Yüzde 78 Raporlu Ama Malul Sayılmıyor

40 Yaşındaki Zeki Özmen iş göremez raporuna rağmen malulen emeklilik müracaatı reddedildi

Yüzde 78 Raporlu Ama Malul Sayılmıyor

40 Yaşındaki Zeki Özmen iş göremez raporuna rağmen malulen emeklilik müracaatı reddedildi

25 Ağustos 2012 Cumartesi 12:59
Yüzde 78 Raporlu Ama Malul Sayılmıyor

Mersin’in Anamur İlçesi’nde esnaflık yapan 40 yaşındaki Zeki Özmen, sürekli baş ağrısı nedeni ile 2005 yılında doktora başvurdu. Özmen Parkinson hastası olduğunu öğrenince dünyası başına yıkıldı.  Hastalığından dolayı Mersin Üniversitesi Sağlık araştırma ve Uygulama Merkezi’nin maluliyet için verdiği yüzde 78 iş göremez raporuna rağmen Özmen’in  malulen emeklilik müracaatı Bağkur Adana İl Müdürlüğü tarafından reddedildi.
 









5 yıldır Bağ-Kur primlerinin sürekli kendisinden alındığını ancak malullük hakları kısıtlandığı için zor durumda kaldığını kaydeden Zeki Özmen,  hastalığı öğrendikten sonra 3 kez intihara teşebbüs ettiğini ancak başarılı olamadığını söyledi. Şu anda Bağ-Kur primlerini ödeyemediği için her ay almak zorunda kaldığı ilacını da alamaz duruma geldiğini kaydeden Zeki Özmen, “Ne yapacağımı bilemiyorum. Bağ-Kurlu gözüküyorum ama yüzde 78 iş göremez raporum var.
 




Malulen emekli olmak için müracaat ettim, talebim reddedildi. Elimdeki raporumda bakıma muhtaç olduğum açıkça belirtildi. Şimdi ise prim borcumdan dolayı ilaçlarımı da alamaz duruma geldim. Elimdeki ilaçlarımda bittiği zaman bütün vücudumun felç olma riski var. Yetkililerden yardım istiyorum.” Dedi. Özmen’in ,malulen emekli olamamasının nedeni olarak ise 5510 sayılı yasanın 25. maddesi gerekçe gösteriliyor.


Son Güncelleme: 28.08.2012 10:30
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.