banner308

Anamur'da Fırtına 13 Kişinin Yaralanmasına Neden Oldu.

Mersin Valiliği meydana gelen fırtına nedeniyle 13 kişinin hafif şekilde yaralandığını açıkladı

Anamur'da Fırtına 13 Kişinin Yaralanmasına Neden Oldu.

Mersin Valiliği meydana gelen fırtına nedeniyle 13 kişinin hafif şekilde yaralandığını açıkladı

06 Mayıs 2023 Cumartesi 17:55
Anamur'da Fırtına 13 Kişinin Yaralanmasına Neden Oldu.

Mersin'de Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan kuvvetli yağış ve rüzgar uyarısının ardından kentin batı ilçelerinde olumsuzluklar meydana geldi. Sabah saatlerinde etkili olan fırtına, hortum ve yağışlar nedeniyle birçok sera ve ekili alanlar zarar görürken bazı vatandaşlar da hafif şekilde yaralandı. Mersin Valiliği konuyla ilgili yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi;

"Anamur İlçemizde, 06.05.2023 Cumartesi günü saat 10:30 sıralarında meydana gelen şiddetli fırtına ile birlikte oluşan hortum nedeniyle ilk belirlemelere göre 100 civarında muz serasının zarar gördüğü, bazı ev ve işyeri binalarının cam ve çatılarında, yol kenarlarındaki ağaçlarda ve taşıtlarda hasar oluştuğu tespit edilmiştir.

Meydana gelen hortumdan dolayı can kaybımız yoktur. On üç vatandaşımız hafif şekilde yaralanmış olup, hayati tehlikeleri bulunmamaktadır. Olayın yaşandığı andan itibaren AFAD, Emniyet, Jandarma, Belediye, İtfaiye ve 112 Acil Sağlık ekiplerimiz sahada görevlendirilmiş olup; Tarım ve Orman İl Müdürlüğü ile Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü ekiplerimiz tarafından hasar ve zarar tespit çalışmalarına başlanmıştır. Anamur İlçemize, hortumdan etkilenen bütün vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimizi sunuyoruz. Kamuoyuna saygıyla duyurulur." denildi.

Mersin Portal-Haber Merkezi

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.