Hekimlerinin Grev Kararı

Müezzinoğlu, aile hekimlerinin üst üste 3 gün grev yapacağının belirtilmesi üzerine şunları kaydetti: "Ben aile hekimlerimizin yüzde 80’inin bunun içinde olmadığını zaten biliyorum. Birileri, bu millete hizmet etmekten kaçanlar, bu milletin geleceğiyle ilgili derdi olmayanlar istikrarı bozmak, toplumun huzurunu bozmak için böyle kararlar almaya çalışıyorlar. Göreceğiz. Katılım yüzde 3’ü, 5’i geçmeyecektir. Onlar da ideolojik duruşlu. Mesleki değerler, vatandaşa olan sorumlulukları bizim sağlık camiamız hep önde tutmuştur. Hekimlerimiz asla bu milleti sıkıntıya sokacak hiçbir kararın içinde olmamıştır.


24 saat geceli gündüzlü hizmetin içinde oldular. Fedakarlık yaptılar. Özveri yaptılar ve hala devam ediyorlar. Biz bugün OECD ortalamasının yarısı kadar hekim sayımızla OECD ortalaması ülkelerin sağlık memnuniyetinden çok daha iyiyiz. Memnuniyeti onlarla yakaladık. Onlara hep şükran borcumuz var. Onlara teşekkür ediyoruz. Ama provokatif eylemleri organize edenlere zaten onlar prim vermediler. Gene de göreceğiz. Aile hekimlerimiz hastalarının yanında ve hizmetinde olacak." Bir gazetecinin greve katılanlara yönelik bir yaptırım olup olmayacağını sorması üzerine Müezzinoğlu, "Hayır. Neticede görevi neyse o görevi yapmadığı zaman tabii ki yaptırım olacaktır" dedi.

AA

Son Güncelleme: 19.05.2015 11:21
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
mehmet karaca 2015-05-19 11:29:40

sıkıntı yok 30 marttan önce de gelmisti müezzinoglu :) mhp nin 2. zaferi ile yine şaşıp kalacaklar mersinde..