banner308

Tarsus Darbeye Karşı Tek Yumruk

Belediye Başkanı Şevket Can'ın düzenlediği birlik toplantısına AK Parti, CHP ve MHP ilçe başkanları ile temsilcilerinin yanısıra belediye meclis üyeleri katıldı.Başkan Can:"Ülkemizin birliğini ve huzurunu kimse bozamayacaktır"

Tarsus Darbeye Karşı Tek Yumruk

Belediye Başkanı Şevket Can'ın düzenlediği birlik toplantısına AK Parti, CHP ve MHP ilçe başkanları ile temsilcilerinin yanısıra belediye meclis üyeleri katıldı.Başkan Can:"Ülkemizin birliğini ve huzurunu kimse bozamayacaktır"

22 Temmuz 2016 Cuma 12:34
Tarsus Darbeye Karşı Tek Yumruk
15 Temmuz'daki darbe girişiminin ardından tüm yurtta olduğu gibi Mersin’in Tarsus ilçesinde birlik mesajları devam ediyor.  Tarsus Belediye Başkanı Şevket Can'ın düzenlediği birlik toplantısına AK Parti, CHP ve MHP ilçe başkanları ile temsilcilerinin yanısıra belediye meclis üyeleri katıldı.  Ayana Restaurant’ta düzenlenen toplantıda konuşan MHP İlçe Başkanı Ertuğrul Bodur, “Bu millet tarihin her devrinde, çayını, çorbasını, sırtındaki urbasını dili, rengi kültürü ne olursa olsun tüm insanlıkla paylaşmıştır, ancak vatanını paylaşmamıştır. Bizim vatanımıza ve milletimize karşı ayrı bir hassasiyetimiz var. Misak-ı Milli sınırları içerisinde yaşayan herkese çok iş düşmektedir. Tıpkı 15 Temmuz’da olduğu gibi Allah’ın inayetiyle bir olacağız, iri olacağız, diri olacağız ve dünyanın en kıymetli ve güzel rejimi olan demokrasimize sahip çıkacağız. Cenab-ı Allah birliğimizi, dirliğimizi, güzelliğimizi bozdurmasın” dedi.



CHP İlçe Başkan Yardımcısı İbrahim Ceber ise, “15 Temmuz günü yaşadığımız o korkunç gecede hayatını kaybeden şehitlerimize Allah’tan rahmet , yakınlarına sabır ve yaralılara şifa diliyorum. Cumhuriyet Halk Partisi olarak bayrağımıza, vatanımıza, birliğimize, demokrasimize kısaca geleceğimize kast eden darbecileri lanetliyorum. 15 Temmuz gecesi elindeki bayrağından başka hiçbir materyal bulunmayan ve tankların önüne kendilerine siper eden ve bu uğurda hayatlarını kaybeden AK Parti, MHP, CHP parti gözetmeksizin mücadele veren tüm halkımızın önünde saygıyla eğiliyorum. Uğruna nice şehitler canlar verdiğimiz bu bayrak bu vatan bizim. CHP olarak katılımcı çoğulcu demokrasiden yana ve parlamenter rejimden yana tavrımızı net bir şekilde koymuşuzdur. Bugün burada bir arada olmamıza sebep olan sayın Şevket Can’a teşekkür eder saygılarımı sunarım” diye konuştu.


AK Parti İlçe Başkanı Mehmet Yıldız'da, 15 Temmuz 2016 tarihi Türk demokrasi tarihine kara bir leke olarak geçtiğini söyledi. Yıldız, “Ama bunun yanında milletin sadece eline Türk bayraklarını alarak tankların ve topların karşısında göğsünü siper etmesi de Türk milletinin demokrasiye, bayrağa, vatana, namusa verdiği önemi bir göstergesi olarak ta tarihe altın harflerle yazılmayı hak etmiştir. 15 Temmuz gecesi bu haberi alır almaz bizler sokaklara döküldük. Bu demokrasi mücadelesinde kendisini yalın ayak sokağa atıp, mermilerin tankların önünde kendisini siper edip şehit olan vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, ailelerine ve Türk Milletine baş sağlığı diliyoruz. Ve bu olayda yaralanan 1500-2000 civarındaki vatandaşlarımıza da Allah’tan acil şifalar diliyorum.



Bu darbe Türk demokrasi hayatına, bizlerin izzet ve şerefi olan, sembolümüz olan Cumhurbaşkanımız sayın Recep Tayyip Erdoğan’a ve Türk milletinin kurum ve kuruluşlarına karşı yapıldığını belirtmek istiyorum. Bu toplantıyı tertip eden Tarsus Belediye Başkanı sayın Şevket Can’a da ayrıca huzurlarınızda teşekkür ediyorum. Bizler meydanlarda nöbetimize devam ediyoruz. Sizleri de AKP ilçe başkanı sıfatımla, bir vatandaş olarak bu meydanlara davet etmeyi zaruri görüyorum” şeklinde konuştu. Belediye Başkanı Şevket Can ise Türk milletinin birliğini ve huzurunun hiç kimsenin bozamayacağını belirten darbeye kalkışanların en ağır cezanın verilmesini istedi. Can, “15 Temmuz günü Türk Silahlı Kuvvetleri içerisinde yer alan azınlık bir grubun milli iradeyi, millet olarak taşıdığımız tüm kutsal değerleri hiçe sayarak, milli varlığımızın yıkılması amacıyla ülke yönetimine el konulması girişimine hepimiz şahit olduk.



Bu kalkışma ile millet iradesine hain bir saldırı yapılmış, demokrasi rafa kaldırılmak istenmiş, başta Genelkurmay başkanı olmak üzere kuvvet komutanları rehin alınmış, genelkurmay karargahı ve bazı askeri tesisler işgal edilmiştir. Gazi Meclisimiz bombalanmış, birçok vatan evladımız açılan ateş ve bombalar neticesinde şehit olmuştur. Emniyet binaları, devlet televizyonu, özel kanallar , istihbarat kuruluşları, yollar köprüler, hava limanları, askeri üs ve bölgeler ablukaya alınmış peşpeşe saldırıya uğramıştır” dedi. Karanlık eylemin Türk milletine yapıldığını altını çizen Başkan Can, şunları dile getirdi:


“Bu karanlık darbe girişimi yalnızca seçilmiş hükümet veya milletvekillerini değil Türk Milletinin tamamını hedef almıştır. Aslında o gece yaşananlar darbe teşebbüsü olduğu kadar, aynı zamanda kalleş ve kanlı bir terör saldırısı olarak tarihteki yerini alacaktır. Milli iradeye sürülmek istenen kara leke, yine milletimizin azim ve kararlılığıyla püskürtülmüş ve hainlerin emellerine ulaşmasına engel olunmuştur. Hiçbir çete, hiçbir paralel yapı, hiçbir terör örgütü, hiçbir darbe heveslisi emeline ulaşamayacak bu tür eylemlerin sonu her zaman hüsran olacaktır. Siyasi ve etnik aidiyetimiz ne olursa olsun, hepimiz Türk milletinin mensubuyuz. Hepimiz bu cennet vatanın korku tanımaz neferleriyiz.


Ülkemize kast eden vatan hainlerinden bu yaptıklarının hesabının sorulacağına ve en ağır şekilde gerekli cezalarına alacaklarına inanıyoruz. Küçük bir azınlığın, gözbebeğimiz olan Türk silahlı Kuvvetlerinin tamamını zan altında bırakmasına, TSK’nin onuru ile oynanmasına ve itibarsızlaştırılmasına izin verilmeden, TSK içerisindeki bu hainlerin temizlenmesi ülkemizin geleceği açısından çok önemli bir husustur. Hiçbir şeyden haberi olmayan Mehmetçiği sokaklara çıkaranlar, ardından da linç edilmelerinin önünü açanlar, dahası insanımızı birbirine düşürmeyi planlayanlar işledikleri suçların son zerresine kadar hesabını vermelidir. Biz bu kanlı eylemleri yaparak vatana ihanet içerisinde olanları TSK mensubu olarak görmüyoruz.



Zor günlerimizde birbirine kenetlenen ve demokrasiye inanan insanlarımızın demokrasiye olan inançlarının sarsılmaması açısından, bundan sonra bu tür yapılanmaların önüne geçmek için alınacak tedbir ve çalışmaların hukuk kuralları içerisinde kalınarak yapılması, olaylarla hiçbir ilgisi bulunmayan masum kişilerin zarar görmemesi için azami hassasiyet gösterilmesi gerektiğine inanıyoruz. Bu vesile ile Milli iradeye karşı çıkarak Masum vatandaşlarımıza kurşun sıkan, milli kurum ve kuruluşları bombalayan; bu kapsamda, polis, asker ve sivil halktan 240 evladımızı şehit edip, darbe girişiminde bulunan kendini bilmez vatan hainlerini bir kez daha şiddetle lanetliyoruz."

Mersin Portal-Haber Merkezi

Son Güncelleme: 22.07.2016 12:37
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.