banner311

Tarsus Belediyesi Meslek Edindirme Merkezi Tekstil Atölyesi Gibi

Başkan Can: "Herkesin üretken olması için mücadele ediyoruz"

Tarsus Belediyesi Meslek Edindirme Merkezi Tekstil Atölyesi Gibi

Başkan Can: "Herkesin üretken olması için mücadele ediyoruz"

01 Nisan 2017 Cumartesi 16:40
Tarsus Belediyesi Meslek Edindirme Merkezi Tekstil Atölyesi Gibi
Tarsus Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğüne bağlı olarak faaliyet gösteren Meslek Edindirme Merkezi'nden (MEM) yetişen kursiyerler hem kendi ayakları üzerinde durabiliyor hem de eğitim süresince ürettikleriyle toplumun her kesimine değer katmaya devam ediyor. Belediye Başkanı Şevket Can, meslek sahibi olmanın ve üretimin önemine vurgu yaparak, “Bizler belediye olarak görevimizin bilincindeyiz. İşimiz sadece altyapı yol, su değil aynı zamanda şehrimizde sosyal anlamda da bir şeyler yaparak üreten bir toplum haline gelmemize katkı sağlamak olduğunu da biliyoruz. Bu açıdan bakıldığında meslek edindirme merkezimizin kesinlikle iyi yolda olduğunu söyleyebilirim.



Buradan yetişen kursiyerlerin eğitim aldıkları konuda iş bulmaları daha kolay oluyor. Merkezimizden yetişen kursiyerler kesinlikle gittikleri gerçek çalışma koşullarında yabancılık yaşamıyorlar” dedi. MEM’in Sosyal Markete katkılarını da vurgulayan Başkan Can, şöyle devam etti: “Merkezimizde hem eğitmenlerimizin hem de kursiyerlerimizin eğitim süresince yaptıkları ürünler Sosyal Marketimiz aracılığı ile ihtiyaç sahibi insanlarımıza ulaştırıyoruz. Örneğin 92 yatalak hastamızın sürekli pijama türü giyim ihtiyaçlarını karşılıyoruz. Sürekli öğrencilerimize pantolon dikiyoruz. Bay ve bayan şalvar dikiliyor. Bunlar güzel şeyler. Bunlar değer katmaktır. Üretken olmaktır. Elele vermektir. Başta MEM hocalarımız olmak üzere bu süreçte emeği geçen bütün arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Allah emeklerimizi zayi etmesin ve bizleri başarıya ulaştırsın.” Belediyenin iş kıyafetinin büyük bir kısmının da MEM tarafından karşılandığını belirten Belediye Başkanı Şevket Can, hedeflerinin kursiyerlerin her birinin koluna altın bilezik takmak olduğunu söyledi.  

Mersin Portal-Haber Merkezi

Son Güncelleme: 01.04.2017 16:42
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.