Evinin Çatısı Çöken Aileye Silifke Belediyesi Sahip Çıktı

Mersin’in Silifke ilçesinde şiddetli yağmur nedeniyle evlerinin çatısı çöken aileye belediye sahip çıktı.

Evinin Çatısı Çöken Aileye Silifke Belediyesi Sahip Çıktı

Mersin’in Silifke ilçesinde şiddetli yağmur nedeniyle evlerinin çatısı çöken aileye belediye sahip çıktı.

30 Aralık 2016 Cuma 12:41
Evinin Çatısı Çöken Aileye Silifke Belediyesi Sahip Çıktı

Mukaddem Mahallesi Alparslan Türkeş Bulvarı Numara 53'te çocukları Hümeyra Kolsak (12) ve Hasan Kör (8) ile birlikte ikamet eden Emine Çoban (42) maddi imkansızlıklar nedeniyle evinin çöken çatısını yaptıramadı. İki kere evlenip ayrılan ve her iki evliliğinden iki çocuğu olan Emine Çoban'ın yardımına Silifke Belediyesi yetişti. Annesinden kalma taş duvarlı ve toprak çatılı olan eski bir evde yaşam mücadelesi veren Emine Çoban ile çocukları, zor şartlarda yaşam mücadelesi verirken, Silifke Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü evde inceleme yaptı.



Yağan yağmur sonucunda evlerinin çatısının yıkıldığını belirten Emine Çoban, "Aşırı derecede yağmur yağdı. Yağan yağmurla birlikte annemden kalma verasetli eski taştan yapılı ve çatısı topraktan olan evimiz başımıza yıkıldı. İki çocuğumla yıkık dökük bir evde yaşam mücadelesi veriyoruz. Ben gündelik işlere giderek geçimimizi sağlıyorum. Silifke Belediyesi sağ olsun imdadımıza yetişti ve yardımımıza koştu.



Allah başkanımıza ve belediyemize kolaylık versin. 7. sınıfta okuyan ve kros yarışmalarından Mersin ve Silifke il birincisi olan Hümeyra Kolsak ise, "Derslerimde çok başarılıyım. İki yıldır Mersin'de düzenlenen okullar arası kros yarışmasında hem Mersin hem de Silifke birinciliğim ile madalyalarım var. Ancak hiç sağlıklı bir koşulda yaşayamıyoruz. Belediyemizin ve başkanımızın bizlere sahip çıkması çok mutlu etti" dedi.



İmkanlar ölçüsünde her zaman ihtiyaç sahibi ailelerin yanında olduklarını belirten Silifke Belediye Başkanı Dr. Mustafa Turgut, "Ailemizin talebi olan çatı onarımı ve evle ilgili ihtiyaçları neyse bunları yerine getireceğiz. Çocuklarımızın eğitimleri için nakdi yardım başlatıp, giysi, kıyafet ve gıda yardımı gibi temel ihtiyaçlarını hemen karşılayacağız. Çocuklar bizimde çocuklarımız. Sağlıklı koşullarda yaşamaları için ne gerekiyorsa yapılacaktır" diye konuştu. 

Mersin Portal-Haber Merkezi

Son Güncelleme: 30.12.2016 13:49
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.