banner311

2. Anamur Tarım ve Gıda Fuarı Açıldı

Anamur 2. Tarım ve Gıda Fuarı törenle açıldı.

2. Anamur Tarım ve Gıda Fuarı Açıldı

Anamur 2. Tarım ve Gıda Fuarı törenle açıldı.

08 Ekim 2015 Perşembe 15:11
2. Anamur Tarım ve Gıda Fuarı Açıldı

Açılış öncesi Anamur Ticaret ve Sanayi Odası önünden fuar alanına kadar protokol ve halkın katılımıyla yürüyüş düzenlendi.Fuar alanı olarak düzenlenen Şehit Atanur Bal Semt Pazarı’ndaki açılış töreni, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, açılışta yaptığı konuşmada, Büyükşehir Yasası'nda tarım konusunda eksiklikler bulunduğunu savunarak, şunları söyledi:



“Yasa, Büyükşehir Belediyeleri tarımsal konularda yardımcı olabilir dediği için dolambaçlı yollardan üreticimize destek vermeye çalışıyoruz. Şu ana kadar 52 tane kooperatif kurdurmuşuz. Köylerin tüzel kişilikleri kalktığı için bizim muhatabımız yok. Onun için vatandaşlarımıza kooperatifleşmelerini öneriyoruz. Kooperatifleştikleri takdirde biz de vatandaşlarımıza lojistik destek sağlamaya çalışıyoruz."



Anamur Belediye Başkanı Mehmet Türe de fuarın amacının başta iyi tarım uygulamalarına katkıda bulunmak olduğunu belirterek, "Amacımız, üreticiyi işin uzmanı mühendislerle buluşturmak, yeni teknolojiyle tanıştırmak, firmalarımızın üreticiyle birebir temasını sağlamak, tarım ürünlerimize sahip çıkmak, ürünlerimize pazar bulunmasına ve pazarlanmasına katkıda bulunmaktır" dedi.



Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Tarım Reformu Genel Müdürlüğü Projeler Koordinatörü Tahsin Tüfekçi ise bakanlığın tarıma verdiği destekleri aktardığı konuşmasında, "Anamur’da açılan bu fuarın özellikle tarımsal üretimde bulunan üreticilerimizin ve diğer ziyaretçilerin ufkunun açılmasına katkı sağlayacağına inancım tamdır” ifadesini kullandı.



CNR Pozitif Fuarcılık Genel Müdür Yardımcısı Erdem Taylanlı da fuarı en kısa sürede uluslararası alana taşımayı hedeflediklerini bildirdi.Konuşmaların ardından kurdele kesilerek fuarın açılışı yapıldı ve stantlar gezildi.Yaklaşık 100 firmanın katıldığı fuar 11 Ekim Pazar akşamına kadar açık kalacak ve 10.00 ile 20.00 saatleri arasında ziyaret edilebilecek.

AA

Son Güncelleme: 08.10.2015 15:37
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.