banner308

Tarsus'ta Denizdeki Hayalet Ağlar Toplandı

Mersin’in Tarsus ilçesinde son dönemlere sahillerde yasa dışı olarak kullanılan yöresel olarak hayalet ağ olarak isimlendirilen ağlar düzenlenen uygulama ile toplandı.

Tarsus'ta Denizdeki Hayalet Ağlar Toplandı

Mersin’in Tarsus ilçesinde son dönemlere sahillerde yasa dışı olarak kullanılan yöresel olarak hayalet ağ olarak isimlendirilen ağlar düzenlenen uygulama ile toplandı.

24 Haziran 2016 Cuma 16:28
Tarsus'ta Denizdeki Hayalet Ağlar Toplandı
Tarsus Milli Parklar, Tarsus Avcılar Kulübü ve Tarsus Olta Balıkçıları Derneği'nin ortak düzenlediği uygulamada hem ağlar toplandı, hem de civarda avlanan avcılar konuyla ilgili bilgilendirildi. Hayalet ağların kullanımının kesinlikle yasak olduğunu ve doğaya aşırı derecede zarar verdiğini belirten Tarsus Avcılar Kulübü Başkanı Tufan Dokucu, ağa takılan balıkları da denize bıraktı. Dokucu, “Bu konu üzerindeki hassasiyetimizi her ortamda belirttik. Bu ağlar kesinlikle doğaya zarar veriyor.



Yaptığımız bu uygulamada bu ağları arkadaşlarımızla birlikte topladık. Şunu açıkça belirtmek istiyorum ki, yasal sınırlar içinde avlanan avcılarımızın bu konuda hassas olmaları gerekiyor. Geçen haftada sahilimizde atık ağların ne yaptığı ile ilgili görüntülerimizi yayınlamıştık. Bu konu basında oldukça ses getirdi ve gündeme oturdu. Bizler doğamıza sahip çıkmak istiyoruz. Tarsus Avcılar Kulübü ve Tasobder gereken hassasiyeti gösteriyor. Tarsus Milli Parklar görevlilerine de teşekkür ediyorum.



Bu yasa dışı avcılık konusunda cezaların daha da arttırılması gerektiğini düşünüyoruz. Yasal sınırlar içinde avlanan arkadaşlar gözlerini dört açsınlar ve bu tür av yapanları gördüklerinde yetkili makamlara bildirsinler. Böylelikle sürdürülebilir avcılık felsefesinin asıl şartını gerçekleştirmiş olacağız ve bizden sonraki nesillerin emanetlerini teslim etme şansını yakalayacağız. Doğa koruma ilköğretim yıllarından itibaren ders olarak okutulmalı. Böylelikle herkes emanetini bir sonraki nesle aktarmak için gayret sarf edecektir” dedi. Tarsus Milli Parklar, Tarsus Avcılar Kulübü ve Tarsus Olta Balıkçıları Derneği üyeleri, denize bırakılan hayalet ağları tek tek toplarken, ağlara takılan çeşitli balıklarda denize bırakıldı.

Mersin Portal-Haber Merkezi

Son Güncelleme: 24.06.2016 16:31
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.