banner311

Toroslar’ın kızları, Kadınlar Basketbol Bölgesel Ligi’nde Mücadele Edecek

Toroslar Belediyesi Kadın Basketbol Takımı, bu yıl Mersin’i Kadınlar Basketbol Bölgesel Ligi’nde temsil edecek. Toroslar’ın başarılı kızları, kazandıkları kupaları Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna’ya takdim ettiler.

Toroslar’ın kızları, Kadınlar Basketbol Bölgesel Ligi’nde Mücadele Edecek

Toroslar Belediyesi Kadın Basketbol Takımı, bu yıl Mersin’i Kadınlar Basketbol Bölgesel Ligi’nde temsil edecek. Toroslar’ın başarılı kızları, kazandıkları kupaları Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna’ya takdim ettiler.

06 Ağustos 2016 Cumartesi 14:32
Toroslar’ın kızları, Kadınlar Basketbol Bölgesel Ligi’nde Mücadele Edecek
Toroslar Belediye Spor Kulübü bünyesinde faaliyet gösteren ve Mersin’i Anadolu ve Türkiye Şampiyonaları’nda başarılı bir şekilde temsil ederek kupalar kazanan Kadın Basketbol Takımı’nın oyuncuları, Antrenörler Mehmet Alagöz ve Oğuz Çetin ile birlikte Başkan Hamit Tuna’yı makamında ziyaret ettiler. Katıldıkları şampiyonalarda aldıkları kupa ve madalyaları da Başkan Tuna’ya getiren sporcular, spora sunduğu katkılardan dolayı Tuna’ya teşekkür ettiler.


Hamit Tuna’nın sporun her branşına ayrı önem verdiğini dile getiren Toroslar Belediyesi Spor İşleri Koordinatörü ve Basketbol Antrenörü Mehmet Alagöz, aldıkları başarılı sonuçların arkasında Tuna’nın destekleri olduğunu kaydetti. Alagöz, “İki oyuncumuz basketbol ve spor sayesinde özel bir kolejden yüzde 100 burs kazandı. Spor sayesinde eğitimlerini özel bir okulda herhangi bir ücret ödemeden devam ettirecekler. Bu da sporun eğitime olan katkısının bir göstergesidir. Bir oyuncumuz İstanbul’da NBA seçmelerine gidecek, daha sonra Amerika’ya götürecekler. Dört sporcumuz da Mersin’in en iyi sporcuları arasına girerek il karmasına girdiler ve Aydın, Niğde ve Adana’da düzenlenen şampiyonalara katılarak derece aldılar” dedi.


“Takımımız tamamen genç kızlarımızdan kurulu”
Alınan başarılı sonuçlardan mutlu olduklarını belirten Başkan Tuna ise sporcuları kutlayarak, Toroslar Belediyesi Kadın Basketbol Takımı’nın Bölgesel Lig’de mücadele edecek en genç takım olacağını söyledi. 15-16 yaş arası kızlardan kurulu takımın Bölgesel Lig’de de başarılı sonuçlara imza atacağına inandığını vurgulayan Tuna, “Toroslar Belediye Spor Kulübü bünyesinde barındırdığımız genç kızlarımız hakikaten büyük başarılar elde ettiler. Artık Türkiye finallerine kadar yükselen bir takıma sahip olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Bu kızlarımız tamamen bizim bölgemizin basketçi kızları. Bu spora gönül vermişler ve hocalarımızın gayretleri ile takım olma ruhunu kazanmışlar. Takımımız bu yıl Bölgesel Lig’de mücadele etme şansı bulacak ve ardından da inşallah profesyonel olacaklar. Biz de Toroslar Belediye Spor Kulübü olarak basketbol branşında koyduğumuz hedefe ulaşmış olacağız” diye konuştu.


Tuna, özellikle takım içerisinde iki sporcunun basketbol ve dolayısıyla spor sayesinde özel bir okulda tamamen burslu bir şekilde eğitimlerini devam ettirecek olmasının, spor ve eğitimin birlikte yürütüldüğünde daha iyi sonuçlar elde edileceğinin bir göstergesi olduğunun altını çizdi. Toroslar Belediyesi olarak, sporcu kimlikleriyle öne çıkan ancak eğitimlerini de aksatmadan bilgi birikimi ile dolu gençler yetiştirme hedeflerinin olduğunu ifade eden Tuna, “Kızlarımız, sporla birlikte eğitimi de inşallah eş güdüm içerisinde yürütecekler. Okullarını başarılı bir şekilde devam ettirirken, sporda aldıkları başarılarda bunu daha da taçlandıracaklar. Bizim de gençlere yönelik olarak hedeflediğimiz buydu. Her zaman yanlarında olduğumuzu bilmelerini istiyorum” şeklinde konuştu.

Mersin Portal-Haber Merkezi

Son Güncelleme: 06.08.2016 14:35
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.