Anamur Belediyesi Borç Batağına Saplanmış

31 Mart seçimlerinde Anamur Belediye Başkanlığına seçilen CHP’li Durmuş Deniz, 3 Nisan 2019’da 22 Milyon 197 bin lira olan belediye borcunun 3 Nisan 2024 itibariyle 183 milyon 770 bin lira olduğunu belirterek Göreve gelir gelmez hacizlerle karşılaştık. 18 ay vadeli 20 milyon liralık kredi 48 milyon lira olarak ödenecek. Bunlar belediyeyi batağa götürmüş” dedi.

Anamur Belediyesi Borç Batağına Saplanmış

31 Mart seçimlerinde Anamur Belediye Başkanlığına seçilen CHP’li Durmuş Deniz, 3 Nisan 2019’da 22 Milyon 197 bin lira olan belediye borcunun 3 Nisan 2024 itibariyle 183 milyon 770 bin lira olduğunu belirterek Göreve gelir gelmez hacizlerle karşılaştık. 18 ay vadeli 20 milyon liralık kredi 48 milyon lira olarak ödenecek. Bunlar belediyeyi batağa götürmüş” dedi.

16 Nisan 2024 Salı 13:36
Anamur Belediyesi Borç Batağına Saplanmış

CHP’li Anamur Belediye Başkanı Durmuş Deniz, belediyeyi devraldığı günün hemen ertesinde bazı alacakların haciz kararıyla karşılaştı. Belediyede gördüğü manzarayı “Gider gelirden fazla olunca çareyi bankalara borçlanmakta bulmuşlar” sözleriyle özetleyen Deniz, belediyedeki ilk işlerinin mali disiplini sağlamak olacağını söyledi.

“YER SATARAK KRİZİ AŞMAYA ÇALIŞMIŞLAR”

Anamur Belediye Başkanı Durmuş Deniz, Anamur Gündem sitesinde yer alan habere göre borçlarla ilgili şu değerlendirmeyi yaptı:

“Gelir gelmez ilk baktığımız mali disiplin oldu. Mali disiplin olmadan yönetilmiş. Hem önceki başkanın hem de birim müdürlerinin bu konuda eksiğini gördüm. Bu mali kriz aslında geçici çözümler ve palyatif tedbirlerle geciktirilmiş. 2022 yılında bu kriz başlamış. O yıllarda belli yerler satılarak bu kriz geçici olarak ertelenmiş. Göreve gelir gelmez hacizlerle karşılaştık. 35 yıldır iş dünyasındayım, şirketlerim var. Daha hiç hacizle karşılaşmamıştım. Masaya oturur oturmaz hacizle karşılaştım. Bu hacizlerde de şu dikkatimi çekti; 11 Mart’ta, 21 Mart’ta mal verilmiş, 3 Nisan’da haciz konulmaz. Bir yere kaçmıyor, Anamur Belediyesi devamlılık arz eden bir kurumdur.  Geçmiş dönemden borcu da olabilir ama süresi bir ayı bile bulmadan haciz konulmasını ben iyi bir düşünce olarak görmüyorum. Bunların hepsini kısa sürede Anamur’un adını lekelemeden çözüme ulaştıracağız hiç endişe etmeyin.”

“GELİRİN YÜZDE 50’SİNDEN FAZLASI PERSONEL MAAŞINA GİDİYOR”

“İller Bankası’ndan gelen gelirin yüzde 50’sinden fazla gideri olan bir personel yapısı oluşturulmuş. Gelirinden yüzde 50 daha fazla personel gideri oluşunca geçtiğimiz Mayıs ayından itibaren yüksek faizli krediler çekilmiş. Örneğin 18 ay vadeli 20 milyon liralık kredi 48 milyon lira olarak ödenecek. Bunlar belediyeyi batağa götürmüş. Aynı sistemle böyle devam edersek yarınlarda işçiler ve memurlar maaşını alamaz. Öncelikle mali disiplini sağlayarak işe başlayacağız. Nasıl bir yol izleyeceğimizi belirleyerek uygulayacağız. Borçlarımızı ödeyeceğiz, hiçbir esnaf arkadaşımızı zora sokmayacağız.”

“İŞE GELMEDEN MAAŞ ALANLAR VARSA İSTİFA ETMELERİNİ BEKLİYORUM”

“Belediyede yüz tanıma sistemiz var. Burası hiç işe gelmeden maaş alınacak bir yer değil. Bu herkes için geçerli. Biz her kuruşun hesabını veren belediyecilik yapacağız. Hiç işe gelmeden maaş alan varsa, ahlaki olarak aldıkları ücreti iade edip ‘ben disiplinsizlik yaptım’ diyerek istifa etmelerini bekliyorum. Farklı siyasi görüşü olanlar izin alarak partisiyle siyaset yapabilecek. Personelin mesai saatleri içerisinde siyasi çalışmaya katılmasını doğru bulmuyorum. Buna ilk önce kendimiz uyacağız. Herkesin siyasi görüşüne saygı duyacağız. 100 kişiyle sokağa çıkarak bağırıp çağırarak gövde gösterisiyle siyaset yapılmaz. Bunun örneğini bu seçimde gördük. Güzel hizmetler yaparsak halk bize güvenirse zaten insanlar oyunu verir. Siyasi çalışma yaparken personeli kullanmak işleri aksatır. Toplum bunu hoş karşılamaz. Sandıkta cevabını verir, bu seçimde böyle olmuştur. Aynı yanlışı ileride ben de yaparsam Anamur halkının aynı cevabı bana da vereceğine eminim. Onun için biz bu yanlışları yapmayacağımıza en baştan söz veriyoruz.”

BELEDİYENİN BORCU AÇIKLANDI

Başkan Deniz’in verdiği bilgiye göre, Anamur Belediyesi’nin 3 Nisan 2019’da 22 Milyon 197 bin lira olan borcu 3 Nisan 2024 itibariyle 183 milyon 770 bin lira oldu.

Belediyeye bağlı Anamur Şirketi’nin borcu ise 41 milyon 961 bin lira olarak açıklandı. Belediyenin devreden alacakları toplamının ise yaklaşık 84 milyon lira olduğu aktarıldı. Belediyenin ortalama aylık giderinin 27 milyon lira, aylık ortalama gelirinin de 15 milyon lira olduğu kaydedildi.

Mersin Portal-Haber Merkezi

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.