Vali Güzeloğlu’ndan Veda Mesajı

Vali Hasan Basri Güzeloğlu, Mersin’den ayrılmanın üzüntüsünü yaşadığını ifade ederek, "Çok güzel geçen bir 4,5 yılı vatandaşlarımızla iç içe paylaşarak, yaşayarak, onlara dokunarak ve gönüller arasında köprüler kurarak geçirmenin mutluluğu yaşıyorum." dedi

Vali Güzeloğlu’ndan Veda Mesajı

Vali Hasan Basri Güzeloğlu, Mersin’den ayrılmanın üzüntüsünü yaşadığını ifade ederek, "Çok güzel geçen bir 4,5 yılı vatandaşlarımızla iç içe paylaşarak, yaşayarak, onlara dokunarak ve gönüller arasında köprüler kurarak geçirmenin mutluluğu yaşıyorum." dedi

17 Eylül 2014 Çarşamba 15:20
Vali Güzeloğlu’ndan Veda Mesajı

Vali Hasan Basri Güzeloğlu, Mersin’den ayrılmanın üzüntüsünü yaşadığını ifade ederek, "Çok güzel geçen bir 4,5 yılı vatandaşlarımızla iç içe paylaşarak, yaşayarak, onlara dokunarak ve gönüller arasında köprüler kurarak geçirmenin mutluluğu yaşıyorum. Biz tarihin bu akışında geride 4,5 yılda Mersin Valisi olmanın onurunu ve sorumluluğunu taşımanın mutluluğunu yaşadık" dedi.

Valiler Kararnamesi ile Kocaeli’ne atanan Vali Güzeloğlu, Mersin’deki basın mensuplarını makamında ağırladı. Ziyarette basın mensuplarının ’özçekim’ isteğini de kırmayan Vali Güzeloğlu, gazetecilerle hatıra özçekim yaptı. Kabulde veda konuşması yapan Güzeloğlu, "Çok güzel geçen bir 4,5 yılı vatandaşlarımızla iç içe paylaşarak, yaşayarak, onlara dokunarak ve gönüller arasında köprüler kurarak geçirmenin mutluluğu yaşıyorum. Mersin’de 4,5 yıllık görev sürem içerisinde çok güzel şeyleri Mersinliler ile birlikte başardık. Mersin’in ekonomik sosyal, kültürel her yönü ile daha iyi bir Mersin olması, vatandaşlarımızla daha güzel bir Mersin’i yaşama idealine dönük çok güzel aşamalar sağladık. Bu geçen süre içerisinde çok önemli organizasyonları, çok önemli buluşmaları gerçekleştirdik. Akdeniz Oyunları’nın 17.’si Mersin’de gerçekleşti. 500 milyonu aşkın yatırım tutarı bugün Mersin’de buluştu. Dünyanın en iddialı spor kentlerinden biri haline geldik. Bütün bunları bir mucize gibi 2 sene içerisinde gerçekleştirdik. Çok yoğun bir emek ve mesai ile Akdeniz Oyunları’nı Mersin’e kazandırılmasından başlayarak Sayın Cumhurbaşkanımıza büyük ve net katkı ve destekleriyle kazandırdığı bir oyunlar organizasyonu ile Mersin uluslararası bir marka değeri haline geldi" diye konuştu.

"ÇOK MUTLU GELİŞMELER YAŞADIK"

Geçen sürede eğitimden sağlığa, güvenlikten sosyal güvenliğe kadar her alanda Mersin’in bölgesine ve ülkesine taşıyan ve zenginleştiren bir kent kimliğine ulaştığını vurgulayan Güzeloğlu, "Çok mutlu edici gelişmeler yaşadık. 16 bin kilometreyi aşan Mersin coğrafyasında tabi ki şüphesiz ki erişemediğimiz olmakla birlikte neredeyse gitmediğimiz köşesi, dokunmadığımız kişisi ve üzerinde yoğunlaşamadığımız meselesi kalmadı diyebilirim. Allah’a şükürler olsun bu meselelerde de büyük bir başarı ve gayretle sonuca ulaştık. Devam eden çalışmalar, projeler var. Çünkü hayat devam ediyor. Biz tarihin bu akışında gerideki 4,5 yılda Mersin Valisi olmanın onuru ve sorumluluğu taşımanın mutluluğunu yaşadık. Mersinlilere çok teşekkür ediyorum. Bu dönemde birlikte çalıştığım herkese teşekkür ediyorum. Tabi en önemlisi ve en zengini de bizi her gördüğü yerde bize içten sıcak ilgi duyan, bugün tayin haberinden sonra üzüntüsünü çok açık bir şekilde ortaya koyan, bizi sevdiğini söyleyen ve bizi mutlu eden değerli bütün Mersinli hemşerilerime sevgilerimi, saygılarımı sunuyorum. Bir Mersin sevdalısı, bir Mersin seveni olarak onlarla hayatımın geriye kalan döneminde her an buluşmaktan da keyif alacağımı belirtmek istiyorum" şeklinde konuştu.

"KOCAELİ ÇOK ÖNEMLİ BİR İL"

Kocaeli’nin çok önemli bir il olduğunun altını çizen Güzeloğlu, "Ülkenin kalkınmasında, ekonomik yönden gelişmesinde belirleyen bir kent. Türkiye’nin sanayi üretim merkezi. Türkiye’nin 3. büyük vergi merkezi. Her açıdan Türkiye’nin uluslararasılaşmasını ve 2023 hedeflerine taşınmasını gerçekleştirici bir kent. Kocaeli’ne atanmamızın büyük bir onur ve sorumluluk olduğunun farkındayım. Öncelikle bu onuru ve sorumluluğu bize tebliğ eden Sayın Cumhurbaşkanımıza, Sayın Başbakanımıza teşekkür ediyorum. Bunun gereği noktasında elimizden gelen bütün gayreti, bugüne kadar olduğu gibi Kocaeli’nde de gerçekleştireceğimizi özellikle belirtmek istiyorum. Şüphesiz önümüzdeki sürede tüm Mersinliler ile beraber olmasa bile tüm ilçelerde yapabildiğimiz kadar ziyaret ederek, bir hak helalliği alarak inşallah Mersin süresini ve görevini tamamlayacağım" dedi.

Son Güncelleme: 17.09.2014 15:35
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.