banner308

Mersin Büyükşehir Basket Takımı Ligden Düştü

Beko Basketbol Ligi'nde deplaslasmanda T.Konya Selçuk Üniversite'sine 83-79 yenilen Mersin Büyükşehir Belediyesi, Aliağa'dan sonra ligden düşen 2. ve son takım oldu.

Mersin Büyükşehir Basket Takımı Ligden Düştü

Beko Basketbol Ligi'nde deplaslasmanda T.Konya Selçuk Üniversite'sine 83-79 yenilen Mersin Büyükşehir Belediyesi, Aliağa'dan sonra ligden düşen 2. ve son takım oldu.

02 Mayıs 2014 Cuma 10:21
Mersin Büyükşehir Basket Takımı Ligden Düştü
Karşılıklı sayılarla başlayan karşılaşmanın ilk bölümünde Burak ve Sean’ın sayıları ile 5-4 öne geçti. Fitch, ve Ali’nin sayıları ile dengeyi sağlayan konuk ekip, Barbour’ın sayısı ile 7-8 öne geçti. Tomas Delinkaitis’in 3 sayılık atışları ile yeniden öne geçen ev sahibi ekip, De Vries’ın dış şutları ile farkı açtı ve ilk periyodu 23-14 önde tamamladı.



İkinci periyoda Ali’nin 2 sayısı ile başlayan Mersin Büyükşehir Belediyesi Derrick Low ve Yunus’un sayılarına engel olamayınca aradaki fark 14 sayıya çıktı: 30-16. Tayfun ve Altan’ın sayılarına Delinkaitis, Sean Williams ile karşılık veren Torku Selçuk Üniversitesi soyunma odasına 17 sayılık farkla 47-30 önde girdi.



Karşılaşmanın üçüncü periyodunda iyi savunma yapan Selçuk Üniversitesi Troy De Vries ve Tomas Delininkiatis ve Derick Low’un sayılarıyla aradaki farkı korumasını bildi. Konuk takımdan ise Ali, Theoodore ve Barbour karşılık verse de ev sahibi ekip üçüncü periyodu 69-49 önde tamamladı.



Son periyoda hızlı başlayan taraf konuk ekip Mersin Büyükşehir Belediyesi oldu. Ali, Nusret ve Barbour sayılarıyla aradaki farkı kapatmaya çalıştı. Ev sahibi ekibin top kayıplarını iyi değerlendiren konuk ekip müsabakanın son 6 dakikasında farkı 11 sayıya kadar indirdi: 71-60. oldukça pasif bir oyun sergileyen ev sahibi ekip ise periyodun ilk 6 dakikasında sadece Burak ile 5 sayı bulabildi. Selçuk Üniversitesi’nin top kayıplarını iyi değerlendiren konuk ekip Fitch ve Ali’nin basketleriyle son 2 dakikada aradaki farkı 1 sayıya kadar indirdi: 75-74.



Yapılan fauller sonrası atışları iyi değerlendiren Selçuk Üniversitesi karşılaşmadan 83-79 önde tamamlayarak ligde kalmayı garantiledi. Beko Basketbol Ligi’nde deplaslasmanda T.Konya Selçuk Üniversite’sine 83-79 yenilen Mersin BŞB, Aliağa’dan sonra ligden düşen 2. ve son takım oldu.Galatasaray Liv Hospital’a mağlup olan Olin Edirne ise bu sonuca rağmen rakibinin de kaybetmesiyle ligde kalmayı başardı.

Son Güncelleme: 02.05.2014 10:23
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.