banner308

Silifke'ye Cem Evi Müjdesi

Silifke Belediye Başkanı Dr. Mustafa Turgut, hemşerilerine Cem Evi müjdesi verdi.

Silifke'ye Cem Evi Müjdesi

Silifke Belediye Başkanı Dr. Mustafa Turgut, hemşerilerine Cem Evi müjdesi verdi.

25 Ekim 2016 Salı 12:47
Silifke'ye Cem Evi Müjdesi
Alevi Dernekleri Silifke Şubesi tarafından “9. Geleneksel Aşure Etkinliği” düzenlendi. Etkinliğe katılan Silifke Belediye Başkanı Dr. Mustafa Turgut, hemşerilerine Cem Evi müjdesini verdi. Başkan Turgut’un proje çalışmaları sürmekte olan Cem Evi ile ilgili müjdesi salonda bulunan davetlilerden büyük alkış aldı.  Aşure hayrında konuşan Başkan Turgut; "Çok değerli canlar hepinizi sevgi ve muhabbet ile selamlıyor, aşure etkinliğinizin hayırlara vesile olmasını diliyorum.



Dernek yetkililerini de her sene geleneksel hale getirdikleri, değerlerimize sahip çıktıkları ve üstün gayretleri için teşekkür ediyorum. Muharrem ayı önemli bir ay. Hicri yılbaşının ilk ayı, muharremin 10’unda da İslam âleminin bu zamana kadar yaşamadığı peygamber torunu Hz. Hüseyin ve 71 ehlibeyt Kerbela’da susuz bırakıldı, işkenceler yapıldı ve şehit edildi. Niçin; hırs ve iktidar için. Hırslar ve kinlerin neler yaptırabildiğini Kerbela’da gördük. Bundan sonra Kerbela’da gözyaşı ve kan yaşamamalıyız. Bizim sevgi iklimini, barış iklimini yayıp kardeşliği ilelebet devam ettirmemiz gerekli. Bizim paylaşamayacağımız hiçbir şey yok. Alevi’siyle, Sünni’siyle, Kürt’üyle, Çerkez’iyle, Türk’üyle ve Abaza’sıyla biz bir olmalıyız. Gelin canlar bir olalım, iri olalım ve hep beraber olalım” dedi.


“CEM EVİ SAYAĞZI MAHALLESİ’NDE YAPILACAK”
Konuşmasının devamında Cem Evi inşaatı ve yeri hakkında bilgi veren Belediye Başkanı Dr. Mustafa Turgut, “Alevi Kültür Dernekleri Başkanımızla sürekli irtibat halindeyiz. Çalışmalarımızdan kendisini haberdar ediyoruz. Kendiside çok heyecanlı ve birlikte aktif olarak çalışıyoruz. Şehrimizde hiç Cem Evi yok. Seçildiğim günden bu yana konunun takipçisiyim. Sayağzı Mahallesi’nde Cem Evi yerimizi ayırdık ve buranın Cem Evi olarak inşa edilmesini sağlayacağız. Alevi vatandaşlarımız burada ibadetlerini rahat bir şekilde yapabilecekler. Yerel yönetimler olarak üzerimize düşeni yapacağız. Bizim felsefemizde hizmetlerin merkezinde hep insan var. İnsanların mutluluğu bizim için önemli. İnsanların mutlu olacağı her projenin altına imza atarım. Gönüller bir olduğu müddetçe aşamayacağımız hiçbir engel yok” diye konuştu.
Son Güncelleme: 25.10.2016 12:48
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.