Kemal Kılıçdaroğlu Adalet İçin Yürüyüşüne Başladı.

ANKARA'dan İstanbul'a CHP yürüyüşü başlıyor. Ankara Güvenpark'tan son dakika haberler gelirken bugünkü yürüyüş güzergahı da belli oldu. Kemal Kılıçdaroğlu akşam da çadırda yatacak.

Kemal Kılıçdaroğlu Adalet İçin Yürüyüşüne Başladı.

ANKARA'dan İstanbul'a CHP yürüyüşü başlıyor. Ankara Güvenpark'tan son dakika haberler gelirken bugünkü yürüyüş güzergahı da belli oldu. Kemal Kılıçdaroğlu akşam da çadırda yatacak.

15 Haziran 2017 Perşembe 11:26
Kemal Kılıçdaroğlu Adalet İçin Yürüyüşüne Başladı.
Ankara Güvenpark'ta bugün saat 11:00'de CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu İstanbul'a yürüyüş başlatacak. Kemal Kılıçdaroğlu Enis Berberoğlu'nun tutuklanmasının ardından ağır bir açıklama yapmış ve 'Bunun altında kalacaklar' demişti. 

Enis Berberoğlu dün MİT tırları görüntülerini Can Dündar'a vermekle suçlandığı davada 25 yıl hapis cezasına çarptıldı.Enis Berberoğlu duruşmadan sonra cezaevine giderken bu beklenmedik tutuklama CHP'de deprem etkisi yarattı. CHP olağanüstü toplanıp milletvekilinin tutuklanmasına tepki için İstanbul'a yürüme kararı aldı. Yürüyüş saat 11.00'da Ankara Güvenpark'tan başlıyor. İşte Ankara'dan son dakika gelişmeler;

11.10KILIÇDAROĞLU GÜVENPARK'A GELDİ

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu elinde ADALET yazan pankartla Güvenpark'a geldi. Yürüyüş korteji onun gelişi ile tamamlandı. Eski ve yeni çok sayıda CHP milletvekili kortejde bulunuyor. Kemal Kılıçdaroğlu ile birlikte eşi de yürüyüşe katılıyor.



Kılıçdaroğlu şunlar söyledi. Biz milletvekilimizin hapiste olmasını istemiyor. Kendi ülkemizde birlikte beraber barış içinde yaşamak istiyoruz. Bir dikta yönetimi ile karşı karşıyayız. Adaletin olmadığı bir ülkede yaşamak istemiyoruz. Her ülke özgür ülke gibi kendi ülkemizde barış içinde yaşamak isteyioruz. Bıçak kemiğe dayandı artık yeter diyoruz. Bu ülkeye adalet ya gelecek ya gelecek. Eğer bir bedel ödemek gerekecekse biz ödeyeceğiz.Bu adalet yürüşüdür. Hapishaneleri tıka basa dolu olan bir ülkede adalet olmaz. Adaletin olmadığı bir ülkede huzur ve barış olmaz. Adalet kavramının anlamını vermek gereğini yapmak zorundayız. Herkesin düşüncesine ve siyasal görüşüne saygılıyız. Bütün dünya duysun. Biz türkiyede kendi topraklarımızda bir dikta yönetigmi ile karşı karşıyayız. Biz diktacıları darbecileri istemiyoruz. Kendi ülkemizde özgürlük istiyoruz. Herkes için adalet istiyoruz. İnsanca yaşamak için adalet istiyoruz.

10:58KILIÇDAROĞLU AÇIKLAMA YAPTI

 CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, evinin önünde Adalet Yürüyüşü öncesi açıklama yaptı Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarından satır başları:

"Adaletin olmadığı yerde devlet olmaz. Umuyorum vicdanlarını sağır olanlar bizim bu yürüyüşümüzün anlamını kavrarlar. Biz gerginlik istemiyoruz. Biz birlikte huzur içinde yaşamak istiyoruz. Biz hapishanelerde gazeteciler, öğretim üyeleri istemiyoruz. Bunlar bize acı veriyor. Bir bedel ödemek gerekiyorsa o bedeli ben ödemeliyim diye söz vermiştim. Şimdi o bedeli ödemek için yürüyorum. Bizim yürüyüşümüz bu ülkeye demokrasi gelinceye kadar olacak. "

10.0022 SAAT YÜRÜYÜP ÇADIRDA KALACAK

 CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel izlenecek güzergahı da açıkladı. Buna göre kortej bugün Yenibatı’daki 75. Yıl Hipodromu’na kadar yürüyecek. Bugünkü yürülüş yaklaşık 22 kilometre sürecek. Yürüyüşün finalinde Kılıçdaroğlu ve yanındakiler çadırda kalacaklar. Yürüyüş 24 gün olarak planlandı. 
Yürüyüşe ÖDP ve Atatürkçü Düşünce Derneği'nin (ADD) de aralarında bulunduğu çok sayıda siyasi parti ve sivil toplum kuruluşu da katılıyor. 

Mersin Portal-Haber Merkezi

Son Güncelleme: 15.06.2017 22:04
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.