banner311

Mut'ta İncir Altın Yılını Yaşıyor

Mut ilçesinde kilosu 5 ila 6 lira arasında alıcı bulan incirin bu yıl altın yılını yaşadığı belirtildi.

Mut'ta İncir Altın Yılını Yaşıyor

Mut ilçesinde kilosu 5 ila 6 lira arasında alıcı bulan incirin bu yıl altın yılını yaşadığı belirtildi.

03 Ağustos 2014 Pazar 16:01
Mut'ta İncir Altın Yılını Yaşıyor
Geçen yıllara oranla emeğinin karşılığını fazlasıyla aldıklarını belirten üreticiler, geçen yıl fiyatların 1,50 ila 2 lira arasında seyrettiğini bu yıl ise 5 ila 6 liradan alıcı bulduğunu söyledi. Üreticiler, "İncir hasadının yarı olmasına rağmen 5 ila 6 lira arasında alıcı bulup fiyatını koruyor. Geçen yıllara bakıldığında bu yıl İncir çok kaliteli. Kaliteli ürün yetiştirmenin karşılığını fazlasıyla alıyoruz" dediler.

İncir fiyatlarından bu yıl çok memnun olduklarını belirten üretici Soner Uğur, "İncir hasadının ortalarına yaklaşmamıza rağmen fiyatı 5 ila 6 liradan alıcı buluyor. Bu da biz çiftçileri sevindiriyor. Emeğimizin karşılığını fazlasıyla alıyoruz. İncirden bu yıl çok güzel para kazanacağız" dedi.

Mut Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Levent Abaş ise, sofralık incir üretiminin ilçeye büyük avantaj sağladığını söyledi.

2014 yılı sezonunda iklim şartlarının incir için çok uygun geçtiğini ve Türkiye'de en erken piyasaya incir sunabilecek Mut'tan başka bir bölge olmadığını ifade eden Abaş, yaklaşık bin 500 dekar araziye incir fidanı dikildiğini kaydetti. İlçede yaklaşık 3 bin ailenin incirden elde ettikleri gelirle geçimlerini sağladığını belirten Abaş, bu yıl 7 bin ton rekolte beklediklerini kaydetti.
Son Güncelleme: 03.08.2014 16:05
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.