banner308

Tarsus Belediyesi, Dilendirilen Çocuklara Sahip Çıktı

Karınları doyurulan çocuklar, sosyal markette giydirildi

Tarsus Belediyesi, Dilendirilen Çocuklara Sahip Çıktı

Karınları doyurulan çocuklar, sosyal markette giydirildi

03 Kasım 2016 Perşembe 10:10
Tarsus Belediyesi, Dilendirilen Çocuklara Sahip Çıktı
Mersin’in Tarsus ilçe Belediyesi, trafik ışıklarında dilenen ve peçete satan çocukları sokaklardan alarak, ihtiyaçlarını giderdi.  Tarsus Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, şehir içerisinde trafik sinyalizasyon lambalarında dilendirilen, peçete sattırılan hayatları hiçe sayılarak araçlara cam silmeye yönlendirilen küçük yaştaki istismar edilen çocukları topladı. Ekipler, yaptıkları çalışmada topladıkları onlarca çocuğu belediye tesislerine getirerek, yemekhanede önce karınlarını doyurdu, daha sonra belediyede ihtiyaç sahiplerine yardım amaçlı kurulan sosyal markette yarı çıplak olan ayakkabıları olmayan çocukları giydirdi.



Tarsus Belediye Başkanı Şevket Can, bu sorunun sadece Tarsus’un değil, ülkenin sorunu olduğunu söyledi. Çocukların ailelerine seslenen Başkan Can, çocukların bu şekilde çalıştırılmasının doğru olmadığını ifade ederek, “Onların yerlerinin sokaklar değil, okullar ve ailelerinin yanıdır. Çocukların topluma kazandırılması için çalışmalarımız devam edecek. Bundan sonraki çalışmalarımızda çocukları bu şekilde sokağa bırakan ailelere Kabahatler Kanununda hükmü olan işlemleri yapacağız” dedi. Belediye tesislerinde yemeklerini yiyen ve kıyafet alan çocukların yüzlerindeki tedirginlik ve gülümseme yaşadıkları hayatı gözler önüne serdi.

Mersin Portal-Haber Merkezi

Son Güncelleme: 03.11.2016 11:11
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.