Biber Görünümlü Domates İlgi Çekiyor

Mersin’in Silifke ilçesine bağlı Kurtuluş Mahallesi’nde ilk defa üretimi yapılan biber görünümlü domates, 2 liradan alıcı buluyor.

Biber Görünümlü Domates İlgi Çekiyor

Mersin’in Silifke ilçesine bağlı Kurtuluş Mahallesi’nde ilk defa üretimi yapılan biber görünümlü domates, 2 liradan alıcı buluyor.

03 Temmuz 2014 Perşembe 11:00
Biber Görünümlü Domates İlgi Çekiyor

Mersin'in Silifke ilçesine bağlı Kurtuluş Mahallesi'nde ilk defa üretimi yapılan biber görünümlü domates, 2 liradan alıcı buluyor. 'Şeker domates' olarak bilinen biber görünümlü domatesin reçel, turşu, kurutulmuş ve meyve şeklinde tüketildiği belirtilirken, para etmesi nedeniyle de üreticinin gözdesi oluyor.



Urmaf1 cinsi domatesi yetiştiren çiftçi Bekir Yıldırım, "2014 yılının şubat ayında dikimini yaptım. İnternetten yaptığım araştırma neticesinde fidesini 1 TL'den alarak evimin yanındaki serada yetiştirmeye karar verdim. 2 dönüm seram var, yaklaşık 8-9 ton ürün almayı düşünüyorum. Domates salkım salkım şeklinde oluyor. Süs biberi gibi bir görüntüsü var. Lezzeti ve aroması çok şeker. Zaten tadına bakan hemen almak istiyor. Biz memnunuz bütün üreticileri bu üründen dikmelerini tavsiye ediyorum. Böylelikle yurtiçi ve yurtdışı pazarına yetecek ürünü yetiştirebiliriz" dedi.


Diğer domatesler gibi para etmedi endişesi yaşamadıklarını belirten Yıldırım, "Bu ürünü kahvaltıda, mangalda şişi güzel oluyor, reçeli, turşusu, kurutulmuşu ve meyve şeklinde tüketiliyor. Ayrıca o kadar güzel salçası oluyor ki içerisinde çok fazla suyu olmadığı için rengi kırmızı aroması yine çok güzel. Yani bu cins domatesin elinizde kalma olasılığı yok. Para etmedi derdi yok" diye konuştu.

Son Güncelleme: 03.07.2014 11:03
Anahtar Kelimeler:
Biber Görünümlü Domates
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.